Binnenland

‘Het wordt nu toch echt tijd dat we het OMT gaan vervangen’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet vroeg het OMT om een extra advies vanwege de opmars van de omikronvariant. Ook in ons land zou die variant opgedoken zijn.

RIVM-baas Jaap van Dissel keek naar een Britse studie waarin berekend werd dat de omikronvariant voor 2400 ziekenhuisopnames per dag kan zorgen. Om een vergelijking te kunnen maken met Nederland, deelde hij dat getal door vier (naar inwonertal). Volgens hem zou het betekenen dat de omikronvariant in ons land tot 600 ziekenhuisopnames per dag kan leiden, waaronder ongeveer 100 op de ic’s. Hij noemde dit het ‘meest optimistische scenario’, schrijft RTL Nieuws.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het OMT adviseerde de harde lockdown op grond van een model uit Groot-Brittannië, maar dat model blijkt op foute aannames te zijn gemaakt en wordt door de Britse auteurs niet langer ondersteund, schrijft Teun Grooters, CEO van Arega Pharma, in een bericht op social media.

Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?

Hij verwijst naar een artikel in The Telegraph waarin valt te lezen dat de Britse gezondheidsautoriteit UKHSA in eerste instantie waarschuwde dat het aantal omikronbesmettingen elke 1,9 dagen verdubbelt. Maar diezelfde gezondheidsautoriteit heeft donderdag stilletjes een memo gepubliceerd waarin staat dat het verkeerd is om te veronderstellen dat het aantal zich daadwerkelijk elke 1,9 dagen blijft verdubbelen en dat dit model niet langer moet worden gebruikt.

“Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?” vraagt Grooters. “Het wordt nu toch echt tijd dat we het OMT gaan vervangen door een team van mensen dat niet door een koker naar de wereld kijkt en échte wetenschappelijke data gaat combineren met maatschappelijk bewustzijn.”

“Geen lockdown!” benadrukt hij.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

124 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
2 jaren geleden

De ene vuilnisbak voor de andere vuilnisbak wisselen bedoeld men?

Jetze
Jetze
2 jaren geleden

Naar mijn bescheiden mening heeft deze lockdown niets van doen met een toevallig virus.

Men probeert macht te reflecteren. Macht over het volk en de politiek.

Ik zeg, naar de hel met die macht.
Misschien moeten wij als volk onze kracht eens laten zien.

Ik stel voor de hoofden bij elkaar te steken en demonstraties te verleggen van steden naar farmaceuten en media.

Als er dan rellen uitbreken zijn onschuldige burgers zoals winkeliers niet nog meer de dupe.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

DE HYDRA EET HAAR EIGEN STAART OP…LAAT HAAR RUSTIG DOORETEN

Hahahahaha…al die Eedbrekers, Landverraders, Oorlogsmisdadigers & Pseudowetenschappers zijn juist fantastisch bezig…Ze graven in sneltreinvaart hun eigen Graf….Volkomen onsamenhangende beweringen, Keiharde Leugens, List & Bedrog ondermijnen het gezag van Führer Rüttler & zijn Nazi-Misdaad-Syndicaat met de dag…..Laat ze gewoon lekker vrolijk Doorliegen & Bedriegen….de Puinhoop zal alleen maar exponentieel toenemen…hier komen ze niet meer uit…wag-the-dog…Wag-The-DoOG!

Henk
Henk
2 jaren geleden

Hoeft niet , ze zijn te laat , ze kunnen niet meer ontsnappen , ik zeg je hierbij , volgend jaar staan ze voor het tribunaal

Back to top button
124
0
We lezen graag je reactie!x