Homepagina » Gezondheid » Japanse wetenschappers plaveien weg naar eeuwige leven
japan2938739873434

Japanse wetenschappers plaveien weg naar eeuwige leven

Wetenschappers uit Japan, een land dat de lijst van landen naar levensverwachting aanvoert, hebben naar eigen zeggen een eiwit ontdekt dat verantwoordelijk is voor veroudering van het lichaam.

Onderzoekers van de Universiteit van Osaka hebben ontdekt dat het menselijke complementsysteem direct verantwoordelijk is voor veroudering.

Volgens de wetenschappers is het eiwit C1q de veroorzaker van veroudering van menselijke cellen. Het complementsysteem speelt samen met antistoffen en fagocyten een zeer belangrijke rol bij de afweer tegen micro-organismen. Het is sterk betrokken bij de activatie van immuuncellen.

Eeuwige leven

Onder normale omstandigheden verkeert het complementsysteem in een niet-geactiveerde staat. Activatie, en daarmee het ontstaan van biologische activiteit, kan plaatsvinden na interactie van complementcomponenten met bijvoorbeeld immuuncomplexen of rechtstreeks met allerlei bacteriën en virussen zonder tussenkomst van antilichamen.

Na gedetailleerd onderzoek bleek het complementsysteem te bestaan uit een hele reeks plasma-eiwitten of complementfactoren. Eerder werd aangenomen dat het eiwit C1q slechts een bouwsteen van het systeem was.

De wetenschappers stelden niet alleen de functie van het eiwit vast, ze hebben het ook leren controleren en kunnen het verouderingsproces van cellen vrijwel geheel blokkeren. De ontdekking zou de sleutel tot het eeuwige leven kunnen zijn.

Keerzijde van de medaille

Door het eiwit in de slaapstand te brengen wordt echter ook de werking van het immuunsysteem geblokkeerd. De wetenschappers hebben nog geen oplossing gevonden waarbij de veroudering van cellen stopt en tegelijkertijd het immuunsysteem blijft werken. Wellicht blijven we over niet al te lange tijd voor altijd jong en gezond.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. “Wellicht blijven we over niet al te lange tijd voor altijd jong en gezond.” Tja Jammer dat ik al oud ben ;(

  0 likes
 2. nee jong …je bent zo jong als je je voelt

  0 likes
 3. [quote name=”leenvr”]”Wellicht blijven we over niet al te lange tijd voor altijd jong en gezond.” Tja Jammer dat ik al oud ben ;([/quote]

  Oud van lichaam is niet per definitie oud van geest 🙂
  Oftewel, je bent zo oud( lees jong!) als dat je je voelt…maar ik snap je punt wel lieve leen.

  0 likes
 4. anti-veroudering: waarom anti ?
  ouder worden is een deel van het gevoel van leven
  en daarna is er re-incarnatie op re-in…
  waarom al die moeite doen:
  voor de angst van een stap in het onbekende ?
  ook al een deel van het gevoel van leven,
  van ons pad van evolutie

  wel grappig dat ze daar in japan mee bezig zijn:
  nooit ouder worden met een totaal radio-aktief doorstraalt lichaam…
  nee, dankuwel !

  0 likes
 5. [quote name=”riek”]anti-veroudering: waarom anti ?
  ouder worden is een deel van het gevoel van leven
  en daarna is er re-incarnatie op re-in…
  waarom al die moeite doen:
  voor de angst van een stap in het onbekende ?
  ook al een deel van het gevoel van leven,
  van ons pad van evolutie

  wel grappig dat ze daar in japan mee bezig zijn:
  nooit ouder worden met een totaal radio-aktief doorstraalt lichaam…
  nee, dankuwel ![/quote]

  Ik snap je punt wel… en toch…

  In de middeleeuwen was de gemiddelde levens verwachting ergens tussen de 40 en 50 jaar. Daar wilt u toch ook niet naar terug ?

  Vriendelijke groet,

  Alex.

  0 likes
 6. Ik ben het met Riek eens.Daarbij komt nog het banale gevolg, dat als er niemand meer sterft en er wel baby’s geboren worden, de aarde heel snel overbevolkt raakt.

  0 likes
 7. You already have the eternal life. But you can not have it when you are incarnated. Well you can have it, but you soul will become stagnant. That means; no more evolution. As a matter of fact, within a million years you wil be a drooling moron. So lovely human souls, stick with the cycles. You need them to grow!!! Even the force sometimes has to go back to nothing, in order to know that its everything that is!!!!

  With all my love, Jahbulon

  0 likes
 8. dood is is niet het einde dus we zijn in zekerezin al onsterfelijk

  0 likes
 9. [quote name=”s”]dood is is niet het einde dus we zijn in zekerezin al onsterfelijk[/quote]

  No one can destroy, and no one can claim death!!!!!!

  With all my love, Jahbulon

  0 likes
 10. Ik ben in 30 jaar tijd niet verouderd, echt hoor! hahahaha. Je hoeft het alleen maar uit te spreken ;’ik blijf jong’! Ook geen verjaardagen meer vieren want dan bevestig je je ouder worden .

  0 likes
 11. C ook dit geloof ik …gedachten kracht he

  0 likes
 12. Het zou me wat wanneer Quasi Modo of Jack the Ripper nooit ouder zouden worden en niet de pijp uit zouden gaan. Overigens, op welke leeftijd zte je dan het niet-verouderingsproces in? Op je 16e? 32e?
  En wat als je het sil hebt gezet en een ernstige handicap krijgt? Moet je dan zelfmoord gaan plegen?

  0 likes
 13. Waar maken we ons eigenlijk druk over. We zijn als lezers toch op de hoogte dat we midden in een Ascensie proces zitten naar volgende demensie’s waar ons lichaam overgaat van een grofstoffelijk naar een ‘Crystalline Body’? Dan hoeven we ons niet meer druk te maken over rimpels,uitzakkingen,verminkingen en ziektes etc. Oke, ondanks dat alles versnelt kan het misschien nog even duren, alhoewel..wat is tijd, alles kan zomaar in a Flash veranderen, want alles ligt nu zo dicht binnen ons bereik. Dusss..’LEENVR’,hou vol hoor,je hebt een hele grote kans dat je het nog meemaakt hoor..daarbij,’oud worden’ wordt in onze cultuur afgewezen,sommigen zijn er zelfs angstig voor..elk rimpeltje wordt opgespoten, terwijl in andere cuturen ouderdom wordt gerespekteerd vanwege alle opgedane wijsheid.

  0 likes
 14. Meschien hangt dit wel samen met het immuumsysteem omdat we dit niet mogen bereiken voor we de wereld hebben gereinigd en alles wat erin is tot op het punt dat we geen immuumsysteem meer nodig hebben omdat alles gezond en natuurlijk in onze wereld is, en dan pas deze eiwit word uitgeschakeld. Een soort eerlijk onderhandeling in ons lichaam gebouwd.
  Je imuumsysteem werkt als je in een smerige bevuilde wereld wil leven en dan ook dood gaat.
  En als je niet dood wil gaan zul je eerst de wereld om je heen moeten verander zodat je geen immuumsysteem nodig hebt, en dan kun je pas eeuwig leven in harmonie met de natuur en de planeet.
  Zo even een gedachte die in me opkwam.
  Groetjes

  0 likes
 15. Ik weet het niet… Al dat gerommel aan biologisch leven… We hebben al genoeg aan genetische manipulatie om ons heen; granen, fruit(bomen), groenten, (snij)bloemen, (kamer)planten. En dan vervolgens een eiwit bij de mens stopzetten omdat we niet willen verouderen? Is dat ijdelheid (de belangrijkste hoofdzonde)? Angst voor achteruitgang en de (fysieke)dood? Voor mij hoeft het niet. We hebben dat eiwit niet voor niets gekregen, net zoals 2 benen en 2 ogen. Daar wil je er toch ook niet één van kwijt? Een uitspraak die ik laatst hoorde:”We worden niet met z’n allen steeds ouder, we sterven langer!”. Door alle chemische ‘rommel’ en geknoei aan biologisch leven, moeten we nu zien te ‘overleven’ i.p.v. leven…

  0 likes
 16. ouderworden blijf je echt wel,elk jaar weer een rondje om de zon,gezond blijven lijkt me veel gezonder 🙂

  0 likes
 17. STEL NOU EENS dat het in de toekomst mogelijk is om -pak ‘m beet- 1000 jaar oud te worden. Dan houdt dat in dat de pensioenleeftijd ergens rond de 900 jaar komt te liggen.

  0 likes
 18. ik denk niet dat mensen erop staan te wachten om 1000 jaar oud te worden. Dit is inderdaad zoals bij vorige reakties al naar voren kwam, een wens voor mensen die bang zijn voor het “onbekende”. Maar zo onbekend is het anno 2012 niet meer. Althans voor Mensen die zich niet vastclaimen aan religie (manipulatie systemen).
  Mijn idee is dat we beter af zijn met een internationaal onafhankelijk EERLIJK voedselcontrolerend orgaan, die ervoor zorgt dat er ALLEEN gezond ongemanipuleerd voedsel toegelaten wordt voor consumptie. En dat elk product waar ook maar IETS in zit wat niet goed is voor het menselijk lichaam, verboden wordt. ZO kan het volk weer gezond worden. Want op dit monent vergiften onzelf ONWETEND. Niet iedereen is voedingsdeskundige, en heeft intresse en kennis om te weten wat er op het label vh product staat! EN DAT IS HUN KRACHT, onze ONWETENDHEID!
  Dit geldt voor +- 90% van wat JIJ eet!!!
  Wat een overheid hebben we die zoiets toelaat!!? Volksvergiftiging.

  0 likes
 19. Ik heb er niks op tegen om 1000 jaar of ouder te worden wat zeg ik eeuwig te leven!Wij weten nog amper wat,er is nog zoveel te leren en te beleven. Maar oke we gaan 4d in en vanaf nu waarschijnlijk al zet de verjonging in totdat we zo’n 25 a 30jaar zijn qua lichaam.In de kracht van ons leven dus en vanaf een punt in ‘tijd’kunnen we verder 5d en hoger in enz enz.By the way in 4d is nog steeds polariteit maar wel minder heftig. vrouwen worden meer ‘mans’en mannen meer passief. ahahhaha, echt hoor!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Mysterieuze streep van lichtjes aan Nederlandse hemel leidt tot talloze UFO-meldingen

Mysterieuze streep van lichtjes aan Nederlandse hemel leidt tot talloze UFO-meldingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag ...

UFO's en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

UFO’s en aliens zijn antropologen uit de toekomst. Amerikaanse professor baart opzien

Natuurkundigen kregen het onlangs voor elkaar om ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.