Graancirkels

Onderzoeker: “Graancirkels worden niet door mensen gemaakt”

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door wie worden graancirkels gemaakt? Wetenschappers houden zich al jaren bezig met deze vraag. Sommigen menen dat er te weinig onderzoek wordt gedaan naar dit fenomeen omdat graancirkels in verband worden gebracht met complotten en UFO’s.

Professor Richard Taylor van de Universiteit van Oregon vindt dat er meer moet worden gedaan om erachter te komen door wie graancirkels worden gemaakt en waarom. “Ik vind het fascinerend dat er ieder jaar overal ter wereld graancirkels opduiken. Dit fenomeen blijft een mysterie,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Wereldwijd zijn er al meer dan 12.000 graancirkels geregistreerd. “Veel wetenschappers zijn huiverig om graanformaties te bestuderen omdat ze bang zijn voor gek te worden versleten,” zei professor Taylor, die zijn eigen onderzoek in 2011 publiceerde in het tijdschrift Physics World.

Elektromagnetische energie
Onderzoeker: "Graancirkels worden niet door mensen gemaakt"
Foto’s van gebogen plantenstengels uit een Deens tijdschrift (1999)

Uit wetenschappelijk onderzoek uit de jaren negentig blijkt dat planten die in graancirkels waren verzameld, konden worden gebogen zonder te breken. Onderzoekers W.C. Levengood en Pat Delgado concludeerden dat de planten waren blootgesteld aan een vorm van elektromagnetische energie.

De Australische verpleegster en graancirkelonderzoeker Megan Heazlewood (foto) geeft lezingen over het fenomeen. Ze doet al 15 jaar onderzoek naar graancirkels, onder meer in Groot-Brittannië, waar ze meer dan 20 formaties heeft bezocht.

Ze begon haar onderzoek in Australië, waar volgens haar tot nu toe 71 graanformaties zijn verschenen. Heazlewood stelt dat graancirkels, die vaak in afgelegen en onherbergzame gebieden verschijnen, niet door mensen worden gemaakt.

Enorme graancirkel verschenen bij oud fort
Onderzoeker: "Graancirkels worden niet door mensen gemaakt"
Enorme graancirkel in Milk Hill, Wiltshire (2001)

Ze hoopt boeren en experts te interesseren in graancirkelonderzoek. “De formaties verschijnen in alle soorten gewassen, zelfs in snijbiet en rijstvelden,” zei ze. De graancirkels die in koolzaad verschijnen vindt ze nog het meest bijzonder.

In het zuiden van Wiltshire is deze week een enorme graancirkel verschenen bij een oud fort. Neil Petherick trof de formatie aan bij Figsbury Ring en maakte er foto’s van met een drone. Hij denkt niet dat de geometrische vormen zijn achtergelaten door UFO’s.

Onhoudbaar

Volgens de Utrechtse hoogleraar Klaas van Egmond is het onhoudbaar om te zeggen dat graancirkels allemaal door mensen zijn gemaakt. De oud-directeur van het Milieu en Natuurplanbureau bracht al veel tijd door in de velden van Midden-Engeland om het mysterie van de graancirkels te ontrafelen.

Volgens de hoogleraar staat de scepsis over graancirkels niet op zich. In de wetenschap bestaan veel meer taboes. Denk aan het bestaan van god of spiritualiteit. “Terwijl de kern van de wetenschap toch is dat je bestudeert wat je niet begrijpt,” zei hij.

[ABC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Overheid
De Overheid
7 jaren geleden

Ik ben van mening dat er ook graancirkels zijn die de mens maakt want dat is te zien aan de metingen van de geometrie.

helder
helder
7 jaren geleden

ik vermoed (ik weet het niet met zekerheid te zeggen) dat graancirkels imprenten zijn voor de aarde herself, geimprenteerd in haar energielagen. Door de Watchers ofcourse.

Lauke
Lauke
7 jaren geleden

Joh

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De door buitenaardsen gekreeerde graancirkels bevatten veelal verborgen boodschappen voor de mensheid.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x