Het Complot

Ondertussen in Israël: Lord Rothschild en Murdoch boren naar olie in bezet gebied

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen beginnen zich af te vragen waarom het Westen sancties oplegt aan Rusland, terwijl Israël ongestoord de Gazastrook kan blijven bombarderen. Hoewel delfstofwinning in bezet gebied verboden is, legt Tel Aviv het internationaal recht naast zich neer. We komen uit bij de schimmige bankiersfamilie Rothschild en krantenmagnaat Rupert Murdoch.

Afgelopen jaar werd voor het eerst een vergunning afgegeven voor olieboringen op de in 1967 op Syrië veroverde Golanhoogte. Het bedrijf Genie Energy heeft een exclusieve vergunning gekregen om er naar olie te boren. In 1981 heeft Tel Aviv eenzijdig – onder internationaal protest – bepaald dat op de Golan voortaan Israëlisch recht geldt. Sindsdien beschouwt het de hoogvlakte niet langer als bezet en kan het vergunningen afgeven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Syrië tekende protest aan tegen de stap. Het ministerie van Buitenlandse Zaken schreef de Veiligheidsraad en de secretaris-generaal van de VN dat het besluit ‘een flagrante schending’ is van VN-resoluties en van de soevereiniteit van Syrië.

Genie wordt geleid door de radicaal nationalistische Effie Eitam. In 2004 trad hij af als minister van Infrastructuur uit protest tegen het voornemen van toenmalig premier Ariel Sharon het leger en de kolonisten terug te halen uit de Gazastrook.

Oprichter van Genie is de Amerikaan Howard Jonas, net als Eitam een religieuze zionist van de harde lijn. Het Israëlische financiële dagblad Globes meldde dat de steenrijke Lord Jacob Rothschild en mediamagnaat Rupert Murdoch belangrijke aandeelhouders van Genie Energy zijn. De voormalige Amerikaanse vicepresident Dick Cheney behoort tot de adviseurs.

Het Palestijnse bestuur is bang dat Israël ook eenzijdig zal besluiten het oliebedrijf Givot Olam aan de Palestijnse kant van de bestandslijn van 1967 te laten boren. In de buurt van de barrière werden eerder al militaire operaties uitgevoerd die te maken hadden met geheime proefboringen.

Volgens experts bevinden zich onder de Golanhoogte grote hoeveelheden olie. De vergunning van Genie heeft betrekking op een gebied van 400 kilometer in Syrisch territorium.

Ook Oekraïne wordt inmiddels in rap tempo verdeeld onder de westerse multinationals. Volgens een rapport van het Amerikaanse Oakland Institute, dat deze week verscheen, is sinds 2002 meer dan 1,6 miljoen hectare grond aan grote corporaties verkocht.

Michael Cox, directeur van de investeringsbank Piper Jaffray, verwees al naar Oekraïne als ‘de meest beloftevolle groeimarkt voor landbouwreus Deere en zaadproducenten Monsanto en DuPont’. Een uitspraak die onderzoekers heeft gealarmeerd.

Terwijl financiële instellingen als de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) structurele aanpassingsprogramma’s opleggen aan Oekraïne, die ongetwijfeld zullen leiden tot drastische bezuinigingen voor de bevolking en de armoede doen toenemen, leggen de multinationals beslag op de vruchtbare grond.

“Dit beleid moet in de context gezien worden van de strijd tussen de VS en Rusland over Oekraïne, zegt Joel Kovel, een Amerikaanse academicus en auteur van meer dan 20 boeken over internationale politiek. “Geostrategische politiek en een neoliberaal beleid passen samen binnen een groter plan, waarbij Amerika dominantie wil over het meest oostelijke stuk van Europa, en zo haar beleid voortzet om Rusland te omsingelen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Als het dan al nodig mocht zijn dat er iets zou moeten worden uitgeroeid zijn het wel deze extreem zieke families, dat hun zielen voor eeuwig in de hel mogen branden…

barsoomx
barsoomx
9 jaren geleden

Arme boeren..
Eerst de gevechten tussen de witte en rode legers,
toen de terreur van de Collectieve Boerderijen,
toen de Tweede wereldoorlog, daarna Stalin,
Met Boris Jeltsin de Russische maffia,
nu de Amerikaanse agromaffia….
Schande dat particulier grondbezit nu weer wordt
gecollectiviseerd
door nota bene de Verenigde Staten..

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Dus eigenlijk was alles in de Oekraïne en de Gazastrook 1 grote afleidingsmanoeuvre ; het was uitsluitend en alleen te doen om olie/ GELD. Dus macht en alles en iedereen moet daarvoor wijken.
WAAROM PIKKEN WIJ DIT EIGENLIJK ???????

sanne
sanne
9 jaren geleden

Uiteraard door de VS! Die willen niet dat BRICS een succes wordt en dat we allemaal lekker afhankelijk blijven van de petrodollar. Uiteindelijk is de VS natuurlijk al lang failliet, ondanks het goud dat ze hebben ingepikt van Nederland, Oostenrijk, Duitsland en onlangs Ukraine en nog meer landen.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x