Homepagina » Het Complot » Ondertussen in Israël: Lord Rothschild en Murdoch boren naar olie in bezet gebied
Ondertussen in Israël: Lord Rothschild en Murdoch boren naar olie in bezet gebied

Ondertussen in Israël: Lord Rothschild en Murdoch boren naar olie in bezet gebied

Mensen beginnen zich af te vragen waarom het Westen sancties oplegt aan Rusland, terwijl Israël ongestoord de Gazastrook kan blijven bombarderen. Hoewel delfstofwinning in bezet gebied verboden is, legt Tel Aviv het internationaal recht naast zich neer. We komen uit bij de schimmige bankiersfamilie Rothschild en krantenmagnaat Rupert Murdoch.

Afgelopen jaar werd voor het eerst een vergunning afgegeven voor olieboringen op de in 1967 op Syrië veroverde Golanhoogte. Het bedrijf Genie Energy heeft een exclusieve vergunning gekregen om er naar olie te boren. In 1981 heeft Tel Aviv eenzijdig – onder internationaal protest – bepaald dat op de Golan voortaan Israëlisch recht geldt. Sindsdien beschouwt het de hoogvlakte niet langer als bezet en kan het vergunningen afgeven.

Syrië tekende protest aan tegen de stap. Het ministerie van Buitenlandse Zaken schreef de Veiligheidsraad en de secretaris-generaal van de VN dat het besluit ‘een flagrante schending’ is van VN-resoluties en van de soevereiniteit van Syrië.

Genie wordt geleid door de radicaal nationalistische Effie Eitam. In 2004 trad hij af als minister van Infrastructuur uit protest tegen het voornemen van toenmalig premier Ariel Sharon het leger en de kolonisten terug te halen uit de Gazastrook.

Oprichter van Genie is de Amerikaan Howard Jonas, net als Eitam een religieuze zionist van de harde lijn. Het Israëlische financiële dagblad Globes meldde dat de steenrijke Lord Jacob Rothschild en mediamagnaat Rupert Murdoch belangrijke aandeelhouders van Genie Energy zijn. De voormalige Amerikaanse vicepresident Dick Cheney behoort tot de adviseurs.

Het Palestijnse bestuur is bang dat Israël ook eenzijdig zal besluiten het oliebedrijf Givot Olam aan de Palestijnse kant van de bestandslijn van 1967 te laten boren. In de buurt van de barrière werden eerder al militaire operaties uitgevoerd die te maken hadden met geheime proefboringen.

Volgens experts bevinden zich onder de Golanhoogte grote hoeveelheden olie. De vergunning van Genie heeft betrekking op een gebied van 400 kilometer in Syrisch territorium.

Ook Oekraïne wordt inmiddels in rap tempo verdeeld onder de westerse multinationals. Volgens een rapport van het Amerikaanse Oakland Institute, dat deze week verscheen, is sinds 2002 meer dan 1,6 miljoen hectare grond aan grote corporaties verkocht.

Michael Cox, directeur van de investeringsbank Piper Jaffray, verwees al naar Oekraïne als ‘de meest beloftevolle groeimarkt voor landbouwreus Deere en zaadproducenten Monsanto en DuPont’. Een uitspraak die onderzoekers heeft gealarmeerd.

Terwijl financiële instellingen als de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) structurele aanpassingsprogramma’s opleggen aan Oekraïne, die ongetwijfeld zullen leiden tot drastische bezuinigingen voor de bevolking en de armoede doen toenemen, leggen de multinationals beslag op de vruchtbare grond.

“Dit beleid moet in de context gezien worden van de strijd tussen de VS en Rusland over Oekraïne, zegt Joel Kovel, een Amerikaanse academicus en auteur van meer dan 20 boeken over internationale politiek. “Geostrategische politiek en een neoliberaal beleid passen samen binnen een groter plan, waarbij Amerika dominantie wil over het meest oostelijke stuk van Europa, en zo haar beleid voortzet om Rusland te omsingelen.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Buddy schreef:

  Als het dan al nodig mocht zijn dat er iets zou moeten worden uitgeroeid zijn het wel deze extreem zieke families, dat hun zielen voor eeuwig in de hel mogen branden…

  55 likes
 • Huisheks schreef:

  Dus eigenlijk was alles in de Oekraïne en de Gazastrook 1 grote afleidingsmanoeuvre ; het was uitsluitend en alleen te doen om olie/ GELD. Dus macht en alles en iedereen moet daarvoor wijken.
  WAAROM PIKKEN WIJ DIT EIGENLIJK ???????

  28 likes
 • sanne schreef:

  Uiteraard door de VS! Die willen niet dat BRICS een succes wordt en dat we allemaal lekker afhankelijk blijven van de petrodollar. Uiteindelijk is de VS natuurlijk al lang failliet, ondanks het goud dat ze hebben ingepikt van Nederland, Oostenrijk, Duitsland en onlangs Ukraine en nog meer landen.

  12 likes
  • Huisheks schreef:

   Wisten jullie trouwens dat de USA een patent heeft op het Ebola Virus ?
   En…… raad eens het is de USA binnengekomen via hulpverleners die besmetting opgelopen hebben.
   En……….hoe komt dat virus daar en misschien ook hierheen ? Nou, chemtrails, makkelijker kunnen we het niet maken, wel gevaarlijker. Want iemand was toch de eerste die die virus opgepikt heeft en waar komt dat dan vandaan zou je zeggen………… heel goed , uit een Lab.

   4 likes
 • Nobel schreef:

  Ik begrijp wel waarom Israel in de Gaza blijft bombaderen. Dit is een reaktie op de honderden raketten die dagenlijks op Israel worden afgeschoten door Hamas. De vele slachtoffers zijn ook te verklaren, Hamas gebruikt zijn Eigen bevolking als schild. Er zijn al in diverse VN scholen raketten gevonden die door Hamas daar worden opgeslagen, als ze daar dan ook burgers neerzetten, dan calculeren ze in dat er veel slachtoffers vallen, en dat gebruiken ze weer in de media. Heel doelbewust vuren ze raketten af naast ziekenhuizen en scholen, zodat Israel daarop gaat reageren.
  De Golanhoogte is in 1967 veroverd op Syrie, en geanexeerd. Dus is dit nu Israelisch grondgebied. Zoals ook de Nederlandse grenzen door oorlogen zijn ontstaan. Alle grenzen, in ieder land, zijn door oorlogen ontstaan, en dat gebeurt nog steeds. Kijk naar Rusland wat die de laatste jaren allemaal weer heeft veroverd. Als er dan Olie zit op de Golanhoogte, waarom zou Israel dit dan niet gaan winnen? En wie dat doet is toch niet belangrijk? Onze Nederlandse Shell doet dit in Rusland, ondanks alles.

  8 likes
  • Diana schreef:

   Goh Nobel, was je erbij dan? Je weet het allemaal zo goed te vertellen. Heb je de honderden raketten met je eigen ogen gezien en geteld? Heb je gezien dat Hamas mensen als schild gebruikt? Ben je op onderzoek gegaan en heb je zelf ondekt dat Hamas bommen opgeslagen heeft in die scholen? Of blaat je gewoon na wat je op de NOS staatspropaganda te zien krijgt? Volgens jou is het allemaal de schuld van het Palestijnse volk. Wat zou jij doen als je buurman jouw huis annexeerde, jou opsloot in een klein kamertje waar je niet in of uit kan, waar je rechten je worden ontnomen om een fatsoenlijk menswaardig bestaan te leiden. Waar je elke minuut bang moet zijn dat die buurman je helemaal in elkaar komt tremmen? Zou je, als je zou kunnen, jezelf niet verdedigen om je vrijheid terug te krijgen? Zou je daar niet alles voor over hebben? Wat er nu gebeurt in Gaza is hetzelfde als dat jij met een buis en een papieren pijltje tegenover een vent met een mitrailleur zou staan. Ik weet dat dit geen zin heeft om te schrijven naar jou, maar ach. Ik heb het in ieder geval van me afgeschreven. Slaap lekker verder.

   3 likes
  • Stina schreef:

   Dus, als je uit je huis … omgeving wordt verdreven, afgesneden van werk .. inkomsten … mag je niet reageren want dan ben je terrorist ? Hoelang moet je in een ‘vluchtelingenkamp’ wonen ?? BEZETTE gebieden wat is dat dan ? En diegene die je verdrijft wat is die dan ?????

   2 likes
 • barsoomx schreef:

  Arme boeren..
  Eerst de gevechten tussen de witte en rode legers,
  toen de terreur van de Collectieve Boerderijen,
  toen de Tweede wereldoorlog, daarna Stalin,
  Met Boris Jeltsin de Russische maffia,
  nu de Amerikaanse agromaffia….
  Schande dat particulier grondbezit nu weer wordt
  gecollectiviseerd
  door nota bene de Verenigde Staten..

  9 likes
 • redice schreef:

  als ik de middelen ervoor had zorgde ik er persoonlijk voor om die Rothschilds en andere planeetbederversfamilies naar de hel te sturen, snap niet dat tegen zulke hebberige onmensen niets kan ondernomen worden. om woedend van te worden!!!

  4 likes
  • Manuel schreef:

   Met die gedachten loop ik al jaren. Zonder die familie zou iedereen 70 miljoen dollar op zijn rekening hebben. Zegt genoeg over deze familie dat ze over lijken gaan. Want hoe kom je hogerop in een bedrijf bijv…. Hoe meer je naait hoe meer geld je hebt. De Rothschilds doen dit in het groot en trekken het hele financiële systeem. Als je denkt bijv over te stappen van energieleverancier komt het bedrag wat je betaald bij dezelfde familie terecht. Allemaal 1 pot nat!

   0 likes
 • Arnold schreef:

  Dit is weer de zoveelste illuminatie en zo u wil de zionistische aap die uit de mouw komt.

  3 likes
 • adele schreef:

  Dat vermoeden had ik allang. Stelletje aasgieren

  3 likes
 • Robina schreef:

  Schijnbaar vind Nobel zichzelf zo nobel – dat hij zich zelf heeft benobeld met klikje op zijn eigen handje..(1)

  2 likes
  • Nobel schreef:

   Waarom klik jij op je Eigen handje? Ik hoef dat niet te doen hoor, heb daar ook niks bij te winnen. Het belangrijkste is, heb jij begrepen wat de doelstelling van Hamas is? Denk je daar over na? of loop je net als al die andere schapen mee te blaten?

   1 likes
 • Robina schreef:

  Het waren en blijven Farizeeèrs !

  2 likes
 • krull schreef:

  Het zijn allemaal zieke verotte zielloze demonen.

  2 likes
 • Nobel schreef:

  Lees dit eens goed, en laat het tot je doordringen.
  Hamas parlementslid Fathi Hammad verklaarde bij de vorige oorlog tussen Hamas en Israël op de officiële Hamas-televisie: “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.” Ook afgelopen dinsdag noemde een Hamas woordvoerder de methode van
  menselijke schilden weer “zeer succesvol”.

  2 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  coronavaccin

  5 mensen STERVEN bij test coronavaccin in Oekraïne

  Vier Oekraïense soldaten zijn gestorven tijdens een ...

  >