Binnenland

Ongehoord Nieuws pakt dubbel zoveel kijkers als NOS Journaal: ‘Niet vreemd dat ze ons willen verbieden’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

De NPO is van plan om Ongehoord Nederland een derde financiële sanctie op te leggen. Volgens de Ombudsman van de NPO heeft het programma Ongehoord Nieuws ‘stelselmatig de code van de NPO overtreden’.

In 22 van de 23 uitzendingen zou de code zijn geschonden. De Ombudsman beweert dat in veel uitzendingen sprake was van ‘een patroon van het systematisch delen van aantoonbaar onjuiste informatie, enerzijds door presentatoren in het gesprek geïntroduceerde informatie en anderzijds door het niet doorvragen naar opmerkingen van gasten’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Bij herhaalde ‘overtredingen’ kan de NPO de staatssecretaris van Media vragen de voorlopige erkenning van ON! in te trekken.

Journalistieke elite kan het niet verkroppen

Dinsdag had Ongehoord Nieuws opnieuw meer kijkers dan de NOS en de programma’s van al die andere omroepen rond dat tijdstip. Dat terwijl we bij Ongehoord Nederland maar 12 werknemers hebben en de NOS 600 tot 1000 werknemers heeft, zegt Gabriel van de Bloemfontein van ON! “Het is niet vreemd dat de NPO ons wil verbieden.”

“De journalistieke elite uit Hilversum kan het niet verkroppen dat zo’n kleine groep als Ongehoord Nederland hogere kijkcijfers behaalt en zelfs de NOS verslaat. De NPO gunt de gewone werkman en werkvrouw geen eigen geluid op TV. Daarom willen ze Ongehoord Nederland verbieden,” aldus Van de Bloemfontein.

Wat een vernedering

Het NOS Journaal van 12 uur lokte dinsdag 213.000 kijkers, Ongehoord Nieuws 421.000 kijkers.

Eind vorig jaar pakte Ongehoord Nieuws ook al dubbel zoveel kijkers als de NOS. “Wat een vernedering van de journalistieke elite,” schreef Van de Bloemfontein. “Dit komt omdat Ongehoord Nederland feitelijk en neutraal nieuws brengt, en de gewone mensen waarderen dat. Zij zijn de politiek gekleurde NOS zat.”

4.8 214 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Alle leugenkanalen zoals NOS zijn op sterven na door omdat wij hun eeuwige leugens spuugzat zijn!

Archibald
Archibald
1 jaar geleden

DDR66 bolwerk. Hun tijd is geteld. Het schavot kan gebouwd worden!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

gefelictiteerd ON, de leugen is bij deze aantoonbaar achterhaald

Arnoud
Arnoud
1 jaar geleden

Er stond vandaag in het Brabants Dagblad ook weer !! Artikel over ongehoord Nederland, en ik schreef middels een ingezonden brief, dat er nooit een tegen woord of reactie van de redactie van ongehoord Nederland gevraagd word, dus de eenzijdigheid ten top in de media, tevens schreef ik, dat ik ON nog nooit op nep nieuws betrapt heb, ook nooit op des informatie.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x