Homepagina » Straling » School beveiligt klaslokalen tegen straling met wichelroede
School beveilgt klaslokalen tegen straling met wichelroede

School beveiligt klaslokalen tegen straling met wichelroede

De Heilig Hartschool in het Overijsselse Lemelerveld heeft de school afgelopen zomer laten neutraliseren door een wichelroedeloper.

Toen het nieuwe schooljaar begon was de school letterlijk stralend schoon. Door het gebruik van draadloze apparatuur komt er steeds meer straling in de lucht.

Digitale schoolborden brengen bijvoorbeeld risico’s met zich mee omdat ze straling uitzenden. Die straling kan leiden tot gezondheidsklachten.

Levensgevaarlijk

“Sommige mensen lachen erom, maar het is gewoon een feit dat er steeds meer straling in de lucht komt,” legt wichelroedeloper Henri Berends uit. “Ben je daar gevoelig voor, dan kun je een heel scala aan onverklaarbare gezondheidsklachten ontwikkelen waar je pas vanaf raakt als je woon- en werkruimte geneutraliseerd zijn. Je hoeft er ook niet in te geloven Het werkt gewoon.”

Kinderen zijn minstens zo gevoelig voor straling als volwassenen. Niet voor niets komen er steeds meer zogenoemde ‘nieuwetijdskinderen’, die vaak last hebben van autisme, ADHD en allergieën.

“Voor dit soort kinderen kunnen digiborden, mobiele telefoons, maar ook gewone tl-lampen letterlijk levensgevaarlijk zijn,” weet Berends.

Proactief

Na de verbouwing van een naburige school viel hij tijdens de officiële opening bijna flauw van de enorme hoeveelheid elektrosmog die er hing. “Ik ben met een aantal docenten de school doorgelopen en heb ze laten voelen wat die straling nu eigenlijk inhoudt,” zegt Berends. “Daarna heb ik de school op eigen initiatief geneutraliseerd en ben ik er opnieuw met hen doorgelopen. Op één na voelden ze allemaal het verschil.”

Leerkrachten van de Heilig Hartschool vroegen Berends of hij ook hun school wilde neutraliseren. Ze merkten al snel het verschil.

“Kinderen klagen minder snel over hoofdpijn,” licht schooldirecteur Mariëtte Eilert toe. “Niet iedereen is gevoelig voor deze straling, maar door dit preventief te doen, handelen we proactief en zijn we dit schooljaar goed van start gegaan. Het is bijna niet te begrijpen, maar het werkt. Ik zie het als deel van de grote vakantieschoonmaak, maar dan op een ander niveau.”

Meer informatie: Magistraal.org

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie goed? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Ik ben ook niet blij dat er in de zomervakantie Wifi antennes zijn geplaatst in de basisschool van mijn dochter. Via Marktplaats heb ik zo’n Acoustimeter stralingsmeter gehuurd om samen met de directie van de school de stralingssterkte te meten. Het resultaat is dat we afgesproken hebben dat het vermogen van die dingen zo afgesteld worden dat in de klassen geen ‘rode’ waardes worden gemeten. Het is in ieder geval iets…

  0 likes
 2. scholen zouden zich sowieso niet moeten bedienen van die wifi..
  en wat te denken met 25 stralende mobieltjes in de klas!
  maar ik geloof niet dat een wichelroedetovenaar daar ook maar iets aan kan verbeteren. Nuchter beleid binnen de school wel

  0 likes
 3. Wichelroede is alleen een middel om iets op te sporen maar kan verder niks tegengaan, de titel is dus zoals gewoonlijke weer eens misleidend ! Je kunt die straling niet neutraliseren het is er of het is er niet, zolang je telefoon of apparaat de wifi uit kan zenden en ontvangen is er dus ook straling in het gebouw, dat zgn neutraliseren is dus lulkoek.

  0 likes
 4. werkt zilverfolie daar niettegen ooit bij mitebusters of kasa een expiriment gezien dat je de waardes enorm verzwakt tot bijna wegneemd door er folie om te doen

  0 likes
 5. Overal om ons heen is straling; radiostraling, Uv-straling, infrarood, microgolven, enz. Er is tot nog toe geen verband gevonden tussen Wi-Fi (uitgesproken als: waaifaai)en een negatief effect op een slechter wordende gezondheid.

  0 likes
 6. Dat is voor mij dus het moment om mijn kind van school af te halen. Moet er niet aan denken dat ze die onzin in het koppie stoppen! Hebben ze ook een wadloper door het gebouw laten lopen om toekomstige lekkages te voorkomen?? Op één na vond iedereen dat de lucht veel droger was…

  0 likes
 7. Steeds meer kinderen met ADHD, vroger noemde je dat gewoon druk, maar had je capabele leerkrachten voor de klas die de boel rustig hield en niet direct in paniek raakt met jongentjes die zich als jongentjes gedragen. Mammie de jongentjes in mijn klas die ik moet lesgeven zijn zo druk. Ik was dat nooit he mammie, ik zat fijn bij jou op schoot, bang voor alles in de werled, maar hield me veilig. Ik denk dat deze ventjes allemaal ADHD hebben. Ik ga morgen voorstellen ze te laten onderzoeken en dan gaan we ze lekker volstoppen met medicijenen zodat ze net als ik worden. Rustig en vooral niet druk als jongenstjes vroeger mochten zijn!

  Probleem tegenwoordig is vooral de mentaliteit ik ga het lekker anders doen dan mijn ouders, mijn kinderen doen dat nooit en vooral veel praten over waarom het zo slecht is om te doen, oh ja en niet te vergeten de drama´s voor de klas, die blijkbaar niet meer leren wat je moet weten als Leerkracht, en het feit dat ze mentaal er totaal niet geschikt voor zijn!

  0 likes
 8. @Henk Goed initiatief,Bravo !!

  0 likes
 9. woon in een aanleun woning in zorgcentrum ,daar hebben ze in het hele gebouw WIFI geplaatst ,en ik ben er niet blij mee ,denk aldoor aan straling ,het heeft wel 2maanden geduurd de aanleg,en wat een geld heeft het gekost .
  zie ook dat overal wifi wordt geplaatst ,trein bus enz ,,en ik heb het gevoel dat het een verkapte volks telling is ,,,ze hebben ons helemaal in de tang ,,en dan gratis ,,dat zullen we merken als het land vol zit ,,maak er geen gebruik van ,maar zit wel in de straling ,als 80 jarige ,,,het huis zit vol met dat ding .en waarom ???
  bah

  0 likes
 10. Tijdens een verbouwing van onze zolder heb ik de kritiek vanuit mijn omgeving volledig genegeerd en ben begonnen met het aftimmeren van de binnenkant van deze zolder met een fijnmazig kippengaas, nog voordat de isolatiegipsplaten gemonteerd werden door de aannemer. Iedereen verklaarde me voor gek; het zou niets schelen, ik zag ze vliegen, zonde van het geld, heeft totaal geen nut en ga zo maar door.
  Nadat de zolder bekleed was met gaas meldde mijn eerder aangeschafte stralingsmeter dat de waarden gereduceerd waren met zo’n 98%!!!
  Nu zit ik het liefst teruggetrokken op mijn geprepareerde zolder omdat ik juist dáár volledig tot rust kom…
  Opvallend is wel dat nu, een jaar later, steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in deze kooi van Faraday.

  StopUMTS.nl bedankt!!! We worden massaal moedwillig blootgesteld de meest geraffineerde vorm van genocide; Elektromagnetische (puls-)straling.

  0 likes
 11. Als het goed is dan is heel nederland nu vrij va straling op de scholen door die digitale borden komt er een straling af van ongeveer 9 meter sinds zaterdag nacht is dit opgeheven doordat ik samen met generzijde het probleem op mocht lossen 14 09 2013 op donderdag 19 sept gaan wij met een hele groep de rest van de planeet aarde doen zodat alles en ieder kind vrij kan zitten op school Pendel het gerust na door te vragen is deze school vrij van straling Ook de wateraarders worden afgeschermd zodat die energie niet meer in de klas omhoog komt maar buiten wel weer kun je nameten

  0 likes
 12. Ken, dan zou ik maar wat beter onderzoek doen naar straling en gezondheid en niet alleen maar wat roepen.

  0 likes
 13. [quote name=”Herman smeenk”]Als het goed is dan is heel nederland nu vrij va straling op de scholen door die digitale borden komt er een straling af van ongeveer 9 meter sinds zaterdag nacht is dit opgeheven doordat ik samen met generzijde het probleem op mocht lossen 14 09 2013 op donderdag 19 sept gaan wij met een hele groep de rest van de planeet aarde doen zodat alles en ieder kind vrij kan zitten op school Pendel het gerust na door te vragen is deze school vrij van straling Ook de wateraarders worden afgeschermd zodat die energie niet meer in de klas omhoog komt maar buiten wel weer kun je nameten[/quote]

  Herman, bedankt. Door jouw actie is NL nu stralingsvrij. Ik kan al de hele dag niet meer mobiel bellen en m’n magnetron is kaduuk.
  Echt, bedankt. 🙂

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Ontdek hier wat hij ontdekte

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Dit is wat hij ontdekte

In juli 1899 claimde Nikola Tesla tijdens ...

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.