Homepagina » Binnenland » VVD en CDA willen vlak voor verkiezingen ‘in het geniep’ testplicht doordrukken: ‘Absurd!’
test
Foto: Mark Rutte (CC BY 2.0 © Stephen Voss and the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in the USA)

VVD en CDA willen vlak voor verkiezingen ‘in het geniep’ testplicht doordrukken: ‘Absurd!’

Ondanks gunstige coronacijfers kondigt het kabinet de ene na de andere maatregel aan. Nu willen VVD en CDA een week voor de verkiezingen nog even een testplicht voor evenementen, restaurants en scholen doordrukken. Zonder inbreng van de Tweede Kamer.

De toelichting: “Testbewijzen kunnen worden verplicht voor de toegang tot nader te bepalen sport- en jeugdactiviteiten, culturele instellingen, evenementen, restaurants, overige horeca, middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs. Beheerders en gebruikers van deze voorzieningen kunnen te maken krijgen met testbewijzen.”

Tot 15 maart kun je hier commentaar geven op het wetsvoorstel.

Volstrekt immoreel

Er is veel kritiek op het voorstel. “Dit soort wetgeving is in mijn ogen een opmaat naar een gesegregeerde samenleving en daarmee volstrekt immoreel,” reageert advocaat Aldert Nijhuis op zijn blog. “Het begon met de mondkappen. Nu de testbewijzen. Straks de (indirecte) vaccinatieplicht? Dat is uiteraard een retorische vraag, want dat is wel degelijk het plan. Wij moeten ons hier dan ook tegen blijven verzetten.”

In het onderwijs worden straffen in het vooruitzicht gesteld wanneer je je niet laat testen, merkt Nijhuis op. Dat je bijvoorbeeld zonder testbewijs niet fysiek naar school mag.

Over vaccineren gesproken. Rutte zei op de radio tegen Jeroen Kijk in de Vegte dat ondernemers klanten die niet gevaccineerd zijn nu nog niet kunnen weigeren:

Apartheidsstaat

“Een demissionair kabinet wil via een ‘tijdelijke’ wet een apartheidsstaat invoeren. Je bent besmet tenzij je het tegendeel bewijst door een staaf in je neus te drukken, zo niet dan wordt het (sociale) leven je moeilijk gemaakt. Let that sink in,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Ook Forum voor Democratie is fel tegen het voorstel. De partij vindt het ‘absurd’ dat VVD en CDA ‘in het geniep’ een testplicht proberen door te drukken.

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
169 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Svalan
Svalan
8 maanden geleden

Wie zei er onlangs dat als je geen klachten had, testen niet nodig was?
Anyway in de oorlog werden er vaak genoeg persoonsbewijzen e.d. prachtig vervalst.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
8 maanden geleden

Het vierde rijk naakt!

rop
rop
8 maanden geleden

Maar dat is ook de hele bedoeling achter het corona verhaal ,totale controle via dit te bewerkstelligen, en als men het wil ontlopen word men gestraft, op alle gebieden willen ze op deze manier mensen naar de wil van God-Rutte en hij gebruikt zijn goddelijke Ruttelijke macht ervoor. En ja deze god heeft het voor zeggen.

Johan
Johan
8 maanden geleden

Wie nu nog niet de ‘andere agenda’ ziet moet vooral die prik nemen. Mijn god… ik dacht dat fascisme iets uit het verleden was. Alle mensen met een ruim pensioen.. denk met uw hart en niet met uw beurs!

x

Check Also

duitsland

Inentingsplicht Duitsland wekt zorgen: ‘We moeten het tij nú keren’

De Duitse regering wil per 1 februari ...

vaccin

Zweden laten microchip met vaccinpaspoort implanteren: ‘Zo gaat het met alle complottheorieën’

Beelden uit Zweden laten zien dat mensen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

169
0
We lezen graag je reactie!x