Buitenland

Nieuwe docu over Oekraïnecrisis: “Vingerafdrukken van de CIA zijn in het gehele conflict terug te vinden”

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse regisseur en Oscarwinnaar Oliver Stone werpt in zijn nieuwe documentaire ‘Ukraine on Fire’ een kritische blik op de rol van de Verenigde Staten en de CIA bij de Oekraïnecrisis.

Oliver Stone en Igor Lopatonok presenteerden hun film op het Taormina Film Festival in Italië. In de documentaire zijn onder andere interviews te zien met de Russische president Vladimir Poetin en de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovitsj.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Chaos

Stone schreef eind 2014 op Facebook al dat de omverwerping van Janoekovitsj een coup was, aangestuurd door de CIA en dus de VS. Volgens hem houden de westerse media bewust feiten achter die de Amerikaanse betrokkenheid bewijzen.

De regisseur stelde dat de Amerikaanse geheime dienst deze methode vaker heeft toegepast als een bepaald regime niet meer in de smaak viel, bijvoorbeeld in Iran (1953) en in Chili (1973). “Creëer genoeg chaos en je kunt de regering omverwerpen.”

Surrealistische verdraaiing

“De slachting op het Maidanplein wordt in de westerse media neergezet als het gevolg van een instabiele en gewelddadige pro-Russische regering,” aldus Stone. “In de tragische nasleep van de staatsgreep wordt in het Westen vooral het verhaal verteld van ‘Rusland op de Krim’, maar in werkelijkheid is het ‘Amerika in Oekraïne’.

“De waarheid wordt niet uitgezonden in het Westen,” concludeerde hij. “Het is een surrealistische verdraaiing van de geschiedenis, zoals we ook in de VS onder Bush zagen voordat hij Irak binnenviel omdat er massavernietigingswapens zouden liggen.”

Bekijk hieronder alvast een trailer van de film:

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Krijgen we eindelijk toch de waarheid boven tafel? Gaat het hele NAVO imperium nu toch eindelijk gestopt worden? Het einde van de New World Order is nabij: De grote verzelfstandiging en decentralisatie komen eraan!

reality check
reality check
7 jaren geleden

Waarom blijven de alternatieve media toch maar zeggen, dat de “amerikaansr regering” ergens achter zit?
De CIA heeft ZOVEEL tentakels (EN een eigen leger), die niets met de regering te maken hebben.
Het is The Shadow Government of The Secrect Gov. die dit doet en die de puppet masters zijn aan wiens leiband OOK de president loopt.
Bill Moyers had daar in 1987/9(?) al een mooie docu over.

Padja
Padja
7 jaren geleden

Alleen de CIA is de stoute boef.
De KGB zit in een hoekje lief te zijn

trackback
Nieuwe docu over Oekraïnecrisis: “Vingerafdrukken van de CIA zijn in het gehele conflict terug te vinden” | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x