Mens en Dier

Is de Oekraïense president Zelenski een dictator?

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Als we de media mogen geloven, is Poetin een dictator en Zelenski een groot voorstander van democratie en vrijheid. Wat de media je niet vertellen, is dat Zelenski onlangs een aantal stappen heeft genomen die alleen dictators nemen.

Zo heeft hij 11 politieke partijen verboden omdat ze volgens hem banden hebben met Rusland. Daarmee heeft de Oekraïense president in één klap de gehele oppositie uitgeschakeld. Overigens heeft Zelenski nog geen enkel bewijs geleverd dat de partijen daadwerkelijk banden hebben met Rusland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Totalitarisme

Er is meer. De president heeft daarnaast alle landelijke tv-zenders samengevoegd tot één platform. Dit heeft niets te maken met democratie, vrijheid van meningsuiting en vrije pers. Mensen toegang geven tot slechts één enkele informatiebron, de overheid, dat is totalitarisme, een dictatuur, zegt onderzoeksjournalist Ben Swann.

De media presenteren de bevolking een narratief: Poetin is een dictator en Rusland is een monster dat vrijheid probeert te vernietigen in Oekraïne, en er is maar één man – een vrijheidsstrijder – die opstaat tegen Poetin.

Canada

In werkelijkheid verandert president Zelenski Oekraïne in een totalitaire staat, aldus Swann. Dit doet sterk denken aan wat Trudeau zojuist in Canada heeft gedaan: alle macht opeisen onder het mom van een crisis.

Een dictator zal een crisis altijd aangrijpen om de macht te pakken, benadrukt Swann.

3.5 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
zo ook
zo ook
2 jaren geleden

is-de-oekraiense-president-zelenski-een-dictator ?

NEEN ! De oligarchen derhalve wel.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Niet slecht, voor een acteur/komediant. Voor je het weet heeft Youp van ’t Hek het hier voor het zeggen en wordt ”wappie” het nieuwe volkslied.

Rop
Rop
2 jaren geleden

Dictator. Ja inderdaad..elk leider kan alleen maar met dictoritair zijn macht gebruiken .en meestal is elk leider daarin en daarmee een dictator.. ze gebruiken hun macht op allerlei manieren.. En dat gaat zeker ook slachtoffers kosten .hoe het men het ook keert ..ook Rutte heeft vuile handen

King of light
King of light
2 jaren geleden

Moet je die vraag nog stellen dan? je hoeft alleen maar naar zijn geblaat te luisteren en zijn gedrag te kijken en je weet genoeg. Een ophitser van het meest zuivere ras en zeer, zeer vergelijkbaar met onze Duitse vriend uit WW2. Propaganda, propaganda en nog eens propaganda, dat is wat hij continue aanjaagt. Daarmee hopende op een totale oorlog met het westen tegen Rusland.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x