Buitenland

Oekraïense regio’s houden referenda over toetreding tot Rusland, het antwoord van D66: sancties en wapens

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

In de bevrijde delen van de Oekraïense regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja worden referenda onder inwoners gehouden over de vraag of hun regio zich bij Rusland moet aansluiten. Dat gebeurt volgens Russische media tussen 23 en 27 september.

De roep om een referendum in de gebieden neemt toe. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei dinsdag dat het aan de regio’s zelf is om te bepalen of ze een referendum willen houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Russische oud-president Dmitri Medvedev noemde het ‘essentieel’ dat er een referendum wordt georganiseerd zodat de regio’s zich bij Rusland kunnen aansluiten.

Meer wapens

D66 reageert verbolgen op de plannen. “Rusland gaat referenda houden in de bezette gebieden van Oekraïne. Het enige antwoord daarop kan zijn deze referenda volstrekt af te wijzen, sancties te versterken en meer wapens te sturen naar Oekraïne,” reageerde Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66).

Hij krijgt veel kritiek. “Help me even. Referenda zijn democratische instrumenten. Democratie is toch wat we zelf altijd met geweld aan de man brengen in verre landen omdat we dat zo belangrijk vinden? En als die mensen voor bevrijding stemmen, moeten we dan Rusland juist niet dankbaar zijn?” vraagt Patrick Savalle.

Journalist Joost Niemoller voegt toe: “Referenda. Het antwoord van D66: wapens.”

D66 zette streep door referendum

Het vorige kabinet, waar D66 deel van uitmaakte, zette een streep door het referendum in Nederland. Het heeft ‘niet gebracht wat ervan werd verwacht’, zei D66-minister Ollongren daar eerder over.

Volgens haar zorgde het referendum voor ‘verwarring’. De kiezer zei ‘nee’ bij het Oekraïne-referendum in 2016, maar toch kwam het samenwerkingsverdrag met Oekraïne er. Ook bij het referendum over de nieuwe inlichtingenwet Wiv was een meerderheid tegen. Desondanks werd de wet gewoon van kracht.

Hypocriet

Ook D66-fractievoorzitter Jan Paternotte klom in de pen. “Poetin verliest, en kiest voor verdere escalatie. Door delen van Oekraïne te annexeren en tienduizenden Russen te dwingen tot oorlogsvoering. We laten Oekraïne niet in de steek. Dus: sancties verzwaren en meer wapensteun leveren zodat Oekraïne haar vrijheid kan blijven bevechten.”

En ook Paternotte wordt overladen met kritiek. “Nadeel is wel dat jullie de klimaatagenda met een kernbom moeten opschuiven naar het jaar 2030,” twittert vastgoedondernemer Erik de Vlieger.

“Ja, geef ‘de oorlog’ maar de schuld. Maar toen de Russen Boedapest (1956) en Praag (1968) binnenvielen en een muur lieten bouwen dwars door Berlijn (1961), kregen we toen ook recordinflatie, woningnood en een stikstofcrisis?” vraagt historicus en publicist Roelof Bouwman.

Brigitte Antolini, fractievoorzitter van FVD in Haarlemmermeer, zegt tegen Paternotte: “Hypocriet! Nu ineens gaat het om vrijheid?”

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maia
Maia
1 jaar geleden

D66. Verander de D in een T van democratie hebben ze geen kaas gegeten wel van tirannie. .

Peter
Peter
1 jaar geleden

Rusland is niet het probleem zoals onze regering ons probeert te laten geloven !

Het hele monetaire systeem is compleet failliet. Op korte termijn zal het geld op gaan drogen. Ze kunnen dat wel proberen te maskeren maar het eerste zullen we die signalen gaan zien in Italië die een staatsschuld heeft van BOVEN 150%.

DAT is de reden waarom het westen die oorlog in Oekraïne nodig heeft !
Mensen die op alternatief nieuws kijken zien dat er in het Oekraïnse leger nu al veel soldaten vechten uit het westen en zelfs NATO soldaten.

Het westen hoopt dat Putin een fout maakt zodat het westen openlijk een oorlog kan gaan voeren tegen Rusland !!!!

Het interesseert het westen geen klote wat er met Oekraïne of het Oekraïnse volk gebeurt.
De enige reden van deze oorlog is het failliete westerse geldsysteem. Op die manier zullen vele miljoenen mensen de dood vinden en kunnen ze de Great Reset invoeren.

Mensen wij kunnen dit alleen keren als wij wereldwijd opstaan tegen onze criminele regeringen die de uitvoerende organen zijn van de elite.

KIJK NAAR DE OORLOGS RETORIEK VANUIT DE WEF-EU , HOOR DE VROUWELIJKE VERSIE VAN HITLER von der LEYEN EN HOOR KAAG , OLLONGREN, RUTTE HOE ZIJ ZEGGEN DAT OEKRAÏNE OOK ONZE OORLOG IS.

HOE ERG OOK DIE OORLOG IN OEKRAÏNE MAAR OEKRAÏNE IS NIET ONZE OORLOG ……. EN LAAT HET OOK NIET ONZE OORLOG WORDEN MENSEN WANT DAT IS WAAR DE ELITE OP UIT IS.

STOP DE WESTERSE OORLOGS HITSERS, STOP DE NATO DIE OVERAL DOOD EN VERDERF ZAAIEN

MENSEN GA MASSAAL DEMONSTREREN TEGEN OORLOG !!!

WIJ WILLEN VREDE GEEN OORLOG !!!

OEKRAÏNE IS NIET ONZE OORLOG !!!

Charles
Charles
1 jaar geleden

D66 is een partij geregeerd door buitenlandse krachten.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

D66 moet zijn grote smoel houden en als ze toch zo begaan zijn met de kwestie, dat ze dan gaan vechten aan het front in plaats van vanop afstand de boel steeds maar aan te stoken!

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x