Homepagina » Buitenland » Vertrouwen in nieuwsuitzendingen bereikt nieuw dieptepunt
CNN

Vertrouwen in nieuwsuitzendingen bereikt nieuw dieptepunt

Het vertrouwen in nieuwsuitzendingen is gedaald tot een nieuw dieptepunt, zo blijkt uit een recente peiling.

Opiniepeiler Gallup doet jaarlijks onderzoek naar het vertrouwen van Amerikanen in de media, overheid, religie, zorg en het bedrijfsleven.

Het onderzoek is gedaan voordat CNN en Fox News de verslaggeving over de zorgwet van Obama verprutsten. Eind vorige maand keurde het Amerikaanse Hooggerechtshof Obamacare goed. Benadrukt werd hoe weinig vertrouwen mensen nog hebben in nieuwsuitzendingen.

Gehalveerd

Slechts 21 procent van de volwassenen zegt nog veel vertrouwen te hebben in nieuwsbulletins. Dat is maar liefst 25 procent minder dan in 1993, toen Gallup voor het eerst onderzoek deed naar het vertrouwen van de bevolking in televisienieuws.

Het vertrouwen in kranten is in vergelijking met 1979 gehalveerd. Toen vertrouwde 51 procent van de bevolking de kranten nog, tegen 25 procent anno nu.

Over de hele linie

De meeste groepen die vertrouwen beginnen te verliezen in televisienieuws zijn tegelijkertijd ook minder te spreken over de kranten. Waarom het vertrouwen naar een nieuw dieptepunt is gezakt, is niet precies duidelijk. Wel kan worden gezegd dat het vertrouwen van de Amerikanen over de hele linie afneemt. Zo hebben ze ook steeds minder vertrouwen in de regering, corporaties, het onderwijssysteem, de kerk, het Congres en de banken.

De grove fouten die CNN en Fox News maakten rond de uitspraak van het Hooggerechtshof over de Amerikaanse zorgwet kunnen het vertrouwen in televisienieuws nog verder doen kelderen. CNN heeft beloofd de enorme blunders te gaan onderzoeken in een poging het vertrouwen terug te winnen.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Debb3 schreef:

  Werd wel eens tijd… Boycotte die ranzige handel. Namasté

 • tomaat schreef:

  eigen schuld daar zit ik niet mee , hadden ze maar zuiver moeten blijven ik ga niet naar nieuws kijken als ik weet dat het leugens.verdraaiingen zijn . achter houden van … wat heb ik hier aan .en voor mij part kijkt niemand meer ..wat ik wel mis bij niburu nieuws het weer , maar zal ook zijn reden hebben .

 • Willie/Hobbel schreef:

  Helemaal met Debb3 een: boycotten! We moeten afkicken van die newsdrugs. Ik hoop dan ook dat de kijkcijfers naar nihil donderen.

 • Wasbeertjuh schreef:

  Iedereen maakt toch weleens fouten? Niet meteen de media afzeiken…

  Enne – Don´t like it? Don´t look at it. Easy as pie.

 • Sipco schreef:

  Ja als de media iemand kan wegschrijven, en iemand anders positief belichten, ben je politiek al aan het beïnvloeden.En dit gebeurd mensen.Dus Boycotten zoals debb3 zegt is één van de betere optie,s voor ons als burgers!!De Media maakt meer kapot dan u denkt, en brengt zelfs mensen op criminele ideetjes!!Dom tot oerdom!!

 • Marcel E schreef:

  Staat iemand er even bij stil dat deze website ook “Media” is?

  Welliswaar wordt dit forum niet gecontroleerd door Rupert Murdoch, maar ook hier zit een redactie die besluit wat wel en niet onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer aan de andere kant van de medaille, maar dessalniettemin…

  Waar ligt de waarheid?

  Zoek in het reguliere nieuws om te staven wat je in de alternatieve nieuwbronnen tegenkomt en andersom en je gevoel vertelt je wel wat waar het midden is.
  Je hoofd in het zand steken wil nog niet zeggen dat de wereld niet blijft bewegen.

 • sneaky schreef:

  heb al ruim tien jaar geen tv
  heb het nooit echt gemist
  nieuws zoek ik zelf wel op via internet
  ben blij dat deze farce eindelijk gaat stoppen
  @Wasbeertjuh: ik zeik ook niet meteen de media af, de media liegt al jaren lang over vele onderwerpen dus ze hebben alle kans gehad om zich te verbeteren, nu wordt het tijd om erover te ‘zeiken’

 • Vonzie schreef:

  De reguliere nieuwsuitzendingen moeten eens leren om ook eens positief nieuws uit te zenden. Doordat mensen alleen maar negatief nieuws te horen krijgen keldert het humeur en krijg je chagrijnen om je heen.

 • cr schreef:

  ja wat je ziet is bea schijnheilig de handje schudden bij de mensen met een staal gezicht …wat hebben we hier aan niks als ze toch van de mensen houd stopt ze met die bulderberg groep .

 • Marcel E schreef:

  [quote name=”tomaat”]eigen schuld daar zit ik niet mee , hadden ze maar zuiver moeten blijven ik ga niet naar nieuws kijken als ik weet dat het leugens.verdraaiingen zijn . achter houden van … wat heb ik hier aan .en voor mij part kijkt niemand meer ..wat ik wel mis bij niburu nieuws het weer , maar zal ook zijn reden hebben .[/quote]

  Al eens links gekeken bij de banners?

 • tomaat schreef:

  noem er een paar op zal ik eens een kijkje nemen alvast thx voor de tip

 • Marcel E schreef:

  [quote name=”tomaat”]noem er een paar op zal ik eens een kijkje nemen alvast thx voor de tip[/quote]

  Het weer, met Marc Putto

 • antoni schreef:

  tja,
  Dan mogen ze hier ook wel eens wat positief nieuws gaan brengen. Het is hier ook niets anders dan kommer en kwel, complotten, regeringen die ons belazeren, het vrije internet gaat eraan, enz…

 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  nos

  ‘NOS is de grootste complotzender in Nederland’

  YouTube heeft – waarschijnlijk tot grote vreugde ...

  bruins

  Het aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel erg goed uit

  Op 19 maart dit jaar trad minister ...

  >