Homepagina » Buitenland » Fabrikant van ‘ons’ coronamedicijn stopt 249 sterfgevallen in doofpot
249
Foto: IAEA Imagebank CC BY 2.0

Fabrikant van ‘ons’ coronamedicijn stopt 249 sterfgevallen in doofpot

Enkele jaren geleden is de Amerikaanse farmaceut Gilead in Georgië een campagne begonnen om hepatitis C uit te roeien. Tijdens die campagne stierven tenminste 249 patiënten, zo blijkt uit gelekte documenten die zijn bestudeerd door de Bulgaarse onderzoeksjournalist Dilyana Gaytandzhieva.

Gezondheidsfunctionarissen ontkennen dat er een verband is tussen het programma en de sterfgevallen. Uit interne stukken van Gilead blijkt echter dat de doodsoorzaak van de patiënten is aangemerkt als ‘onbekend’. Andere patiënten staakten de behandeling vanwege ernstige bijwerkingen. Sommigen van hen zijn inmiddels ook overleden.

In een brief aan Gilead die dateert van 23 juni zegt de Georgische onderminister van Volksgezondheid Tamar Gabunia dat er behandelingen zijn geannuleerd en patiënten zijn gestorven.

Daarnaast stuurde Gabunia op 10 januari een e-mail waarin ze Gilead op de hoogte bracht van het feit dat behandelingen zijn onderbroken en dat er mensen zijn overleden. Dat terwijl de farmareus in persberichten altijd heeft geclaimd dat het programma extreem succesvol was.

Om haar reputatie te redden, lanceerde het ministerie een grootschalige mediacampagne. Daarbij riep het de hulp in van Gilead, dat overigens niet aansprakelijk kan worden gehouden voor de schade. Uit vertrouwelijke stukken van het Georgische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de 249 patiënten in 2015 en 2016 zijn overleden.

Geweldige overeenkomst

Je zou verwachten dat Gilead niet meer welkom is in Georgië. Niets is minder waar: ondanks de honderden sterfgevallen hebben Georgische gezondheidsfunctionarissen Gilead uitgenodigd om in Georgië proeven te doen met remdesivir, een experimenteel medicijn tegen Covid-19.

In juli kochten de Verenigde Staten vrijwel de complete productiecapaciteit op voor dit coronamedicijn. Minister Azar van Volksgezondheid zei toen dat Trump ‘een geweldige overeenkomst’ heeft gesloten met de Amerikaanse farmaceut Gilead.

Ook Nederland heeft inmiddels een voorraad aangelegd van remdesivir. Die wordt door het RIVM beheerd. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid van Hugo de Jonge zei dat er ‘harde afspraken zijn gemaakt’ met Gilead.

Bij een test in China werden coronapatiënten niet beter van remdesivir. Van de deelnemers die het middel kregen, overleed 13,9 procent.

Dat belooft wat.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
andré
andré
1 jaar geleden

geld maakt alles fantastisch… waarschijnlijk de mensen die het geld aannemen zeggen nee bedankt tegen het “medicijn” (dit zijn HELE grote aanhalings- tekens)

salvar
salvar
1 jaar geleden

het tuig is driftig bezig met het inslaan van gifspuiten.
hoelang pruimen we dit nog.
en trouwens we betalen er zelf voor , ons geld wordt gebruikt voor je eigen genocide.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Dat is precies wat ik gisteren bedoelde nav de uitspraak viruswaarheid tegen het RIVM.
Als het RIVM niets openbaar hoeft te maken dan schept dit precedentwerking voor andere bedrijven die overheidsbeleid uitvoeren zoals de vaccinfirma’s. Zij hoeven dus van de rechtelijke macht evenmin openheid van zaken te geven met alle gezondheidsschade van dien.

Alex
Alex
1 jaar geleden

They can stick that vaccine (any vaccine related to Covid-19) in a place where the sun doesn’t shine, no matter where it comes from.

x

Check Also

paternotte

Felle kritiek op D66-Kamerlid Jan Paternotte: ‘Dit is gevaarlijke stemmingmakerij’

“We zien dat we al een hoge ...

de jonge

De Jonge zegt dat corona ‘een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen’, klopt dat?

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen moet worden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x