Het Complot

Nvidia probeert complottheorieën maanlanding te ontkrachten

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hardwarefabrikant Nvidia heeft een video gemaakt waarin het met behulp van een simulatie probeert complottheorieën rondom de maanlanding te ontkrachten. Het bedrijf heeft een techniek gebruikt om de belichting zo realistisch mogelijk te simuleren. Dat gebeurt door middel van voxels, een soort driedimensionale pixels.

Door de techniek toe te passen in een real-time simulatie van de eerste bemande maanlanding in 1969, beweert Nvidia dat het enkele argumenten kan weerleggen die zouden bewijzen dat de landing nooit heeft plaatsgevonden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Op een bekende foto van de maanlanding van Apollo 11 zijn geen sterren zichtbaar, wat volgens sceptici wijst op trucage. Ook werd Buzz Aldrin duidelijk belicht terwijl hij in de schaduw van de maanlander stond. De verlichting is volgens Nvidia te danken aan het zonlicht dat reflecteerde op het ruimtepak van Neil Armstrong. Het gebrek aan sterren zou het gevolg zijn van de instellingen op de gebruikte camera. De camera was ingesteld op daglicht en kon het zwakke licht van de sterren niet registreren, zo luidt de verklaring.

De maanreizen waren zo ingewikkeld en gevaarlijk dat sommige mensen niet kunnen geloven dat ze echt zijn uitgevoerd. In 1974 publiceerde schrijver Bill Kaysing een boek waarin hij beweerde dat de Amerikanen nooit op de maan zijn geweest. De film Capricorn One uit 1978 gaat over een expeditie naar Mars. Er wordt een raket gelanceerd, maar de rest van de reis wordt opgenomen in een filmstudio. Na de film geloofden veel mensen dat de maanlanding nooit echt heeft plaatsgevonden.

Volgens de aanhangers van de complottheorieën rond de maanlanding hebben de NASA en andere betrokkenen het publiek om de tuin geleid door foto’s, films, steenmonsters en ander materiaal te manipuleren of te vervalsen. Voor het bedrog zijn volgens complottheoretici allerlei aanwijzingen. Vooral de foto’s vormen een onuitputtelijke bron. Zo staan op één van de foto’s vormen die op de letter ‘c’ lijken.

[Nvidia]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
whatever
whatever
9 jaren geleden

Als je alleen al nadenkt met hoeveel kracht het nodig heeft om tot de maan te komen, hoe kom je dan weer terug?

nexus
nexus
9 jaren geleden

oud nieuws een klein kind zag dat toen al maar werden ook weer niet gelooft
maar goed al mee al is er zo veel bedrog door instantie,s wat moet een mens nog geloven

ik haat steeds meer mensen ze zijn nog erger dan dieren

Old Mason 33
Old Mason 33
9 jaren geleden

De maanlanding heeft wel degelijk plaatsgevonden, alleen waren er zoveel ETV’s (extraterrestrail vehicles) op het originele beeldmateriaal te zien die een kijkje kwamen nemen dat dit niet aan de bevolking kon worden getoont. Er is voorgekozen om een gedeelte van de maanlanding in scène te zetten in een studio welke werd geregisseerd door Stanley Kubrick. Alle austronauten kregen een spreekverbod voor het leven en dat is de reden waarom o.a. Neil Amstrong nooit meer de pers opzocht en een terug getrokken leefde leidde.
Dus sommige beelden van de maanlanding zijn authentiek en sommige zijn dat zeker niet.
Ook zijn er filmbeelden in kleur gemaakt van de originele landing waarop te zien is dat de maan een kleurrijke maan is, met veel groen.
De mensheid kent de maan als een kale en zaaie zwart met witte maan, maar dat is ze zeker niet.
Deze informatie heb ik uit zeer betrouwbare bron.

amd
amd
9 jaren geleden

nee wij van amd hebben dit gedaan Nvidia heeft nooit iets gepresteerd

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x