Buitenland

Ollongren onder vuur om forse steun aan Oekraïne: ‘Laat haar zelf maar lekker naar het Oosten trekken’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Dinsdag schreef demissionair defensieminister Ollongren (D66) op X dat Nederland Oekraïne steunt ‘in de verdedigingsstrijd tegen de Russische agressor’.

“Daarom besteden wij 122 miljoen euro om Oekraïne te helpen zichzelf te verdedigen,” kondigt de minister aan. Hiermee worden onder meer artilleriegranaten ingekocht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ollongren beweert ook dat Rusland ‘ondanks grote verliezen gebieden blijft aanvallen’.

Niet namens mij

De minister kwam stevig onder vuur te liggen. “Niet namens mij,” reageert fractievoorzitter van FVD in Arnhem Gino Luurssen. Journalist Laura Oorschot voegt toe: “Het steunpakket van 50 (!) miljard is niet genoeg?”

“Schrijven we even mee met de hele leugens en halve waarheden waarmee de freule nóg eens een half miljoen onnodige (Oekraïense) doden gaat veroorzaken?” vraagt Stefan Noordhoek.

Laat ze zelf maar lekker naar het Oosten trekken

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn haalt hard uit: “Laat Rutte, Ollongren en hun oorlogszuchtige Europese vriendjes als Commissievoorzitter van de Europese Unie Ursula von der Leyen zelf maar lekker naar het Oosten trekken om daar hun strijd tegen Vladimir Poetin te voeren. Dat is het namelijk: hun strijd, niet die van ons.”

“Nog meer dood. Nog meer verderf. Dit onmens, deze verschrikkelijke technocraat, zonder hart, zonder gevoel en zonder geweten, vindt het nog niet genoeg geweest,” constateert neuroloog Jan Bonte. “Ze gaan die oorlog niet winnen. Nu niet en nooit niet. Want van de Russen kun je niet winnen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
3 maanden geleden

Wat anders kan je verwachten van iemand die bij haar aanstelling het verschil niet wist tussen een korporaal of generaal.

Bezorgde NL'er
Bezorgde NL'er
3 maanden geleden

Snapt die domme lesbo nu echt niks van defensie( het woord defensie zegt alles).
Verdedigingswapens zijn geen artilleriegranaten.
Dat is aanvalsmunitie.
Ze geeft graag ons geld weg.
Ouwetjes in nederland ligt dat nu lekker met een luier urenlang in je eigen uitwerpselen?
Daar zal het geld naartoe moeten gaan.
Die procyoorlog kan heel dnel boorbij zijn als die nazi’s van Oekraïne de donbas en die andere twee regio’s met rust laat.
Dan stopt Rusland ook,hoe freaking moeilijk is dat om het te begrijpen.

Psa
Psa
3 maanden geleden

Rob van Wijk heeft het steeds gezegd, Ukraine zal nooit Winnen.

Annette
Annette
3 maanden geleden

Goede reacties van Gino Luurssen, Laura Oorschot, Stefan Noordhoek en natuurlijk Jan Bonte, maar Raisa Blommestijn geeft, althans naar mijn mening, het allerbeste commentaar: Freule Ollengren, ga lekker zelf naar de Oekraïne om te vechten, want het is JULLIE oorlog en niet de ONZE.

En zo is het maar net! WIJ met z’n allen hebben er absoluut niet om gevraagd om een oorlog te ontketenen tegen het grote Rusland. Die oorlog was niet, is niet en zal NOOIT gewonnen worden.

Die troela durft ook nog eens te beweren, dat Rusland zware verliezen zou lijden, waardoor er dus daadwerkelijk een mogelijkheid zou zijn om te gaan winnen.

Niets is minder waar, maar daarvoor moet je natuurlijk wel de juiste bronnen aanboren.

Ook economisch gezien staat Rusland er zéér goed voor. Ik heb gelezen, dat de Russische banken enorme winsten hebben behaald in 2023. Totaal het omgekeerde van wat er hier in het Westen gebeurt.

En dan te bedenken, dat ze in de EU nu ook aan het praten zijn over het opnieuw invoeren van de dienstplicht. Wat een horror!
Ik mag toch hopen, dat er geen enkele jongere is, of het nu in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en de rest van de landen, die hier in zal trappen.

Er zal wel weer een lokkertje komen in de vorm van veel geld om die gebrainwashte jongens en meisjes over de streep te halen.

In ieder geval hoeft Raisa niet meer op haar tenen te lopen en ieder woord, dat zij zegt op een weegschaaltje te leggen. Zij kan nu lekker haar zelf zijn.

Iedere oorlog is altijd het gevolg geweest van de allerrijksten op aarde en is NOOIT in het belang geweest van het gewone volk. Dat was zo en is nog steeds zo.

Zowel Mark Rutte als de freule praten altijd, alsof het in ONS belang zou zijn, dat er oorlog wordt gevoerd. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo.

Hoe sneller het gros van het volk dit doorheeft, hoe sneller er een einde aan gemaakt kan worden.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x