Homepagina » Paranormaal » Amerikaanse overheid deed in het geheim telepathische experimenten in Fort Meade
Amerikaanse overheid deed in het geheim telepathische experimenten in Fort Meade

Amerikaanse overheid deed in het geheim telepathische experimenten in Fort Meade

Bijna 20 jaar lang deed een geheime Amerikaanse legereenheid samen met de militaire inlichtingendienst DIA onderzoek naar de zogeheten psycho-energetica. Dat blijkt uit officiële overheidsstukken.

De Amerikaanse overheid trainde onder het Stargate Project een leger telepaten in Fort Meade in Maryland. De telepaten hielden zich vooral bezig met remote viewing, het gebruikmaken van buitenzintuiglijke waarneming om informatie te krijgen over bepaalde locaties. In sommige gevallen werden ze ook ingezet om in de toekomst te kijken.

Succesvol

Tijdens experimenten werd de helderzienden gevraagd naar specifieke locaties te gaan en ze te beschrijven, zoals bijvoorbeeld een vuurtoren, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten of Stonehenge. De experimenten waren in de meeste gevallen succesvol.

Uit de stukken blijkt dat er tenminste 22 helderzienden zijn voortgekomen uit het Stargate Project. De meesten van hen zijn gerekruteerd door luitenant Frederick Holmes ‘Skip’ Atwater, die naar eigen zeggen als kind paranormale ervaringen had gehad.

Saddam Hoessein

Er werd in Fort Meade niet alleen maar geëxperimenteerd. Volgens de gepensioneerde legerofficier Joseph McMoneagle, die tot 1984 nauw betrokken was bij Project Stargate, werden de helderzienden ook ingezet tijdens echte inlichtingenoperaties.

Zo lokaliseerden ze brigadegeneraal Joseph L. Dozier, die in 1981 in Italië was ontvoerd. Ook stelden ze vast waar Saddam Hoessein zich bevond tijdens de Golfoorlog, verzamelden ze informatie over Russische onderzeeërs en zochten ze in Noord-Korea naar plutonium.

[Atlas Obscura]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • openjeogen en niet jemond schreef:

  je heet Kalki
  de naam van god en vertel je dat god niet bestaat
  jij bent ech een die triest figuur
  lul maar lekker verder en nee je hoeft niet te reageren
  zoek een ander hobby zou ik zeggen.

  6 likes
 • Kalki schreef:

  God bestaat niet, remote viewing wel.

  5 likes
  • Tikkertje schreef:

   Telepathisch onderzoek is niets nieuws. Werd in psychologie ook al vaak onderzocht. Net als ufo- onderrzoek nooit iets concreets opgelevrrd. Daarom na jaren onderzoek stopgezet. Veel geld gkost maar tenminste wel een duidelijke conclusie: allemaal onzin.
   Ps wel eens naar die serie het zesde zintuig gekeken? Na jaren nog nooit een tip opgeleverd. Ook gek dat die ‘telepaten’ wel allerlei informatie doorkrijgen ( ik zie drie mannen…. Ik hoor iets met ‘testament’…. Ze hebben het over ‘een schuld’… Je schoonzusje weet er meer van…) maar nooit krijgen ze simpelweg de naam van de dader door…
   Ze bestaan omdat er mensen zijn die erin WILLEN geloven…

   4 likes
 • Armonicus schreef:

  Volgens mij is de film “The man who stare at goats” gebaseerd op dit verhaal. Vaak zit er in meer waarheid in films, dan in de journaals!

  9 likes
 • Kalki schreef:

  Dit soort zaken doen ze niet in Nederland en zie ik dit als een vorm van geestelijke armoede.

  9 likes
 • wolfje schreef:

  ons wordt geleerd dat het bestaan van telepathie twijfelachtig en/of nooit aangetoond is in labotatoria. en dat terwijl veel (mag ik zeggen héél veel?) mensen persoonlijke ervaringen op dat gebied. maar dat verdring je maar dan weer

  2 likes
 • Havana schreef:

  Wat jammer dat de prachtige nieuwe technologie enkel gebruikt wordt voor militaire doeleinden….enkel macht en geld….Nikola Tesla had nooit mogen inchecken in de USA….zij zijn de bron van alle kwaad , deze technologieen zouden in goede en eerlijke handen moeten gekomen zijn , dan waren we een beschaafde beschaving en was er geen gecontroleerde armoede , honger , oorlog en terorrisme…

  2 likes
 • Rikk schreef:

  Naar mijn idee hebben ze de admin en sommige commentatoren van wanttoknow ook met telepathie zover gekregen om te doen wat ze nu doen. Zoals IP adressen en e-mail adressen die ze krijgen in de commentaren opnemen.

  Ze doen maar, maar ze zijn daarmee 100x dommer dan de MSM.
  Het wordt hoog tijd dat die site opgedoekt wordt en er een goede voor terugkomt die werkelijk gebaseerd is op “wanttoknow”. De oprichter van Wanttoknow zal wel blij zijn met deze ontwikkeling….

  1 likes
 • Buck Roggers schreef:

  Vraag me nu toch het ene en ander af want wij kunnen niet beschikken over telepathie omdat wij 2 strengen DNA hebben.

  0 likes
 • x

  Check Also

  archeologen

  Archeologen doen ‘verbazingwekkende ontdekking’ bij Stonehenge: Grootste prehistorische monument ooit gevonden

  Archeologen hebben rond een oude nederzetting in ...

  6800 jaar oude steencirkel die drie keer zo groot is als de sarsen-cirkel van Stonehenge ontdekt. Archeologen doen 'sensationele vondst'

  6800 jaar oude steencirkel die drie keer zo groot is als de sarsen-cirkel van Stonehenge ontdekt. Archeologen doen ‘sensationele vondst’

  Archeologen hebben in Polen een 6800 jaar ...

  >