Mens en Dier

Financiënminister Kaag: we moeten deze winter ‘bovenal’ rekening houden met het leed van de Oekraïners

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De Troonrede stond dit jaar heel erg in het teken van de oorlog in Oekraïne. Vlak na de Troonrede benadrukte premier Rutte in een videoboodschap nog eens dat ‘wij Oekraïne steunen en niet kunnen accepteren dat Rusland deze oorlog zou winnen’.

“We moeten Oekraïne daarin ondersteunen. Dat is ook een strijd die wij voeren. Het heeft ook gevolgen hier. Bijvoorbeeld onze energierekening, voor onze koopkracht. We mogen niet meemaken dat we ons onder druk laten zetten door Rusland met onze koopkracht,” beweerde Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols reageerde: “Geef het hele kabinet een wapen en stuur ze naar Oekraïne. Kunnen jullie ze steunen en beginnen wij met de heropbouw van dit land.”

‘Ongekende situatie’

Ook minister van Financiën Sigrid Kaag ging bij het aanbieden van de Miljoenennota in op de situatie in Oekraïne. “2022 werd niet het jaar waarop we hoopten. Allereerst en bovenal voor de Oekraïners,” zei de D66-leider.

Politiek verslaggever Sam Hagens van Hart voor Nederland vroeg haar hoe dat volgens haar overkomt op Nederlanders die zich zorgen maken over de energierekening. Kaag antwoordde dat ‘we in een ongekende situatie zitten’. “We kunnen niet spreken van alleen een koopkrachtcrisis in Nederland terwijl er een oorlog woedt op ons continent.”

Eruit geknipt

“Op de dag dat weer veel Nederlanders hun energierekening van de mat halen en een rolberoerte krijgen, horen ze van Kaag in de Kamer dat ze ‘bovenal’ rekening moeten houden met het leed van de Oekraïners. Dat is niet alleen een bord voor je kop. Dat is voorbij alles,” stelt journalist Joost Niemoller.

Hij voegt toe dat het NOS Journaal dit gedeelte eruit geknipt heeft. “In overleg met de afdeling voorlichting van D66?” vraagt Niemoller.

Journalist Bart Schut stelt: “Wat is deze vrouw onthutsend ongeschikt voor haar baan.”

Vakantie

Anthony Stabourlos, voorzitter van de Belgische partij Relego, laat weten dat Oekraïense mensen in zijn directe omgeving aangeven terug te zullen gaan. Ze kwamen net terug uit Oekraïne. Van vakantie. “Mensen feesten, vertellen ze,” aldus Stabourlos.

4.9 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

190 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Oekraïne steunen …????
Het is land is geen lid van de EU. Het is ook geen NAVO lid.
En het is niet onze oorlog.
Maar laat iedereen die daar zijn steentje wil bijdragen snel naar toe gaan. Te beginnen met al die oorloghitsers in de regering. Geef ze een vliegticket voor het eerste vliegtuig daar naar toe.
Opgeruimd staat netjes.
Kunnen wij weer verder met ons leven.

Locke
Locke
1 jaar geleden

Wij moeten helemaal niks, en al helemaal geen rekening houden met een oude cult met een duivelse agenda. Warm water heeft twee eigenschappen het maakt de aardappeltjes week en de eieren hard. Wie denken jullie wel niet wie jullie zijn, gestoorde kliek.

Annette
Annette
1 jaar geleden

WAT een ongelooflijk goed idee, waar Jeroen Pols mee komt. Als het kabinet EN het grootste deel van de Tweede Kamer leden zó bewogen zijn met de mensen in de Oekraïne, moeten ze met z’n allen DAAR naartoe gaan.

EN dan natuurlijk naar een gebied waar de Russen bezig zijn met hun opmars, dus in het Oosten. Dan kunnen ze gelijk laten zien of ze nog wat anders kunnen dan een grote mond opzetten.

Er is een bekend spreekwoord, dat zegt: “Het hemd is nader dan de rok.” Maar daar is hier in ons land natuurlijk al lang geen sprake meer van.

De mensen HIER mogen verrekken. WIJ doen er al lang niets meer toe.

Voor ons, lezers van ninefornews, is het natuurlijk klip en klaar wat er momenteel gebeurt. De agenda, geschreven door het World Economic Forum, wordt nu met de snelheid van het licht uitgevoerd.

Helaas vallen er NU natuurlijk heel veel slachtoffers. Het kabinet heeft weer een zak geld beschikbaar gesteld voor de schrijnende gevallen. Maar wat met de ene hand “gegeven” wordt, wordt straks met de andere hand weer teruggehaald.

Wat ik al eens eerder schreef: De fuik staat al klaar om alle vissen (mensen) te vangen. En uiteraard loopt het daar net zo mee af als met vissen.

De laatste alinea van dit stukje spreekt ook boekdelen: dus die zogenaamde “zielige” Oekraïense vluchtelingen gaan vanuit België fijn op vakantie naar hun geboorteland om daar feest te vieren.

Dat betekent dus dat het één grote schertsvertoning is. Maar ja, dat wisten wij natuurlijk al een poosje.

Mark Rutte zegt ook, dat de Oekraïne MOET winnen. Ja, dat raad je de koekoek! Het Westen (en dan bedoel ik uiteraard de cabal) heeft té veel belangen daar.
Als DAT valt, dan vallen zij OOK.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Het is verdorie niet de oorlog van het Nederlandse volk maar van rutte,,eliete en het grootste deel van dit kabinet. Dat die torenhoge rekeningen zijn ontstaan daar hebben deze gasten voor gezorgd in de hoop dat we ons tegen Rusland zouden keren. Denk niet dat er
veel Nederlanders of bijna helemaal niet, die bereid zijn te gaan vechten voor die rutte en z’n holmaten.

Back to top button
190
0
We lezen graag je reactie!x