Buitenland

Vertrouwen in nieuwsuitzendingen bereikt nieuw dieptepunt

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het vertrouwen in nieuwsuitzendingen is gedaald tot een nieuw dieptepunt, zo blijkt uit een recente peiling.

Opiniepeiler Gallup doet jaarlijks onderzoek naar het vertrouwen van Amerikanen in de media, overheid, religie, zorg en het bedrijfsleven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onderzoek is gedaan voordat CNN en Fox News de verslaggeving over de zorgwet van Obama verprutsten. Eind vorige maand keurde het Amerikaanse Hooggerechtshof Obamacare goed. Benadrukt werd hoe weinig vertrouwen mensen nog hebben in nieuwsuitzendingen.

Gehalveerd

Slechts 21 procent van de volwassenen zegt nog veel vertrouwen te hebben in nieuwsbulletins. Dat is maar liefst 25 procent minder dan in 1993, toen Gallup voor het eerst onderzoek deed naar het vertrouwen van de bevolking in televisienieuws.

Het vertrouwen in kranten is in vergelijking met 1979 gehalveerd. Toen vertrouwde 51 procent van de bevolking de kranten nog, tegen 25 procent anno nu.

Over de hele linie

De meeste groepen die vertrouwen beginnen te verliezen in televisienieuws zijn tegelijkertijd ook minder te spreken over de kranten. Waarom het vertrouwen naar een nieuw dieptepunt is gezakt, is niet precies duidelijk. Wel kan worden gezegd dat het vertrouwen van de Amerikanen over de hele linie afneemt. Zo hebben ze ook steeds minder vertrouwen in de regering, corporaties, het onderwijssysteem, de kerk, het Congres en de banken.

De grove fouten die CNN en Fox News maakten rond de uitspraak van het Hooggerechtshof over de Amerikaanse zorgwet kunnen het vertrouwen in televisienieuws nog verder doen kelderen. CNN heeft beloofd de enorme blunders te gaan onderzoeken in een poging het vertrouwen terug te winnen.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Werd wel eens tijd… Boycotte die ranzige handel. Namasté

tomaat
tomaat
11 jaren geleden

eigen schuld daar zit ik niet mee , hadden ze maar zuiver moeten blijven ik ga niet naar nieuws kijken als ik weet dat het leugens.verdraaiingen zijn . achter houden van … wat heb ik hier aan .en voor mij part kijkt niemand meer ..wat ik wel mis bij niburu nieuws het weer , maar zal ook zijn reden hebben .

Willie/Hobbel
Willie/Hobbel
11 jaren geleden

Helemaal met Debb3 een: boycotten! We moeten afkicken van die newsdrugs. Ik hoop dan ook dat de kijkcijfers naar nihil donderen.

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

Iedereen maakt toch weleens fouten? Niet meteen de media afzeiken…

Enne – Don´t like it? Don´t look at it. Easy as pie.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x