Homepagina » Bewustzijn » Op weg naar de cyborg: de cyborgtoekomst van de mensheid
Op weg naar de cyborg: de cyborgtoekomst van de mensheid

Op weg naar de cyborg: de cyborgtoekomst van de mensheid

In een wereld vol oorlog, geweld, crises en chaos zijn slechts weinig mensen op de hoogte van het feit dat binnen de wetenschap en de technologie ontwikkelingen plaatsvinden die ons mens-zijn volledig dreigen te veranderen, met zelfs het risico van het einde van de menselijke soort.

Talloze topwetenschappers werken momenteel aan de zogenaamde ‘verbetering’ van de mens, aan een nieuw type mens, een soort übermensch, een kruising tussen mens en machine, de cyborg. Geïnspireerd door de ideologie van het transhumanisme trachten zij de ‘beperkingen’ van de mens te overstijgen.

Iets totaal anders

Transhumanistische wetenschappers zijn van mening dat binnen enkele decennia het punt wordt bereikt van singulariteit: een indrukwekkende sprong in de menselijke evolutie naar iets totaal anders.

De vraag die gesteld dient te worden is: wie of wat is de mens? Wie of wat zijn we eigenlijk? Wat is trans en wat is human? Met gebruikmaking van onder andere artificiële intelligentie, nanotechnologie, robotica, informatica, genetica, biotechnologie en neurowetenschappen werken wetenschappers samen om de transhumanistische ideologie op korte termijn te realiseren. Wie de feiten hieromtrent leert kennen, zal meer dan verwonderd, verbijsterd of geschokt zijn. Is er nog een weg terug? Waarom wordt er over deze essentiële materie niet met spoed een openbare discussie in gang gezet?

Wat wordt er trouwens verbeterd? Rekenkracht? Intellect? Brein? Spieren? Zenuwen?

Chips

Met de kennis om bijvoorbeeld het menselijk genoom te manipuleren, de technologie om stamcellen te exploiteren, designbaby’s te ontwerpen en via 3D-technologie organen op bestelling te kunnen printen, met de uiterst geavanceerde kennis van elektronica (chips) en het binnenkort kunnen kopiëren, uploaden en downloaden van de inhoud van het brein, is de wetenschap straks in staat superintelligente mensachtige machines, zogeheten cyborgs, te creëren, die aangesloten zullen worden op het artificieel wereldbrein van internet. Ontelbare dingen zullen dan kunstmatig met de cyborgs verbonden zijn, een huiveringwekkende mogelijkheid tevens tot totale controle van de mensheid, waarbij de ‘nieuwe mens’, de cyborg, een volmaakte slaaf dreigt te worden.

Transhumanisten hebben niet veel op met begrippen als ziel, geest, vrije wil, goddelijke inspiratie. In hun filosofie is niets te lezen over liefde, mededogen, vriendelijkheid, empathie. Het transhumanisme tracht via spitstechnologie eerst ín het menselijk lichaam te komen om de mens daarna van binnenuit te veranderen. Deze materialistische ideologie staat haaks op de visie dat het lichaam een tempel is van de geest, dat bewustzijn geen bijproduct is van het brein en dat het lichaam een instrument is om zich geestelijk te ontwikkelen, om tot realisatie van het hoogste innerlijk potentieel te komen, eeuwenlang door grote wijzen en mystici voorgeleefd.

Doos van Pandora

Op weg naar de cyborg: de cyborgtoekomst van de mensheidHet transhumanisme belooft ons een technologisch paradijs, waarin de ‘mens’ lichamelijke onsterfelijkheid heeft bereikt en artificiële intelligentie centraal zal staan. Echter, de mens werd al eens eerder uit een paradijs verdreven, toen hijzelf begon na te denken, een trauma dat diep in het collectief onbewuste schuilt. Reden tot argwaan, en vooral een oproep tot kritisch en ethisch denken. Wordt met het transhumanisme de doos van Pandora geopend of is er voor de lijdende mensheid sprake van een cadeaubon van firma Supertechnologie? Zijn er maatstaven te vinden voor wat heilzaam en niet heilzaam is bij deze ontwikkelingen?

Antropoloog-filosoof Marcel Messing, auteur van vele boeken en artikelen, bekend van talloze lezingen en themadagen, zal op 9 mei tijdens een lezing aan de TU Delft op kritische wijze dieper ingaan op de antropologische, filosofische en vooral ethische aspecten van het transhumanisme. In zijn bestseller ‘Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel’ waarschuwde hij al voor bepaalde ontwikkelingen binnen de technologie.

[TU Delft]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sergio schreef:

  Zie het hele probleem niet in van deze ontwikkeling.
  Wellicht is deze ontwikkeling simpelweg de volgende fase in de evolutie van de mens.
  Zoals het trouwens t/m heden is gegaan biedt een weinig florissant beeld op van de “menselijkheid”.

  • an argie schreef:

   Dan zou ik eens “Battlestar Galactica” – 2004 editie eens gaan kijken.
   Deze sinistere toekomst met “Cylons” zou wel eens werkelijkheid kunnen worden.

   Technisch is nu al veel meer mogelijk dat wat ons wordt voorgespiegeld. De black ops lopen 50 – 100 jaar vooruit op onze hedendaagse technologie en god mag weten wat voor een illegale experimenten er overal ter wereld gaande zijn.
   IBM zei in 2008 al dat in 2020 een robot de intelligentie van een mens zal hebben en in 2030 de intelligente van de complete mensheid gezamenlijk.

   Wanneer dit puur “technisch” op zijn loop wordt belaten, dan is de toekomst een hele, hele sinistere.
   De heilige graal voor niets ontziende bedrijven als Monsanto is het patent op het menselijk DNA en dan komen films als “The Terminator” en “Robocop” -Transhumanisatie – ineens heel erg dicht bij.

  • Paul schreef:

   Ik zie wel het probleem, dit is de meest extreme vorm van materialisme. Ieder mens kan “bovennatuurlijke” krachten ontwikkelen, mensen onderschatten de kracht van de gedachte omdat ze van deze leer worden afgehouden.

   Om een paar reële voorbeelden te noemen, de spontane genezingen van ten dode opgeschreven mensen en ook “bovennatuurlijke” krachten tijdens reddingsoperaties.

   Mij is het verhaal bekend van een meisje dat op een aantal rechtopstaande vlechtmatten (dat dikke ijzeren gaas wat ter versteviging van beton wordt gebruikt) klom en de hele stapel op haar terecht kwam. Haar vader tilde de hele stapel in één keer op om zijn dochtertje te bevrijden, het mocht echter helaas niet meer baten.
   Korte tijd later wilde die man de stapel weer rechtzetten. Het lukte hem echter niet die stapel in één keer recht te zetten. Hij moest iedere vlechtmat apart rechtop zetten omdat ze zo zwaar waren.

   Mind over Matter!

   • Rocko schreef:

    Lijkt mij duidelijk een broodje aap verhaal , welke vader zou na een dergelijke traumatische ervaring het in zijn hoofd halen de staalmatten nog eventjes weer netjes weg te leggen laat staan dit in 1 x te probreren net als bij de reddingspoging van zijn dochter , gewoon kul !!!

  • an argie schreef:

   En wat het “weinig florissante” van onze huidige “evolutie”:

   Het had zoveel beter kunnen zijn wanneer het Babylonische bankensysteem, dat geld creëert uit lucht, niet wereldwijd was geïmplementeerd.
   Follow the money and you’ll get (closest) to the truth.

   De Rothschilds hebben meer mensenlevens op hun geweten dat alle dictators ter wereld in de hele geschiedenis van de mensheid bij elkaar.
   DIT zijn de puppet masters. DIT zijn de ECHTE psychopaten. Hun totale vermogen wordt geschat op 500 biljoen (= 500.000.000.000.000) dollar.
   Wanneer de assets (de eigendommen) van deze familiie, die de wereld al meer dan drie eeuwen uitzuigt, over de GEHELE mensheid zou worden verdeeld, zou morgen iedereen op deze planeet 72.000.000 dollar op zijn bankrekening krijgen.

   https://www.youtube.com/watch?v=UrJGlXEs8nI

 • Arwijn schreef:

  Abandon the Technium before it’s too late.

 • Kalki schreef:

  De cyborg: ik moet daar spontaan van teleporteren.

 • Patricia Müller schreef:

  De kopie van een armzalig dom schepsel wordt zelfs een armzalig dom schepsel, want de kopie is nooit beter als het origineel. Wat hebben ze op dit moment aan te bieden? In Japan zijn er enkele domme poppetjes, ze praten met een lelijke navi-stem, ze kunnen een beetje grimassen doen, maar ze zijn niet eens in staat, op te staan en de melk uit de koelkast te halen. En als ze ooit geproduceerd worden, is zeker na 6 maanden de garantie afgelopen en dan zijn ze korte tijd ernaar niet meer te gebruiken. En na een halve uur is de akku leeg ….

 • steez schreef:

  Dit is al paar jaar gaande. Mens begint al samen te smelten met zijn electronische apparaat, ipad, apps etc… Op straat zijn er mensen die continu naar hun ding staren, deze energie van het apparaat (en de straling) smelt samen met hun bewustzijn. Deels leven ze al in digtale wereld. Eigenlijk al de eerste Borgs. De nieuwe tijd gaat een digitale tijd worden. En gaat zo snel dat niemand er erg in heeft..

 • Neo schreef:

  Ach, zolang de Drie Wetten gerespecteerd worden in AI, is er volgens Asimov weinig aan de hand.

  Robots op het strijdtoneel, dat is pas echt griezelig! Autonoom liquideren is jammer genoeg voor veel wetenschappers kennelijk het doel. En dat kan uit de hand lopen. (Terminators.)

 • exegese schreef:

  Quote : Transhumanisten hebben niet veel op met begrippen als ziel, geest, vrije wil, goddelijke inspiratie. In hun filosofie is niets te lezen over liefde, mededogen, vriendelijkheid, empathie. Het transhumanisme tracht via spitstechnologie eerst ín het menselijk lichaam te komen om de mens daarna van binnenuit te veranderen.

  De vraag of je hier mee door moet gaan of niet lijkt me na bovenstaande quote volstrekt overbodig. De mens heeft al overduidelijk laten zien niet met geld of met wapens om te kunnen gaan zonder een gigantische berg ellende te creëren laat staan dat je ze met zoiets laat experimenteren. Dit is de natte droom van elk individu wat op sluwe wijze de mensheid naar de filistijnen wil helpen. Hou nou toch alsjeblieft op zeg. Stelletje zieke geesten.

 • Jer schreef:

  Het enige waar ik voor ben is de 3D printer technologie als het gaat om de medische wereld, want je maakt er iemand al heel erg blij mee wanneer hij/zij bijvoorbeeld zijn/haar armen of benen kwijt heeft geraakt, dat zijn/haar armen of benen worden terug geprint aan hun lichaam. Welk andere gezondheidsproblemen je ook hebt, de 3D printer kan dat oplossen.

 • Johan schreef:

  Transhumanisme is gelijk aan waanzin. De mens kan nooit boven de Natuur staan. De artificiele intelligentie is gebaseerd op encyclopedische kennis en niet op nadenken, er is geen creativiteit. De wereld van psychopaten en narcisten. Er zullen veel mensen verslaafd raken aan cocaïne etc. en andere verslavende middelen om de onmenselijkheid te verdringen.
  Kraftwerk heeft hierop muziek gemaakt, de song is getiteld: Mensch – Natur – Technik.
  Ik heb veel liever een positievere kijk op deze ontwikkeling, maar bij techneuten is er weinig ruimte voor menselijkheid.

  • faith schreef:

   Deze robots hebben geen ziel, geen hart, wat denken ze buiten wat bangmakerij waar iedereen inmiddels immuun voor is, nu eigenkijk nog te bereiken gaap.

   Doordat de energieen steeds hoger worden krijgt het duister in welke vorm dan ook steeds minder kans om hun zieke plannen uit te voeren. WW3 lukt ook maar niet, en dat wisten ze.
   Waarom anders hadden ze het liefst Agenda21/NWO voor het jaar 2000 gerealiseerd gezien?
   Inmiddels is het 2016 en is de dollar verleden tijd en zijn ze vooral zelf heel erg bang.
   En doen hun uiterste best om het op de bevolking te laten overslaan, daar is de Telegraaf voor uitgevonden.
   Laat je niet gek maken mensen, nog even en dan zijn we van ze af.

 • Marie schreef:

  De Zweedse serie ´Real humans´ laat zien waar een wereld met hubotten (een kruising tussen een mens en een robot) toe zou kunnen leiden. Echt ontzettend eng dit!

 • Richard Groen schreef:

  zwartgalligen zijn eigenlijk oordeel onbekwaam. Opmerkingen in deze trant komen hier een paar keer voorbij.
  “Zoals het trouwens t/m heden is gegaan biedt een weinig florissant beeld op van de “menselijkheid”.

  Omgekeerde wereld. Alsof macht nu niet meer corrumpeert! Alle macht in handen van 0,01%. Totale macht. We krijgen geheid machtsmisbruik op een schaal die de mensheid nooit eerder te verduren heeft gehad. De plannen van de VN zijn er duidelijk over. De VN plant 90% van de wereldbevolking uit te roeien.

  Vakidioten zijn per definitie blind voor het algemeen belang en humanitaire overwegingen.
  Dit is VN beleid.
  De ‘socialistische’ Heilstaat. Een totalitaire Wereldregering, zonder individuele vrijheden, rechten (mensenrechten), verworvenheden, levensbeschouwingen, noch privacy.
  Alles wat leeft op de planeet wordt in patenten gevangen.

  Je moet leven om te werken. Voor de rest ben je maatschappelijk minder dan niks waard.
  Al onze universiteiten ijveren om het hardst om hierbij aan het voorspeen te liggen.

  Zo staat Erasmus Medisch Centrum aan de top van de wereld qua geschikt maken van (meer of minder) virussen als efficiënte biologische wapens.
  Wageningen doet dit qua giftig maken van de voedselvoorziening met glyofosaat, 2,4-D, neo-nicotinoïden, en gmo’s in z’n algemeenheid.
  Twente werkt aan enge neurologische projecten voor de fascistische wereldleiders die deze ontwikkeling aanjagen. Ook Eindhoven zit vuistdiep in dergelijke waanzinnige projecten.
  Vandaar dat ‘Ola’ Rutte, en zijn foute coalitie, en ‘stut’-partijen, TTIP graag zonder inbreng van de Kamer wil doordrukken. Die man is een gevaar voor de samenleving.
  Duidt er sterk op dat wij in ons land dezelfde schaduwregering hebben als de Duitsers en Fransen:
  https://unbequemewahrheit2014.wordpress.com/2014/11/26/das-merkel-regime-01-zionistin-mit-il-pass-zerstort-deutschland-2008-2014/
  WHO donors (US, Gates Foundation, UK, Norway, Canada, EC, GAVI and Roche) Setting the agenda for global public health
  http://keionline.org/node/839
  Idd., de natte droom van inhumane psychopaten.

 • Elise49 schreef:

  Trachten zij de beperkingen van een mens te overstijgen. Welke beperkingen? Tot hoever gaan die beperkingen? Wie bepaalt wat een beperking is? Nu al krijgen veel mensen een beperking op gelabeld, omdat ze niet mee kunnen doen met het systeem. Deze mensen kunnen vaak wel functioneren buiten het financieel systeem om. In de andere dimensie(natuurlijke), maar zelfs daar worden ze nu gedwongen om dingen te doen voor het financieel systeem. Men kijkt niet wat ze kunnen. Ze moeten met alle geweld in het systeem. Verplicht vrijwilligers werk.(dan is het niet meer vrijwillig, je mag niet eens kiezen waar je vrijwilligerswerk wilt gaan doen, dus kom je ergens waar mensen samen afspraken hebben gemaakt, je mag zelf niet stoppen, je hebt geen inspraak) Mensen worden daar zieker van(kunnen en je betaalt je rot aan zorg, wat je niet hebt/mijn vriendin zit in zo’n cirkel en lijdt.) en de pharma/zorg industrie/top verdient er weer aan. Dus nu al worden beperkingen gebruikt/uitgebuit. Laat staan bij verdere technologisering. Je bent en blijft een experiment. Ze spelen zelf voor god. Inside out techniek. Out of order. Game over. Als mens heb je maar 1 lichaam. En als je naaste hebt, zoals kinderen/ouders, dan ben je daar ook verantwoordelijk voor. Hier kijken ze vrijwel niet meer naar. Valt iemand weg(die mede geborgenheid creëert), dan valt heel zo’n cirkel in elkaar. En zo ruimen ze “overbodige” mensen al systematisch op.

 • x

  Check Also

  arts

  Arts onderzocht het coronavaccin en slaakt alarmkreet: ‘Ze liegen’

  Het coronavaccin beangstigt Carrie Madej, een arts ...

  Tegen 2030 'zijn alle mensen op aarde gechipt'. Dit zijn de bizarre gevolgen

  Tegen 2030 ‘zijn alle mensen op aarde gechipt’. Dit zijn de bizarre gevolgen

  Rond het jaar 2030 zal het brein ...

  Waarom Pushmeldingen?

  Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

  Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

  Waarom Telegram?

  Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

  Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

  >