Homepagina » Het Complot » Iraakse parlementsleden: “Terreurgroep IS opgezet door de CIA”
Iraakse parlementsleden: "Terreurgroep IS opgezet door de CIA"

Iraakse parlementsleden: “Terreurgroep IS opgezet door de CIA”

De Verenigde Staten voeren al een maand bombardementen uit op doelstellingen van de terreurgroep IS (Islamitische Staat). In de hoogste overheidskringen in Irak circuleert de theorie dat de rebellengroep is opgezet door de CIA. Dat meldt The New York Times.

“We weten wie IS heeft gemaakt,” zei plaatsvervangend premier Bahaa al-Araji tijdens een demonstratie die was georganiseerd door de leider van het sjiitische verzet Muqtada al-Sadr om te waarschuwen tegen de mogelijke inzet van Amerikaanse grondtroepen.

Tijdens een toespraak beschuldigde al-Sadr de CIA openlijk van het opzetten van de Islamitische Staat. Uit interviews bleek dat de duizenden betogers, waaronder tientallen leden van het Iraakse parlement, er hetzelfde over dachten.

“Ik weet het niet. Ik ben één van de arme mensen,” aldus de vloeiend Engels sprekende al-Araji toen een Amerikaanse journalist hem vroeg waarom hij de CIA de schuld gaf. Terwijl hij zich naar zijn gechauffeurde SUV begaf, voegde hij toe. “Maar we zijn erg bang. Dank je!”

Er is onder de Irakezen meer dan 10 jaar na de inval in Irak veel argwaan tegenover de terugkeer van het Amerikaanse leger. De Islamitische Staat, ook bekend als ISIS, heeft veel provincies in het noordoosten van Irak veroverd, waar overwegend soennitische moslims wonen. De regering van Nouri Kamal al-Maliki bestond voornamelijk uit sjiiten.

De demonstratie was een duidelijk signaal van sjiitische leiders aan het adres van de VS. Ze waarschuwen Obama geen grondtroepen in te zetten tegen IS. De Amerikaanse president beloofde geen gevechtstroepen te sturen, maar hij heeft slechts weinig Irakezen kunnen overtuigen. “We vertrouwen hem niet,” zei de 40-jarige Raad Hatem.

Haidar al-Assadi was het met hem eens. “De Islamitische Staat is overduidelijk gecreëerd door de VS, en de VS probeert opnieuw in te grijpen door de Islamitische Staat te gebruiken als excuus,” zei hij.

Omar al-Jabouri (31), een soennitische moslim uit Bagdad, zei dat oud-premier al-Maliki vervreemd was geraakt van zijn volk. “Hij negeerde zowel sjiiten als soennieten,” zei hij. “Hij hielp vooral zijn familie, zijn vrienden, mensen die dicht bij hem stonden. Hij hielp de sjiiten niet zozeer.”

Over de Islamitische Staat zei Jabouri: “Het is voor iedereen duidelijk dat IS is opgezet door de VS en Israël.”

[New York Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

De terreurgroep IS wil in Nederland ook al aanslagen plegen en zoals een zegsman van hun aankondigden.

m.b
m.b
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Laten we niet afgaan op dingen die mensen zeggen. Dan is het einde zoek.

days of our lives
days of our lives
6 jaren geleden

Aha..Grappig om te lezen dat ze in Irak ook hun Geert Wilders hebben.

Klakkeloos
Klakkeloos
6 jaren geleden

Wat een onzin weer, ieder weldenkend mens weet toch dat Poetin hier achter zit?

S0M30N3
S0M30N3
Reactie op  Klakkeloos
6 jaren geleden

Grapjas! Of bedoelde je het bericht sarcastisch? Als je het echt meent laat maar eens zien of leg uit hoe jij daarbij komt.

Klakkeloos
Klakkeloos
Reactie op  S0M30N3
6 jaren geleden

Het bewijs zit onder andere in Poetins zelfbenoemde agentjes die weer zonodig antizionistische praatjes moeten spuwen. Brr, eng volk hier, zit weinig verlichting in….

Stefan
Stefan
Reactie op  S0M30N3
6 jaren geleden

Hij is niet goed bij zijn hoofd.

S0M30N3
S0M30N3
Reactie op  Klakkeloos
6 jaren geleden

Je bedoelt zeker dat Obama erachter zit samen met zijn vuile zionistische vriendjes.

Klemens
Klemens
6 jaren geleden

Who will be the winner of the game?
https://www.youtube.com/watch?v=3JaTjSKjJe0

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Valt het niet op dat dit enkel en alleen van MANNEN afkomt. Geen enkele vrouw wil dit soort onzin, altijd maar vechten, vechten, vechten.
Wat een ongelooflijke stupiditeit !!!

En wij maar kindertjes baren. Opdat de mannen zich kunnen verlekkeren aan geweld.
Nog steeds is er een oorlog tussen de sexen.

nunki
nunki
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

Onzin. Het barst van de vrouwen die in het leger meevechten. De Koerden hebben een vrouweneenheid dat ontzettend hoog in aanzien staat. Vrouwen zijn net zulke beesten als mannen

Nondual
Nondual
Reactie op  nunki
6 jaren geleden

Achter elke man schuilt een vrouw, Er zijn heel wat vrouwen die hun man hun wil opleggen, voor de familie en het vaderland.

Huisheks
Huisheks
Reactie op  nunki
6 jaren geleden

volgens mij zijn Poetin en Obama toch echt mannen.
moeilijk te verteren……

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

Lijkt me lastig, zo’n aversie tegen mannen.
Wie zijn het eigenlijk die de mannen baren en opvoeden?

Zo kansloos, zo’n discussie waarbij de ene sekse wordt opgehemeld en de ander aan het kruis wordt genageld (schuldig aan alle zonden ter wereld).

We mogen nog van geluk spreken dat de mythische Jezus Christus tenminste een man was. Die liet zich wel kruisigen. Waar waren de vrouwen? 🙂

Pieter
Pieter
6 jaren geleden

Nope. wederom een groot geval van hersenverweking op groot niveau.
Die heerlijke Islam is verantwoordelijk voor al het leed in de wereld, niet Amerika.
Tijd om de wereld islam vrij te maken, via welke manier is mij om het even.
Oh ja, zzouden alle Amerika haters hier op deze psychoten site dan ook geen gebruik meer willen maken van het internet, computers, etc…. want dat zijn allemaal min of meer Amerikaanse uitvindingen, ok? wel consequent blijven heren….

p.s, diezelfde Islam zal jullie terzijnertijd niet sparen hoor, jullie (lege) koppen zullen ook vallen als ze de kans krijgen….

donderpoes26
donderpoes26
Reactie op  Pieter
6 jaren geleden

Jammer dat je het hele plaatje niet ziet….

nog niet helemaal wakker?

de Tandarts
de Tandarts
Reactie op  Pieter
6 jaren geleden

Haha, you made my day.
Of was dit geen grap?!

days of our lives
days of our lives
Reactie op  de Tandarts
6 jaren geleden

Ik zou het wat anders geformuleerd hebben en het moge duidelijk zijn dat de CIA zich wel eens heeft ingelaten met onfrisse praktijken, maar daar viel IS natuurlijk niet onder. In die zin heeft hij gewoon gelijk.

IIS
IIS
Reactie op  Pieter
6 jaren geleden

@Pieter

Amerika heeft veel vredelievende, medisch en sociaal nuttige en goede uitvindingen gedaan, niets op aan te merken, alleen jammer dat men van oorlog en defensie een corebusiness heeft gemaakt en niet van uitvinden en innovatie. Men had zoveel moois kunnen doen maar verkoos vernietiging en oorlog boven het nuttige en vrede.

We kunnen de islam en terrorisme wel de schuld geven, maar de islam en terrorisme is niet meer dan een vehikel voor en van de VS en geeft hun het mandaat om ergens zonder mandaat te kunnen binnenvallen. Jammer dat het land zo is afgegleden, want ik persoonlijk vond de VS altijd een super goed voorbeeld voor hoe zaken te doen en hoe vooruitstrevend te werken en vooral hoe men beloond wordt voor hard en eerlijk werken. Als je vergeet dat het land is gebouwd op bloed van de natives en los ziet van het imperialistische oorlogvoeren dan is het een prachtig land. Maar ja, het land wilde militaire en imperialistische vooruitgang en met geweld de wereld veroveren en nu probeert het land ten kosten van de EU, Rusland en veel andere landen te redden wat er nog valt te redden, omdat de schulden astronomisch hoog zijn en totaal uit de hand zijn gelopen, tenminste die schijn heeft het wel, maar ja, je weet nooit hoeveel een land structureel aan schulden kan verdragen totdat het natuurlijk een keer ophoud en bezwijkt onder eigen last. Mocht er niets te redden zijn en de VS alleen maar ten kost van alles en iedereen vooruit willen dan is het nog erger gesteld met het land en zijn leiders dan veel gezond en weldenkende mensen tot nu toe begrepen.

Ik persoonlijk ben er voor om niet de islam te verbieden, maar wel, net als alle religies, terug te brengen naar de huiskamer en weg uit het openbare leven. Ik zie meer gevaar in religie dan in terroristen en huurmoordenaars die worden gekocht en gefinancierd door de VS, want zodra dit niet meer zou gebeuren zou het stoppen of veel eenvoudiger gestopt kunnen worden, maar gaat religie gewoon sluipend verder en wordt ook nog eens gefinancierd uit gemeenschapsgeld. Vreemd dat de grenzen hier niet dichtgaan, vreemd dat religieuzen van allerlei pluimage nog gewoon welkom zijn met alle problemen van dien, vreemd dat we zo buigen voor religies en dan vooral aangemoedigd door de linkse politiek (huidige politiek is alleen maar links) en vreemd dat ze het zover hebben dat religieuzen en de islam in het bijzonder ons mogen veroordelen, bekritiseren en feitelijk mogen bespugen en men beweert dat wij discrimineren of racisten zijn zodra we ergens kritiek uiten op het gedrag van religieuzen. Dat er zoveel moslims in de EU zijn kan ook te maken hebben met het programma dat heette “oil for emigration” Is het mogen blijven afnemen van olie na de ‘oliecrisis’ in de jaren 70 in ruil voor het toelaten van massa’s islamieten. Deze zelfde islamieten kunnen nu weer handig worden gebruikt tegen ons, want uiteindelijk zijn ze dichtbij en krijgen we ook nog even een flinke dosis angst en haat gekweekt via de MSM dus dat gaat prima zo en heeft de VS ook geen toestemming nodig voor het aanvallen van Syrië, want heel de publieke opinie is om en tegen moslims. De moslims lijken dit alles ook wel oké te vinden, want afkeurende opmerkingen richting moordende moslims (nep moslims) schreeuwt men niet van de minaretten. Gemiste kans, want dat bewijst ergens weer dat ze het als gemeenschap wel eens zijn met de broeders, namelijk met of zonder geweld veroveren van de wereld met één gemeenschappelijke ideologie en religie.

Als je het goed betracht komt NL en de EU in de verdrukking, want aan de éne kant zijn het de dolle Amerikanen, onze zogenaamde bondgenoten, vrienden en handelspartners die ons de les lezen en doorgedraaid hun slag overal willen slaan en aan de andere kant is het de islam die meelift op het geweld in de wereld, want geweld is vrede uit naam van allah. Een heel scala aan vredesbrengers en degene die er geen boodschap aan heeft en graag een vrij, vredig en onafhankelijk burger wil zijn bekijkt het verder maar. Heel eerlijk gezegd mogen zo langzamerhand van mij alle mensen met hun goden van mij de pot op, maar ze doden gaat me net even te ver. Zouden we worden aangevallen dan hebben wij het recht ons te verdedigen, maar zijn we al aangevallen? Geeft het vermoorden van twee journalisten door een ISIS/CIA marionet ons het mandaat een oorlog uit te vechten in een ander land?? Waar wil ons men bij in betrekken? Defensie? We spreken hier dus duidelijk over offensief oorlog starten met misschien wel heel grote gevolgen en misschien is in deze een understatement.

Enfin, ieder mens met een beetje verstand en inzicht begrijpt wat de VS wil van Syrië en hoe dit land dient te worden aangepakt onder het mom van ISIS en terrorismebestrijding, dreigingen en al dat soort holle frasen die meneer de moslim president fulmineert richting het grote slaven publiek.

En dat we vele malen erger onder controle komen te staan van de overheid dan nu al gebeurt is ook één van de doelen die de macht als een constante voor ogen heeft. Mocht dit niet zo zijn dan zou de vraag moeten zijn of de machthebbers paranoia zijn geworden. Natuurlijk niet, daar zijn ze te vies bijdehand voor en te gek van geld….Als het doorzet wat de zieke geesten willen dan krijgen we vrijheidsberovingen in de vorm van meer en meer controle over ieder mens of in de toekomst zelfs opsluiting van mensen zonder reden of onder valse voorwendselen, geld confiscatie indien men het nodig acht, bezittingen afstaan omdat we allen gelijk moeten worden behandeld, je kunt het niet zo gek bedenken en het zal kunnen onder het mom van terrorismebestrijding, geweldsdreiging of staatsgevaarlijk zijn.

nunki
nunki
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

U bent een schoolvoorbeeld voor de beginnende complotdenker. Ik snap je verhaal, maar af en toe ontspoor je een beetje. Jammer.

IIS
IIS
Reactie op  nunki
6 jaren geleden

@nunki

Begrijpelijk dat je vindt dat ik ergens ontspoor, maar los van mijn reactie, is het je nog niet opgevallen dat zaken steeds meer uit de hand dreigen te lopen. Ik geef een interpretatie in mijn reactie(s) van wat ik denk en vooral welk 6e zintuiglijk gevoel er bij mij wordt aangewakkerd door te lezen, te luisteren en te kijken. Het klinkt te absurd en dat is het ook, maar deze absurditeit komt niet uit of van mij maar is het gevolg van wat er gebeurt in de wereld die stukje bij beetje in zijn eind fase lijkt te komen, of misschien zelfs in zijn begin fase komt.

Het wil me maar niet uit het hoofd dat de Inca’s of wie dan ook met 21-12-2012 wel eens heel goed hebben aangegeven dat daar het omslagpunt lag. Ik zeg niet dat het zo is, maar toch. Tel alles bij elkaar op, zie de verschillende mensen op het internet die los van elkaar hetzelfde gevoel of gedachte hebben en misschien is het simpelweg een optelsom van alles wat we lezen, horen en zien in de mainstream en alternatieve nieuws waaruit we kunnen opmaken dat de wereld een dermate grote en snelle verandering ondergaat dat we vanaf nu het meest onwaarschijnlijke of het meest banale mogen bedenken en verwachten, omdat niets langer te dol lijkt voor de machthebbers die met de meest doorzichtige leugens komen en met bruut geweld en deze leugens ons allen eventueel een derde wereldoorlog weten in te rommelen. Dat we alleen al deze gedachten moeten ontwikkelen is onbeschrijflijk en te gek voor woorden.

Mijn visie op het geheel kan totaal fout zijn, maar de waarheid is dat we worden voorgelogen door mensen die bezig zijn met geweld hun zin door te drijven en of dit nu komt van de cowboys of indianen maakt feitelijk niet eens meer uit, het geweld en de dreiging is er, klaar.

Hoe verschillend wij er ook over mogen denken, de waarheid is dat niemand kan zeggen of we wel of niet een mondiale oorlog krijgen. Krijgen we die niet dan is de vraag; hoe gaan we dan verder? Meer controle? Minder zeggenschap over eigen leven, bezittingen of geld? Want ergens zal er gaandeweg iets gaan veranderen wat ons allen zal treffen, links of rechts om, dit alles wat we nu zien is totaal ziek en kan in mijn optiek geen goed einde nemen. Misschien nog een paar jaar rust en vrede, maar wat dan, want elk moment zal er weer iets gebeuren en zijn de lontjes in het kruitvat steeds korter aan het worden.

We zullen zien!….

Stefan
Stefan
Reactie op  Pieter
6 jaren geleden

Onzin. Het gaat niet om amerika, maar het gecentraliseerde kwaad in amerika.

Geile banaan
Geile banaan
Reactie op  Pieter
5 jaren geleden

hahahahaahahahahahahahah echt man IS relateren aan de islam dat maakt jou meteen al een pipo die we niet serieus kunnen nemen. Als jij daadwerkelijk denkt dat Al Quaida IS etc behoren tot de echte islam ben jij zo dom achterlijk en bekrompen, maar dat was je sowieso al aangezien jij denkt dat amerika niet verantwoordelijk is voor leed in de wereld. Het land dat al meer dan 200 achtereenvolgende jaren oorlog uitvoert. Het land dat 600 miljard dollars jaarlijks aan defensie besteedt ipv onderwijs en zorg en armoede. Jij leeft in een grote fantasiewereld vriend, geen enkele vorm van kennis maar niets meer dan een witte blanke hollander die alles gelooft wat de media jouw voorschotelt hahaha zo’n grote uitspraak over een religie terwijl je geen eens 1% kennis beschikt pipo!!!!

Faith
Faith
6 jaren geleden

Internet, computers etc. zijn buitenaardse technologieën die echt wel zullen blijven bestaan met de val van de U.S. Het is niet hun eigendom, hoewel ze dat er wel van gemaakt hebben uiteraard. Zoals ze van alles hun eigendom maken. Alles is van hun. Denken ze. Laten we het maar rustig afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. We zitten in de endgame en daar zal de mens beslist niet de laatste hand en het laatste woord hebben. Zoveel is wel zeker.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

De IS in o.a. Irak vermoorden hun eigen gematigde moslim-broeders; laats staan waartoe zij in staat zijn als het om niet-moslim en westerse mensen gaat,

m.b
m.b
6 jaren geleden

Wat zijn de VS dan aan het bombarderen ?

x

Check Also

corona

Van Haga over Israël: ‘Van de 60-plussers stierf 4,4% binnen 6 weken na de eerste coronaprik’

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FVD) maakt ...

vaccinatiebewijs

Oud-RIVM-baas zegt het gewoon: ‘Denk dat vaccinatiebewijs onvermijdelijk is’

In Israël is bijna de helft van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x