Mens en Dier

‘Oorlogsmisdadiger’ Ollongren onder vuur vanwege levering ‘rijdende doodskisten’

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!

We leveren binnenkort opgeknapte M113-voertuigen aan Oekraïne, kondigt demissionair defensieminister Ollongren (D66) vol trots aan op social media.

Dit gepantserde rupsvoertuig helpt onder meer bij veilig transport van militairen. Zo ondersteunen we de infanterie ter plaatse, licht Ollongren toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Volgens de New York Times heeft Oekraïne aan het begin van het tegenoffensief tegen Rusland al 20 procent van zijn wapens en pantservoertuigen verloren.

Oorlogsmisdadiger

Het besluit stuit op veel verzet. “Bedankt voor het leveren van deze ijzeren doodskisten. Namens de ouders van de gesneuvelde/te sneuvelen vaak jonge Oekraïense en Russische mannen en namens de Nederlandse en Belgische belastingbetalers,” zegt voormalig Statenlid Daniël Osseweijer, die Ollongren een oorlogsmisdadiger noemt.

Hij krijgt bijval van ON!-redacteur Kim Tjoa: “Deze mevrouw zou wel eens de geschiedenis in kunnen gaan als een oorlogsmisdadiger. Ze heeft er geen idee van dat de Russische beer nog nimmer is verslagen. Wensdenken is haar koers ten koste van vele levens.”

Pas op, deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog meer rijdende doodskisten

Neuroloog Jan Bonte trekt fel van leer: “Ah, nog meer schietschijven voor de Russen. Nog meer rijdende doodskisten voor jochies van 17 en 18 jaar, en oude mannen van boven de 60. Met je ‘militairen beschermen’. Want de ‘parkeerbonnen’ die de Russen uitschrijven zijn niet mals. Dit is immoreel, onethisch en leidt alleen maar tot meer doden. Nogmaals, Oekraïne kan deze oorlog helemaal niet winnen.”

“Ik schaam me kapot voor jullie. Zoveel onschuldige jonge mannen die als kanonnenvlees dienen. Ruim een eeuw na de Eerste Wereldoorlog hebben jullie niks geleerd,” voegt huisarts Els van Veen toe.

Achtpersoons crematoria

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) las de reacties onder het bericht van Ollongren en stelt vast: “Steeds meer Nederlanders kijken gelukkig dwars door deze walgelijke oorlogspropaganda heen.”

“Er is geen kans voor die jongens die daarin worden geladen. Het zijn achtpersoons crematoria,” merkt data-analist Cees van den Bos op.

Theatermaker George van Houts benadrukt dat het gaat om ‘opgeknapte’ voertuigen. “Ouwe meuk als rijdende doodskisten.”

4.9 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Old Harry
Old Harry
7 maanden geleden

Ukraine is een speeltuin voor wapenhandelaren en overheden om nieuwe en oude shit te testen.
Vooral nieuw waar we niets van weten. Daarom willen ze dit conflict laten blijven duren. Wake up people. Zegt het voort aub.

wolfje168
wolfje168
7 maanden geleden

Ze kan altijd incompetentie pleiten.

EiKeL366
EiKeL366
7 maanden geleden

Mja, met de YPR ging het niet veel beter. Maar wanneer alle rommel op is en je niets anders meer hebt, moet je toch een keus maken om te laten zien dat je een “deuger” bent. Maar zelf zullen ze niet afreizen, of familie laten gaan.

jessie nameles
jessie nameles
7 maanden geleden

alles wat er aan {westers] gepantserd rijdend matereaal geleverd word eindigt in een schroothoop.ook omdat de russen die het uitschakelen er een beloning voor krijgen.! iedere ucrainse militair weet dat en schijten al bagger voordat ze er kruipen. zonder een luchtmacht zijn ze kansloos . gewoon kappen met deze slachtpartij die NOOOOOIT had mogen gebeuren.!!! mede mogelijk gemaakt door de e u. washington en blackrock…

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x