Homepagina » Binnenland » NPO gaf terrorist zak belastinggeld voor omstreden interview. ‘Onbestaanbaar!’
NPO
Foto: Wikimedia Commons CC0

NPO gaf terrorist zak belastinggeld voor omstreden interview. ‘Onbestaanbaar!’

Afgelopen Kerst was jihadbruid Laura H. te gast in het NPO-programma Mensen met M. Het interview schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Mensen vonden het ‘walgelijk’ dat de programmamakers juist op Eerste Kerstdag kozen voor een IS-bruid.

Het ‘kalifaatmeisje’ reisde in 2015 met haar man af naar IS-gebied en kwam in 2016 terug naar Nederland met haar kinderen.

Kijkcijfers en ophef

Hier werd ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van iets minder dan een jaar vanwege het voorbereiden van terroristische misdrijven.

Oorlogsjournalist Harald Doornbos tweette na de uitzending: “Ik heb letterlijk vorig jaar al voorspeld dat het IS-tuig in Nederlandse talkshows gaat verschijnen met jankverhalen. Alles voor de kijkcijfers en de ophef.”

PVV-Kamerlid Lilian Helder voegde toe: “Kalifaatmeisje? Zij was onderdeel van een terroristische organisatie met beulen die gruweldaden hebben begaan. En dan een interview met dat ‘meisje’ bij een kerstboom? Of zijn die lichtjes voor al hun slachtoffers. Ziek dit.”

Onbestaanbaar

Nu is bovendien gebleken dat Laura H. honderden euro’s heeft gekregen van de makers van Mensen met M voor haar omstreden interview.

Minister Arie Slob van Mediazaken liet na Kamervragen van Kamerlid Zohair el Yassini (VVD) weten dat ze een vergoeding van zo’n 400 euro heeft gekregen.

Het Kamerlid noemde het ‘onbestaanbaar’ dat de NPO publiek geld gebruikt om veroordeelde IS-gangers op tv hun verhaal te laten doen.

Terroristen

“Ik vraag me toch echt af hoe het betalen van een Syriëganger binnen de gedragsregels past,” zei hij.

“Terroristen horen geen belastinggeld te krijgen om te vertellen over hun misdaden op tv,” voegde hij toe.

Slob zei dat het ‘aan de omroepen is om de inhoud van hun programma’s te vullen’.

[Telegraaf]


Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. eerst even kijken welke stam het voor het zeggen heeft bij de NPO
  misschien :
  Dezelfde stam die al qaida en Isis op de golan hoogte heeft gesteund
  Dezelfde stam die de beveiliging doet op Schiphol ( af en toe denk je dat je in Idlib bent als je de baard apen van de controle ziet )
  Dezelfde stam die via louwman toyota’s aan de gematigde democratische heeft geleverd
  Je kan wel verontwaardigd en boos zijn , maar ja als je niet wil weten hoe de hazen lopen en de schuldige benoemen
  Dan heeft het weinig nut om te klagen

  22 likes
 2. Dit is allemaal doelbewust gedaan. Het is allemaal ‘into your face’.

  We zitten in de fase van het demoraliseren. Als mensen nu maar hun vertrouwen in de instituties (en elkaar) verliezen, is dat voor de ‘global one world elite’ een flinke slag gewonnen. Kunnen ze naar de fase van totale chaos. Die is al ingezet. En dan is het ‘Ordo ab Chaos’. Kunnen zij hun dictatuur vestigen.

  Die televisie kletshoofden zijn straks de eerste slachtoffers als het zover komt. Maar die praatpoppen zijn nu juist gekozen om hun narcistische aard en realiseren zich dat niet. Die menen dat ze heel wat zijn en krijgen daarvoor (tamelijk) dik betaald. Daarvoor hebben ze dan wel hun ziel verkocht al dan niet bewust.
  Ze bedenken niets zelf. Doen alles zoals voorgeschreven. Zijn slechts een ‘lopende band’ waarover de elites hun nefaste boodschap brengen.

  De Telegraaf brengt dagelijks verhalen over sex sex sex, alsof dat net zoiets is als een zak patat. Bah bah bah!

  16 likes
 3. En Omroep Ongehoord Nederland word om politieke redenen geweerd??? Wat een farce

  15 likes
 4. We weten toch allang op welke hand die liberaal linkse deug fascisten zijn? De grootste (gedoogde) sekte Ter wereld, de “Vreedzame” Islam, alwaar pedofielen en psychopaten vrij spel krijgen van vals linkse hielenlikkers.

  13 likes
 5. De christelijke partijen geven via de Staats TV dus ook geld aan moordenaars, hoe christelijk zijn die partijen dan ?

  12 likes
 6. Watt zouden ze de ‘neus’ betaalt hebben? Van hetzelfde laken een pak.
  Alles voor de kijkcijfers… letterlijk over lijken gaan.

  11 likes
 7. Lijkt me dat de NPO hard bezig is zijn eigen glazen aant ingooien… Kamervragen ? KAMERVRAGEN!

  Het gehalte aan veelal jonge idealisten zonder enige kennis van zaken die makkelijk gemanipuleerd kunnen worden is erg hoog bij het NPO. Denk persoonlijk dat het tijd word om de NPO een O zo frisse opfris cursus te geven. Of nog beter te vervangen met iets dat minder moreel verwerpelijk is en de belastingbetaler minder kost !

  9 likes
 8. Wordt die € 400,- niet van haar uitkering (ook belastinggeld) afgetrokken?

  9 likes
 9. Verbaast me niks te zien hoe de npo dezelfde trollen het fakenieuws per dag doen verspreiden?

  8 likes
  • idd. Het zou moeten gaan over de toestanden in de zorg/scholen/politie/beleid enz. Die zijn ook zeer heftig. Maar ja, ze moeten de rest niet wakker maken, want het systeem moet blijven draaien.
   En ja, er lopen ook mensen rond, die alles wat ze zien en horen niet aankunnen en dan maar net doen alsof het niet gebeurt/gebeurt is. En zo gaat er dus niks veranderen, sterker nog: we gaan naar de filistijnen.
   En oplossingen via technologie, daar moet je niet intrappen. 1. technologie kost bergen geld/is zeer milieu vervuilend. 2. het kan geen mensen vervangen.

   5 likes
 10. Wat een zooitje hebben die Haagse Hippies o.l.v. PvdA en VVD er werkelijk van dit Land gemaakt 1 en al Murkenmeuk en dito geimporteerde Midden-oosten problematiek .

  7 likes
 11. “business as usual”

  5 likes
 12. Die vrouw had nooit deze exposure moeten krijgen, en lekker in Syrië moeten blijven zitten. Los daarvan was het niet de NPO die haar betaalde, maar de productiemaatschappij van het programma: Human Factor. En 400 euro kun je nauwelijks een ‘zak belastinggeld’ noemen.

  5 likes
  • @Coeus

   of het nu 1 euro is of 400 het ons geld wat de regering van ons gejat heeft.

   6 likes
  • Klopt, Coeus, de misdadige misdaad beschrijver en maat van hol vangt €2,500 per bezoekje bij Martijn.

   2 likes
  • Ze is een product van haar cultuur en onze maatschappij. Hier houden dus, en voor de veroorzaakte overlast iedere maand geld van haar voor wederopbouw naar Syrie overmaken. Nederlandse hulp aan jihadies is onrechtvaardig en moet aan de kaak gesteld worden. Onze sanctiecultuur tav andere landen treft vooral burgers en is onmenselijk fascistisch beleid.
   [email protected]@ver, ik herinner me ongewenst hoe trots Nederland was in 1973, om het kleine arme Israel te steunen met wapens om de arabieren te onderdrukken en de oliecrisis daardoor. Sorry.

   2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...