Homepagina » Buitenaards » Onbekend signaal mogelijk afkomstig van buitenaardse beschaving
Onbekend signaal mogelijk afkomstig van buitenaardse beschaving

Onbekend signaal mogelijk afkomstig van buitenaardse beschaving

Astronomen zitten met de handen in het haar. Twee grote radiotelescopen aan weerszijden van de planeet hebben een onbekend signaal gedetecteerd. Wetenschappers hebben geen idee hoe het is ontstaan of waar het vandaan komt. Op dit moment kan niets worden uitgesloten.

In 2007 werd de eerste zogeheten korte radioflits opgevangen. Duncan Lorimer en zijn collega’s ontdekten het signaal in gegevens van de Parkes-radiotelescoop in Australië. Lorimer dacht destijds dat de flits buiten onze Melkweg was ontstaan. Toen pikte dezelfde telescoop meerdere soortgelijke flitsen op van dichterbijgelegen bronnen.

Andere astronomen begonnen te vermoeden dat het ging om een fout in de meetapparatuur. Daar kwam afgelopen jaar verandering in, toen in vakblad Science de ontdekking van vier nieuwe radioflitsen werd aangekondigd. De meeste sterrenkundigen waren ervan overtuigd dat er iets mysterieus gaande was.

Omdat alle radioflitsen waren gedetecteerd met één radiotelescoop, de Parkes-telescoop, vroegen sommige astronomen zich af of de flitsen misschien te maken hadden met de elektronica van de telescoop. Dat bleek niet het geval, want ook de Arecibo-radiotelescoop in Puerto Rico pikte een korte radioflits op.

Lorimer zei dat in de wetenschappelijke literatuur binnenkort meer meldingen van het signaal zullen verschijnen. Er wordt druk gespeculeerd over deze mysterieuze flitsen. Sommige astronomen denken dat ze worden veroorzaakt door blitzars, energiepulsen van een supermassief zwart gat. Anderen denken dat ze afkomstig zijn van zonnevlammen van nabijgelegen sterren.

Het is ook mogelijk dat de korte radioflitsen zijn geproduceerd door een intergalactische buitenaardse beschaving. Lorimer zei dat in bepaalde onderzoeken rekening wordt gehouden met de mogelijkheid dat het signalen zijn van buitenaardse beschavingen.

Hij verwees naar een studie over de mogelijkheid dat de flitsen bewust zijn gecreëerd door intelligente buitenaardse wezens om hun bestaan aan de aarde en de rest van het universum kenbaar te maken.

Nu is het zaak de herkomst van de korte radioflitsen te achterhalen om te bepalen uit welk sterrenstelsel ze afkomstig zijn. In de toekomst zullen speciale telescopen worden belast met de speurtocht naar deze signalen. “We zijn getuige van de geboorte van een geheel nieuw onderzoeksgebied,” aldus Lorimer.

[ExtremeTech, NPR]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

34 reacties

 1. Een geavanceerde beschaving gaat niet via radiosignalen communiceren; duurt veel te lang.
  Quantum Entanglement is onze beste hoop op intergalactische communicatie.
  Als we dat eenmaal beheersen, zullen we wellicht ontdekken dat het universum een hele grote chatroom is.

  13 likes
  • Aha, de eerste expert die verklaart dat dit signaal niet van een buitenaardse beschaving afkomstig kan zijn, omdat deze naar zijn mening niet op die manier zullen communiceren. Hoe kom je aan deze wijsheid?

   Ik vraag me ook ernstig af of je überhaupt weet wat radiogolven zijn en hoe deze kunnen ontstaan.
   Ik lees hier mensen (waaronder jij) altijd zeggen dat je elke mogelijkheid moet openhouden, maar met deze opmerking val je behoorlijk door de mand.

   15 likes
   • Ergens heeft Johan wel gelijk, het artikel geeft ook alleen maar de mogelijkheid aan en geen bevestiging.
    Ik denk namelijk ook, als intelligente buitenaardse beschavingen al contact met ons zouden willen/kunnen opnemen, dat je toch eerder in de richting van Kwantumverstrengeling gaat denken, al is het alleen al om de ongelofelijke afstanden te beperken..

    5 likes
    • Maar jij maakt ook de denkfout dat zo’n radiosignaal bedoeld is om te communiceren. Radiosignalen kunnen door allerlei dingen ontstaan. Afwijkende signalen, anders dan de gewone “ruis” uit het heelal, kunnen aanwijzingen zijn dat er iets bijzonders aan de hand is.

     Die kwantumverstrengeling is een interessant fenomeen, maar er is niet mee gezegd dat:

     – dit ook zal werken voor communicatiedoeleinden
     – een buitenaardse beschaving deze techniek, indien toepasbaar voor communicatiedoeleinden, beheerst
     – wij in staat zijn om een dergelijke vorm van communicatie, indien bestaand, kunnen herkennen

     Ik val over de bewering dat dit radiosignaal niet afkomstig kan zijn van een buitenaardse beschaving.

     Ik denk (maar dat is off topic) dat buitenaardse beschavingen er verstandig aan zouden doen ons te benaderen op de manier die wij kunnen begrijpen. En een geavanceerde beschaving heeft wellicht ook niet meer technieken dan de radiogolf. Volgens Johan is dat uitgesloten. Ik zou willen weten hoe hij aan die wijsheid komt, maar ook dat wordt verward, als zou ik frustraties hebben. Antwoorden blijven uit…

     12 likes
   • Jij geeft mij de titel van expert en ik val door de mand…
    Misschien kun je beter alleen op het artikel reageren i.p.v. je frustraties op anderen botvieren.

    11 likes
  • Zien wat we willen zien

   Helemaal mee eens..

   0 likes
 2. Nou, na een beetje zoeken kom ik hier terecht en ik weet niet goed waar ik mijn verhaal kwijtkan, dus doe ik het even hier dan voel ik me misschien toch opgelucht. Allereerst vermelden dat ik geen alcohol drink en geen verdovende toestanden slik enz, ik ben bij mijn volle verstand haha. Ik heb iets meegemaakt wat ik moeilijk kan plaatsen bij mezelf en al zeker niet durf vertellen tegen mijn omgeving. Ik ben naar een andere planeet meegenomen en ik werd wakker in een koepel waar ze me onderzochten. Daar was ik in een soort van roes maar ik zag goed dat de bewoners niet met elkaar praten zoals wij, ze zien elkaars gedachte. De omgeving en de temperatuur was niet vol te houden zo vochtig en warm, de begroeiing was heel fel groen met grote bloemen, heel veel gekke vogels zaten daar. De tijd is daar heel anders dan hier ik ben er naar mijn gevoel lang geweest, maar ik was amper weg van huis. terug thuis heb ik 2 dagen heel erge buikpijn gehad, krampen, als naweeen na een bevalling.

  8 likes
  • Ik had zulke reacties verwacht, zo zou ikzelf ook reageren, ik kijk nooit naar zulke dingen op tv ik heb net opgezocht wat die abductions zijn en het lijkt er idd op. Ik ga er verder ook niet meer op reageren of over praten ik ga proberen contact op te nemen met iemand van een labo ofzo die het kan bewijzen, ik heb iets meegenomen van daar en volgens mij moeten ze eraan zien dat het niet op aarde bestaat. De plaatselijke juwelier kende het niet. Ik ben trouwens dermatologe met voldoende kennis vh menselijk lichaam-geest maar goed ik laat het hierbij. Ik ga op zoek naar iemand die onderzoek naar dat voorwerp kan doen, voor hulp of dergelijke moet ik hier niet zijn. Ik kom verder ook geen reacties meer lezen ik trek er mijn plan wel mee. Ik ga wel even kijken bij nasa of ze er iets mee kunnen. Hier mijn verhaal doen was een vergissing mijn excuses.

   1 likes
   • Het is voor mij onbegrijpelijk dat iemand die arts is, en dus een aardige opleiding heeft gehad, met zulke vehalen komt. Je bent ontvoerd door Aliens, zwanger gemaakt, een kind gekregen, en nadat je weer teruggebracht bent heb je last van naweeen, en niemand heeft je in al die tijd gemist. Of is dit allemaal in een paar uur gebeurt? Als je dit zelf zo leest, vind je dit dan ook niet ongeloofwaardig? Als er niks halucinerends gebruikt is, zou ik toch maar eens een hersenscan laten maken, ook mensen met b.v. een tumor in de hersenen kunnen zulke waanbeelden krijgen. En vaak is het juist een arts die deze signalen niet opmerkt bij zichzelf. Sterkte…

    2 likes
    • Ook artsen kunnen van het padje raken…
     Maar ik denk niet dat ze arts is, ik kende vroeger een schoonheidsspecialist die zichzelf ook presenteerde als dermatoloog.

     Maar ze heeft dus een voorwerp meegekregen van de reis. Wellicht staat ze over 2 weken in de krant en is ze wereldberoemd, omdat ze voor het eerst bewijs in handen heeft van een voorwerp van buitenaardse oorsprong!

     (vast niet 🙂 )

     2 likes
     • Ik kon het niet laten nog even terug te komen.
      Er is een heus verschil tussen dermatologie en schoonheidsverzorging lijkt me.
      Mest het me om de aandacht te doen zijn dan was ik allang naar de pers gestapt met mijn verhaal, daar is het me helemaal niet om te doen ik wil me niet eens bekend maken ik wil er verder zo weinig mogelijk mee.
      en neen ik ben niet bevallen of zwanger of wat dan ook, daar is het hun niet om te doen. Voor zover ik heb meegekregen van bij hun hebben ze niet eens m of v kenmerken dus zwanger worden is niet evident lijkt me. daar gaat de voortplanting niet zoals hier.
      Dit was mijn allerlaatste ik vertrek naar mozambique en laat het achter me, en ik zie de mail van nasa wel bij terugkomst. Het moet hier weg in elk geval, hoe kostbaar ook.

      1 likes
   • Je hebt iets tastbaars meegenomen, das heel interesant. Maar ga alsjeblieft niet naar nasa, of enig ander overheids instantie ofzo!! daar zullen ze je voor gek verklaren,. En kun je je baan kwijtraken, serieus!!! denk er maar over na je hebt hier al het gevoel, dat je niet serieus genomen wordt. Terwijl juist hier heel veel zweverige types zijn.{ook hele slimme mensen hoor} Erger nog ineens gaan mensen dan ineens op jouw experimenteren. Of ben je op iets gestuit wat het daglicht niet mag bereiken.! Horen we ineens dat je zogenaamd zelfmoord heb gepleegdt, of te wel opgeruimd als je echt iets tastbaars heb moet je oppassen !!!!!!!!! ga voorlopig niet over een nacht ijs en doe je research NASA staat voor never a straight answer en als het waar is dat ze bestaan dan is het ook waar dat de machthebbers op deze planeet dat verborgen willen houden en dan wil jij naar een overheidsinstantie stappen don, t do it !!!!!!!!!!

    1 likes
  • @Becky, Het kunnen ook paddenstoelen zijn, kunnen ook deze symtomen geven. of mischien de film gekeken met Jody Foster “Contact” Het kan ook zijn dat je een hele levendige fantasie hebt. Dromen lijken soms ook levensecht. Zo zie je dat er genoeg verklaringen te vinden zijn, ook zonder alcohol of drugs.
   Wat jij hier beschrijf lees je op duizenden websites, en als je er maar genoeg over lees, ga je er zelf ook in geloven. Ik weet toevallig uit Eigen ervaring, dat je televisie signalen (beelden) kan opvangen als je in een bepaalde gemoedstoestand bent. Dat lijkt levensecht, alsof je het zelf beleeft, maar het is toch iets wat van buiten komt.

   4 likes
  • @becky: Ik geloof je.

   2 likes
  • @ Becky:
   Misschien als je er lang mee blijft zitten zou je kunnen proberen om een goede hypnotherapeut op te zoeken en daar afspraken mee maken.
   Ik weet niet of er zulke zijn in nederland of belgie, die enigzins ingewerkt zijn in abductioncases….

   sterkte.

   0 likes
  • Hi becky.
   Mensen reageren alsof je het leuk vindt om zoiets mee te maken. Ik weet er alles van.
   En dan word je ook nog van alles aangepraat. Alsof je niet helemaal helder bent. Alles beter dan dat het echt waar zou zijn. Pas op dat het geen obsessie wordt…je zoektocht naar het hoe en waarom. Ik heb nooit antwoorden gekregen alleen maar meer vragen. Sterkte.
   Ps. Hoor graag het vervolg over dat voorwerp!
   X

   0 likes
 3. “een intergalactische buitenaardse beschaving”
  Wat een rare term. Intergalactisch betekent “de ruimte tussen sterrenstelsels”. Er van uitgaande dat deze signalen vanuit sterrenstelsels worden geproduceerd, slaat die term nergens op. Intergalactisch is overigens ook per definitie buitenaards, dus ook nog eens dubbelop.

  12 likes
 4. @Huisheks: Tot op heden willen wij onze problemen niet oplossen, evenmin willen we zelf stoppen met oorlogsvoering. ‘ Aliens ‘ zeggen zelf te willen arriveren op aarde om ons van een grote milieuramp te behoeden; dat is nog onze enige hoop.

  6 likes
 5. Ik denk dat wij ons beter druk kunnen maken, over wat er zich op deze planeet in het nu afspeelt.
  Lijkt mij persoonlijk iets meer relevant en praktischer.
  Al die oorlogen zijn nu niet bepaald uitnodigend voor welke buitenaardse beschaving dan ook; of ze moeten mee willen vechten……… Lijkt mij dat ze hier niet willen zijn , zolang wij onze problemen niet opgelost/overwonnen hebben.

  5 likes
 6. Ik denk dat er teveel andere natuurlijke fenomenen zijn in het heelal die zo’n signaal gewoon zouden verklaren. De pest is alleen dat het heelal zo gigantisch groot is, dat we over het algemeen nooit weten waar zo’n signaal vandaan kwam/komt.

  Het zouden ook buitenaardse wezens kunnen zijn. Wie weet. Kijk naar ons Mens. Hoeveel data zenden we wel niet op een dag. Daarvan gaat een aanzienlijk deel ook de ruimte in. Het kan dus goed miljoenen jaren duren voordat er iemand een antwoord stuurt naar ons. Ikmeende ooit eens gelezen te hebben dat ze bij de dichtsbijzijnde ster nu de Tweede Wereldoorlog aan het volgen zijn.

  1 likes
  • De (ons bekende) dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri, bevindt zich op 4,2 lichtjaar afstand dus daar zijn ze nu onze maatschappelijke discussie over zeilmeisje Laura aan het volgen. 🙂

   4 likes
 7. Stel dat het radiosignalen zijn van een buitenaardse beschaving, vraag ik me af wat ze willen communiceren.
  Misschien is het een bericht van de Vogons om ons te laten weten dat onze Planeet is geselecteerd om opgeblazen te worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg en dat we 50 jaar de tijd hebben om bezwaar te maken op het Vogon planning Departement….

  3 likes
 8. Een korte flits van 0,000000001 seconde. Is dat alles wat een hoogbegaafde buitenaardse beschaving kan produceren? Dan stelt het misschien niet zo veel voor.

  3 likes
 9. Misschien een signaal dat van onszelf komt?

  2 likes
 10. misschien hebben ze geld nodig?
  radiosignalen zijn primitief en als het een bericht is (sos),bestaat die planeet allang niet meer.

  2 likes
 11. Ik moest gelijk terug denken aan de afl. van Star Trek (TOS) S3E11 Wink of an Eye.
  Waarbij een ras sneller beweegt en communiceert dan ‘ons’ aardse ras.

  In dit perspectief is dit artikel beter te begrijpen.

  2 likes
 12. Wedden dat wij binnenkort er niks meer van horen zoals die UFO in de Baltische zee.

  2 likes
 13. “terugkomt” bedoel je zeker, Eric ? In elk geval, voor MIJ is het OUD nieuws waar men zich druk om maakt.

  1 likes
 14. Nou Mario ik denk dat de banken graag leningen verschaffen die viezerikken ! Stel je voor gaan ze ook nog eens galactisch mensen schulden bezorgen hihi ! Ze zijn ertoe instaat !

  1 likes
 15. Zo grappig! Ik heb juist onlangs mijn Facebook account gestopt vanwege al die flauwekul. Ik geloof enorm in buitenaardse berichten, begrijp me niet verkeerd, maar de inhoud kan tegenvallen:

  “Oh, ben net op Phoebus gestrand.”
  “Nee joh, daar is toch niks. Zoek Terra.”
  “Terra? Ja kan. Mooie stranden. Eerder geweest.”
  “Leuk muziekje erbij… Bill Withers, ‘Just the two of us’. Mooi hoor op zo’n strand.”
  “Muziek, wat is dat? En ‘strand’?”
  “Ken je geen muziek?”
  “Nee joh, wat is dat?”
  “Emotie weergegeven in geluid, daar zijn ze op Terra heel goed in. Soul, funk, jazz…”
  “He? Nou ja, ik zal eens gaan luisteren. Kan leuk zijn. Maar ‘strand’ dan, wat is dat?”
  “Ja, moeilijk uit te leggen. Hele kleine glaskristallen, zand, en die liggen aan zee, en daar gaan mensen dan liggen omdat ze dat fijn vinden.”
  “Wat!?”

  1 likes
 16. Vast een kosmische universum oorlog, nummer zoveel

  0 likes
 17. Na het originele artikelen gelezen te hebben, is de kans dat het een signaal van een buitenaards ras is , duidelijk niet waar de meeste onderzoeken vanuit gaan… Wel duidelijk is dat het niet om meerdere onderzoeken gaat maar om één onderzoek. Feit dat er in het artikel hierboven over “onderzoeken” gesproken wordt is dus wel wat misleidend. Het is niet uitgesloten, maar wel het minst waarschijnlijk in relatie tot dit onderzoek, daarvoor zijn er duidelijk wat meer voor de hand liggende opties.

  Ik zeg dus zeker niet dat ik niet in buitenaards leven geloof, ben er alleen zwaar op tegen als artikelen slecht vertaald worden. Lees altijd het origineel zou ik zo zeggen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Astronomen vangen 8 mysterieuze signalen uit de ruimte op. Ze hebben één ding gemeen

Astronomen vangen 8 mysterieuze signalen uit de ruimte op. Ze hebben één ding gemeen

Astronomen hebben meer raadselachtige signalen uit de ...

Astronomen herleiden mysterieuze radiogolven uit de ruimte naar bron. Dit weten we tot nu toe

Astronomen herleiden mysterieuze radiogolven uit de ruimte naar bron. Dit weten we tot nu toe

Astronomen zijn er voor het eerst in ...