Archeologie

Satellietbeelden onthullen mysterieuze stad midden in de oceaan. Zijn dit resten van een verloren beschaving?

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben in het midden van de Grote Oceaan een oude stad ontdekt. Het zou kunnen gaan om de resten van een verloren beschaving.

In het programma What on Earth? van Science Channel waren onlangs luchtfoto’s te zien van de mysterieuze ruïnes vlak voor de kust van Micronesië, een eilandengroep bestaande uit zo’n 600 eilanden.

Bekijk de beelden hieronder:

De stad bevindt zich op het eiland Pohnpei, waarop onder meer de hoofdstad van Micronesië gelegen is.

Raadsel

Op Pohnpei kan ook de archeologische vindplaats Nan Madol worden gevonden. In 2016 werden deze ruïnes op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Hoewel erkend wordt dat Nan Madol historisch gezien belangrijk is, blijven de ruïnes voor onderzoekers en historici een raadsel.

De stad, die wordt omgeven door enorme muren van steen, bevindt zich bovenop een lagune en bestaat uit een serie kleine eilandjes die middels kanalen aan elkaar gelinkt zijn.

Spookstad

Het complex zou dateren uit de eerste of tweede eeuw na Christus. Onderzoekers denken dat de stenen monumenten ergens tussen 1180 en 1200 zijn gebouwd.

De ontdekking werd gedaan nadat onderzoekers van de Southern Methodist University in Texas het eiland hadden geanalyseerd.

Sommigen spreken van de ‘spookstad’ en zeggen dat het één van de vele steden was die onderdeel uitmaakten van het hypothetische continent Lemurië.

Foto: Magnus Manske Wikimedia Commons

[Science Channel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
4 jaren geleden

Verloren beschaving ..een stad zo gezegd lijkt me eerder op een dorpje aan de kust , een raadsel dat is het niet echt de geschiedenis ervan is een raadsel die ontdekt moet worden, Spookstad dat is het ook niet want er wonen geen spoken .spoken hebben geen huis nodig geen stad geen dorp , natuurlijk wel interessant voor de gedachten eraan het als een spookstad te benoemen , dan word het weer een raadseltje een puzzeltje en puzzelen mag met graag doen om een uitkomst ervan uit krijgen en de uitkomst is tot nu toe een raadseltje omgeven met een geschiedenis en daarom word het een als spookstad benoemd.. de verloren beschaving is wat over blijft als alles verloren is gegaan ..en misschien word het raadsel opgelost en dan is het spook weg..en een stukje beschaving gevonden van mensen die daar hebben geleefd en is de puzzel compleet ..

Louise
Louise
4 jaren geleden

Over beschaving gesproken , alle artikelen hier voor gelezen, nou er is niet veel meer beschaving in de westerse wereld, het wordt met de dag onzinniger, corrupter, agressiever en stompzinniger en we laten het allemaal toe… Natuurlijk ben ik ook geïnteresseerd wat er op de bodem van de zee is terug te vinden van onze geschiedenis……net als de gebeurtenissen in het heelal…….maar tot nu toe ben ik niet veel wijzer geworden … Op het ogenblik lijkt het wel een slechte film met veel hysterie en eigenbelang voorop… Geen idee waar het heen gaat, maar beschaving nee, terwijl de mens rijker is dan ooit, is de innerlijke rijkdom en beschaving ver te zoeken en dat is een gemiste kans, treurig…..

Justin
Justin
4 jaren geleden

Wie weet werd er waar nu die ruines zijn mensenoffers gebracht , een aparte plek /eiland die daarvoor gebruikt werd net als in de film Blue Lagoon. Tsja alles kan.

Loki
Loki
4 jaren geleden

De bijna identieke bouwconstructies komen overeen met die van Gunung Padang. De kans is dus grote dat dit verdwenen volk nazaten zijn uit het Indonesië archipel. Dan is ook de schatting van de ouderdom zoals gewoonlijk weer verkeerd. Het zal waarschijnlijk duizenden jaren voor christus moeten zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x