Homepagina » Buitenland » Nieuwe docu over Oekraïnecrisis: “Vingerafdrukken van de CIA zijn in het gehele conflict terug te vinden”
Nieuwe docu over Oekraïnecrisis: "Vingerafdrukken van de CIA zijn in het gehele conflict terug te vinden"

Nieuwe docu over Oekraïnecrisis: “Vingerafdrukken van de CIA zijn in het gehele conflict terug te vinden”

De Amerikaanse regisseur en Oscarwinnaar Oliver Stone werpt in zijn nieuwe documentaire ‘Ukraine on Fire’ een kritische blik op de rol van de Verenigde Staten en de CIA bij de Oekraïnecrisis.

Oliver Stone en Igor Lopatonok presenteerden hun film op het Taormina Film Festival in Italië. In de documentaire zijn onder andere interviews te zien met de Russische president Vladimir Poetin en de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovitsj.

Chaos

Stone schreef eind 2014 op Facebook al dat de omverwerping van Janoekovitsj een coup was, aangestuurd door de CIA en dus de VS. Volgens hem houden de westerse media bewust feiten achter die de Amerikaanse betrokkenheid bewijzen.

De regisseur stelde dat de Amerikaanse geheime dienst deze methode vaker heeft toegepast als een bepaald regime niet meer in de smaak viel, bijvoorbeeld in Iran (1953) en in Chili (1973). “Creëer genoeg chaos en je kunt de regering omverwerpen.”

Surrealistische verdraaiing

“De slachting op het Maidanplein wordt in de westerse media neergezet als het gevolg van een instabiele en gewelddadige pro-Russische regering,” aldus Stone. “In de tragische nasleep van de staatsgreep wordt in het Westen vooral het verhaal verteld van ‘Rusland op de Krim’, maar in werkelijkheid is het ‘Amerika in Oekraïne’.

“De waarheid wordt niet uitgezonden in het Westen,” concludeerde hij. “Het is een surrealistische verdraaiing van de geschiedenis, zoals we ook in de VS onder Bush zagen voordat hij Irak binnenviel omdat er massavernietigingswapens zouden liggen.”

Bekijk hieronder alvast een trailer van de film:

[Knack]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Krijgen we eindelijk toch de waarheid boven tafel? Gaat het hele NAVO imperium nu toch eindelijk gestopt worden? Het einde van de New World Order is nabij: De grote verzelfstandiging en decentralisatie komen eraan!

  35 likes
 • BerendW schreef:

  Blijkbaar wil 99% van de mens toch nog een WWIII om een derdewereldland , Clinton de nieuwe president zal Europa in verschroeide aarde laten.

  12 likes
  • exegese schreef:

   Het rare is @BerendW dat helemaal niemand een wereldoorlog wil behalve een handje vol bankiers en nog een paar dozijn andere psychopaten, en toch is het ze al heel vaak gelukt.
   Hopelijk zijn de kaarten geschud en loopt het dit keer heel anders. Mijn stem om de boel in het honderd te sturen krijgen ze in ieder geval 100% zeker weten nooit meer en dat zouden wereldwijd meer mensen moeten doen. We leven immers volgens eigen zeggen in een democratie, dus zonder stemmen geen macht om te misbruiken. Zo simpel eigenlijk.

   4 likes
   • Open_your_Mind schreef:

    Beste exegese, helaas zijn we inmiddels al zover dat de elite jouw stem helemaal niet meer nodig heeft om de boel in het honderd te sturen. Je leeft nog in de illusie dat wij hier in het Westen in een democratie leven…
    In Europa komt de beslissende macht steeds meer bij een klein clubje in Brussel te liggen, in Amerika schuift men puppet Hilary naar voren (desnoods via vervalsing stemmen). T.a.v. internationale conflicten hebben we al jaren niets meer democratisch in te brengen. De NAVO, ondersteund met nog eens diverse veiligheidsdiensten, bepalen eigenhandig wie de goeden en de slechten in de wereld zijn en waar conflicten gestart en uitgevochten worden. Middels de leugens en propaganda van de mainstream media wordt het volk dom en onwetend gehouden, zodat men zich in grote getalen achter het beleid van de NAVO schaart.
    Jouw en mijn stem (en de vele andere die hier meelezen) zouden totaal geen invloed hebben gehad op de conflicten die er de laatste jaren zijn uitgevochten, Irak, Libië, Afghanistan, Jemen, Tunesië, Egypte, Syrië en Oekraïne.
    De enige hoop voor de mensheid is dat we massaal tegen de gevestigde structuren in opstand komen en we als mensen kunnen inzien dat we al jaren voor de gek gehouden worden. Wachten op de volgende verkiezingen met de hoop dat het dan anders wordt heeft totaal geen zin. Geen enkele van de gevestigde politieke partijen staat daadwerkelijk voor grote verandering. Allen lopen ze blindelings achter Brussel, de USA en de NAVO leugens aan (allemaal onder controle van de bankiers elite).
    Sterker nog, momenteel glijden we in sneltreinvaart af naar een situatie die wel eens een 3e wereldoorlog zou kunnen inluiden. Zie de NAVO aanwezigheid en opbouw in de Balische staten en de Chinese Zuidzee. Waar zou je op willen stemmen om dit te voorkomen?

    6 likes
 • reality check schreef:

  Waarom blijven de alternatieve media toch maar zeggen, dat de “amerikaansr regering” ergens achter zit?
  De CIA heeft ZOVEEL tentakels (EN een eigen leger), die niets met de regering te maken hebben.
  Het is The Shadow Government of The Secrect Gov. die dit doet en die de puppet masters zijn aan wiens leiband OOK de president loopt.
  Bill Moyers had daar in 1987/9(?) al een mooie docu over.

  12 likes
  • Gezinusk schreef:

   The shadow government bestaat uit netwerken. Komt ook in Nederland voor en in de rest van de wereld. Een netwerk zegt op zich niks. Het is op zich neutraal en gewichtsloos bij bewustzijn totdat er een paar neanderthalers voorbij komen die er alle reden voor hebben om geheime inlichtingendiensten als de CIA op te richten.

   Als EenVandaag er nog zin in heeft om een uitzending te weiden aan belachelijke onderwerpen als ”conspiracies”, dan raad ik ze aan om de volgende film eens te bekijken,

   https://www.youtube.com/watch?v=xWy0l2fmo_c\

   Hier is de Nederlandse versie,
   https://www.youtube.com/watch?v=pZdLFnp1rds

   2 likes
 • Padja schreef:

  Alleen de CIA is de stoute boef.
  De KGB zit in een hoekje lief te zijn

  2 likes
  • Gezinusk schreef:

   De KGB werd pas in 1954 opgericht en ook in Rusland zullen netwerken actief zijn die een flinke vinger in de pap hebben betreft binnen- en buitenlands beleid om de eigen belangen te verdedigen, maar het staat in schril contrast met de CIA. Als we het aantal couppogingen wereldwijd nagaan om een ander regime te installeren die meer aan de eisen voldoet zoals de heren het graag zien, staat de KGB er maar bleekjes bij.

   Vandaag de dag richt de CIA zijn vizier meer en meer op de Levant, de Kaukasus en landen rond de Kaspische zee. Het zijn voornamelijk de voormalige Sovjet Staten en de Oekraïne hoort daarbij. De Oekraïne is een land die bij Adolf Hitler al hoog op de agenda stond om dat het land zeer rijk is aan grondstoffen. Het heeft onder andere de grootste voorraad ter wereld aan titanium.

   Rusland heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij zijn buurlanden en de mensen die de CIA aansturen wilde altijd meer. Het Rothschild imperium heeft om redenen altijd gepoogd om meer grip op Rusland te krijgen met enig succes. Zo organiseerde de Rothschild na de slag bij Waterloo een congres in Wenen waar zij met een deal kwamen om een liga van landen op te richten, waarbij het geld circuit door de Rothschild familie zou worden gecontroleerd.
   Alle landen die bij het congres aanwezig waren en grote schulden hadden lopen, de Rothschild hadden namelijk beidde kanten van het conflict met Napoleon grootschalig gefinancierd, zouden in ruil hiervoor algehele kwijtschelding van hun schulden tegemoet kunnen zien.

   De Russische Tsaar wilde niet meewerken en liep kwaad weg. Jaren later zou met de Russische revolutie de Russische tsarenfamilie compleet worden uitgemoord door de bolsjewisten. Het ging ook niet aan Professor Antony Sutton voorbij die met zijn onderzoeken concludeerde dat de wapens van de bolsjewieken voor een belangrijk deel afkomstig waren uit Amerika. Ze waren onder de vlag van het Amerikaanse rode kruis naar binnen gesmokkeld. Degene die de leiding over deze operatie had was William Boyce Thompson. Hij werkte niet voor de CIA maar was lid van de orde van Skull and Bones, en dat kan veel verklaren.

   Misschien is Poetin ook wel slimmer dan we denken? Doordat hij een paar jaar geleden een enorme caravan van vrachtwagens van het Russische rode kruis richting de Oekraïne stuurde met voedsel en medicijnen aan boord bestemd voor de bevolking in oost Oekraïne. De locatie waar Amerikaans minister van buitenlandse zaken, John Heinz Kerry, zich al enige tijd mee bemoeide voor het bloedvergieten begon en ook nadien. Ook Kerry is lid van Skull and Bones en na compleet doorgelicht te zijn, en na veel wikken en wegen, mocht het Russische rode kruis doorrijden. Er waren geen wapens aan boort.

   Ik ben overigens van geen enkele partij en zo neutraal als maar kan. Van mij hebben ze geen last behalve dat ik het zat ben dat kleine georganiseerde groeperingen vinden dat ze het recht hebben dat ze het voor het zeggen hebben, en dan met name uit eigen belang. De volgende democratische stap dunkt mij is dat dergelijke groeperingen opgeheven worden. Haal ze uit de beerput van alle geheimzinnigheid, en uit de wereld die de onderwereld met de bovenwereld verbind. Als zij vinden dat ze zo slim zijn, dan zouden ze de eerste stap moeten zetten om dit te bevestigen naar een gezondere vorm van democratie, maar ik vrees het ergste. Kwestie van tijd alvorens ze weer met een nieuw angst scenario’s op de proppen komen.

   7 likes
 • Danny schreef:

  Komt de onderste steen uiteindelijk toch nog boven!
  Dankzij rutte natuurlijk…

  1 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  >