CoronaBinnenland

Onderzoek Amsterdam UMC naar rol vaccinatie bij hartaanval sporters gekraakt: ‘In de vuilnisbak’

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Volgens sportcardiologen Harald Jorstad en Joelle Daems van het Amsterdam UMC komen plotselinge hartstilstanden bij gevaccineerde sporters niet vaker voor dan bij anderen. Hun onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift British Journal of Sports Medicine.

Het tweetal concludeert dat er geen verband is tussen coronavaccinaties en hartstilstanden bij sporters.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Daems: “Hoewel atleten vanwege hun relatief jonge leeftijd een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van myocarditis, vonden we in de studies geen bewijs dat Covid-19-vaccinatie in combinatie met intensieve lichaamsbeweging dit risico nog verder verhoogde.”

Hier is gehengeld

Het onderzoek, dat breed werd uitgemeten in de kranten, doet wenkbrauwen fronsen.

De cardiologen analyseerden onder meer een studie uit Australië waar data van meer dan vier miljoen mensen in opgenomen is.

Bij een onderzoek naar vier miljoen mensen gaat het niet om een meta-analyse, een systematische review of een gerandomiseerde trial, merkt neuroloog Jan Bonte op.

“Hier is gehengeld. En wel in een grote database. En dat is voor mij normaal gesproken al reden om op te houden met lezen, want het is altijd maar de vraag waar de ‘wetenschappers’ naar gehengeld hebben, en wat men precies boven water heeft gekregen,” aldus Bonte.

In de vuilnisbak

“Maar vooral, en dat is het allerbelangrijkste, is de vraag wat er onder water is gebleven, en onzichtbaar gebleven. En niet naar boven is gehengeld. En dat laatste laat zich vaak maar lastig achterhalen, zeker voor een leek. Kortom: dit is een levensgrote rode vlag.”

De Australische studie gaat bovendien niet over sporters. “Is het niet een beetje vreemd dat in een nieuwsbericht wordt geschreven dat atleten zich geen zorgen hoeven te maken, maar dat verreweg de grootste studie in hun overzicht niet over sporters gaat? Ik vind dat bijzonder,” zegt Bonte.

Daarnaast zijn alleen de mensen meegeteld die het ziekenhuis hebben gehaald of op zijn minst gereanimeerd zijn, niet de mensen die plotseling overleden zijn en waarbij de arts alleen nog de dood vaststelt.

Bonte concludeert: “Dit is geen wetenschappelijk bewijs. Verre van dat. Het is geen ‘literatuurstudie’. Het is troep. Niets meer en niets minder. In de vuilnisbak.”

Statistisch geknutsel

Moleculair bioloog Peter Borger wijst erop dat van 1980 tot 2006 gemiddeld 66 atleten per jaar overleden in de Verenigde Staten. In de vaccinatiejaren 2021 en 2022 waren dat er 88 per jaar.

“Met statistisch geknutsel verdwijnt de verhoogde mortaliteit. Leg dit eens uit,” schrijft Borger.

“Gemanipuleerde wetenschap,” vindt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Jorstad schreef dit jaar mee aan een studie die deels is gefinancierd door AstraZeneca.

4.8 176 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
11 maanden geleden

Hoelang nog hoelang!!!

Fransdo
Fransdo
11 maanden geleden

En zo rotzooit men maar door met het verdonkeremanen van echt bewijs en het produceren van fake-nieuws. En vooral hard roepen: COMPLOTDENKERS!!!!!

Dwarsje
Dwarsje
11 maanden geleden

Dit is heel ernstig. Als de kwaliteit van Nederlandse wetenschappers zo achteruit holt, dan is die neerwaartse spiraal behoorlijk toegenomen. Werd door het RIVM en OMT de integriteit en kwaliteit al ernstig aangetast, nu dit er nog eens bij. Heel goed dat er nog een paar kritische wetenschappers zijn die deze vuinisbak-procedure durven aan te gaan, maar als het zo doorgaat en al die fantasten de overhand krijgen dan is het gebeurd met de hoogstaande kwaliteit van de Nederlandse wetenschap. Alle toekomstige studenten en promovendi lopen zo in de fuik die we bij de farmaceutische industrie al hebben zien gebeuren. Wetenschap wordt dan niets anders dan een stripboekje lezen.

Rob
Rob
11 maanden geleden

En er zullen nog vele ‘slager keurt zijn eigen vlees’ achtige ‘onderzoeken’ volgen.

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x