Homepagina » UFO » Wie houdt Marsrover Curiosity in de gaten?
Curiosity legt kegelvormig object vast op Mars

Wie houdt Marsrover Curiosity in de gaten?

Een robot op Mars heeft een foto gemaakt van een ongeïdentificeerd vliegend object. Dat melden Britse media.

Het vreemde object, dat een buitenaards ruimteschip kan zijn, is vastgelegd door Marsrover Curiosity van NASA die aan het werk is op de rode planeet.

Op de foto is een object te zien dat een spoor lijkt achter te laten in de lucht. Ufoloog Streetcap1 trof de afbeelding aan op de servers van NASA. Toen hij het object uitvergrootte zag hij een kegelvormige massa met een staart. “Heeft Mars een eigen ruimtevaartprogramma?”

Diverse internetgebruikers kwamen met mogelijke verklaringen voor het object. “Er zit iets op de lens van de camera,” zei iemand. “Dat is natuurlijk een weerballon,” zei een ander. Anderen dachten aan ijs, stof of een asteroïde.

Bron: Dailymail.co.uk, Mirror.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Jammer dat het niet gefilmd is, want het kan natuurlijk ook een meteoor zijn die richting mars valt. De bewegingsrichting (naar boven of beneden) valt helaas niet waar te nemen.

  0 likes
 2. Leven op Mars?

  0 likes
 3. [quote name=”max1″]Jammer dat het niet gefilmd is, want het kan natuurlijk ook een meteoor zijn die richting mars valt. De bewegingsrichting (naar boven of beneden) valt helaas niet waar te nemen.[/quote]
  Maar natuurlijk kun je wel een inschatting maken wat de bewegingsrichting is, in dit geval kun je haast met zekerheid zeggen dat dit object óf over mars heen gaat óf dat het vanaf mars gelanceerd is.

  0 likes
 4. …een spoor lijkt achter te laten in de lucht. Hoezo? is daar dan lucht? Dat is pas nieuws!!!

  0 likes
 5. Wie weet is het aards ? Curiosity rijdt daar immers ook rond.

  0 likes
 6. Wie na 16 sec naar de achtergrond kijkt ziet een driehoek piramide vorm op de grond staan.

  Gaat het om de UFO of om de Piramide op de achtergrond die natuurlijk een beetje vaag gemaakt is voor ons? Wellicht testen ze ons bewustzijn en is de UFO een gemaakt iets.

  0 likes
 7. Het kan ook een hoog energetisch deeltje zijn. Mars heeft nauwelijks een atmosfeer, dus straling uit de ruimte kan eenvoudig de ccd van de camera raken.

  In dat geval is er helemaal “vreemd object, dat een buitenaards ruimteschip kan zijn” maar een beetje zonnewind of kosmische straling

  Voor voorbeelden zie:
  http://darkerview.com/CCDProblems/particlehit.php

  0 likes
 8. Dat is de mars orbiter op de foto! Om de zoveel tijd komt hij langs en draait al jaren rondjes om de planeet. Dus heren, alwéér geen UFO!

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Mars_Reconnaissance_Orbiter

  0 likes
 9. Ik ben geen techneut, kan iemand me vertellen hoe het komt dat ‘Mars’ zo rond loopt. Als je zo’n foto neemt op aarde, dan zou dat niet zo rond lopen. Dan zou je door de grootte van de aarde een horizon zien, maar geen rondte. En is dat ding op de voorgrond is dat dan de camera? Hoe komt die dan op de foto? Nou ja, het zal allemaal wel goed zijn, maar ik heb zo mijn twijfels en het gevoel dat we op het verkeerde spoor worden gezet.

  0 likes
 10. “Ufoloog Streetcap1”

  Dat heet geen ufoloog, dat heet een inlognaam op een website.

  0 likes
 11. Dat is de Satelliet die de signalen van Curiosity doorstuurt richting aarde.

  0 likes
 12. [quote name=”Natsu”][quote name=”max1″]Jammer dat het niet gefilmd is, want het kan natuurlijk ook een meteoor zijn die richting mars valt. De bewegingsrichting (naar boven of beneden) valt helaas niet waar te nemen.[/quote]
  Maar natuurlijk kun je wel een inschatting maken wat de bewegingsrichting is, in dit geval kun je haast met zekerheid zeggen dat dit object óf over mars heen gaat óf dat het vanaf mars gelanceerd is.[/quote]

  Misschien heb je gelijk Natsu, maar het blijft tot speculatief. Ik weet het niet.

  0 likes
 13. Wat bijna iedereen heeft gemist is dat North Korea als vierde land een man in de ruimte heeft geschoten. Volgens de leider van North Korea doen de andere ruimtevaart organisaties er het zwijgen toe om zo North Korea in een slecht daglicht te zetten. Oordeel zelf maar!
  http://www.awe130.com/index.php/2-uncategorised/239-north-korea-first-man-in-space

  0 likes
 14. [quote name=”mevrouw S.”]Ik ben geen techneut, kan iemand me vertellen hoe het komt dat ‘Mars’ zo rond loopt. Als je zo’n foto neemt op aarde, dan zou dat niet zo rond lopen. Dan zou je door de grootte van de aarde een horizon zien, maar geen rondte. En is dat ding op de voorgrond is dat dan de camera? Hoe komt die dan op de foto? Nou ja, het zal allemaal wel goed zijn, maar ik heb zo mijn twijfels en het gevoel dat we op het verkeerde spoor worden gezet.[/quote]

  De ronding heeft te maken met de hoek van de lens. Een groothoeklens zal alles bol laten lijken. Zie bijvoorbeeld http://www.digitalfotografie.nl/images/tips/groothoek/groothoek4.jpg

  Curiosity heeft diverse camera’s. Het kan dus dat de ene camera de andere fotografeert.

  0 likes
 15. [quote name=”Awe”]Wat bijna iedereen heeft gemist is dat North Korea als vierde land een man in de ruimte heeft geschoten. Volgens de leider van North Korea doen de andere ruimtevaart organisaties er het zwijgen toe om zo North Korea in een slecht daglicht te zetten. Oordeel zelf maar!
  http://www.awe130.com/index.php/2-uncategorised/239-north-korea-first-man-in-space%5B/quote%5D

  Ik neem aan dat je doorhebt dat dit een satirisch artikel is 😉

  wwnews is een site zoals http://www.speld.nl of http://www.theonion.com

  Je snapt dat het onmogelijk is om een man op de zon te zetten, zelfs als je (zoals het artikel knipogend suggereert) het ‘s avonds doet om niet overspoeld te worden door de stralen van de zon.

  Leuke grap overigens!

  0 likes
 16. [quote name=”gerard96″]…een spoor lijkt achter te laten in de lucht. Hoezo? is daar dan lucht? Dat is pas nieuws!!![/quote]
  Dat is geen nieuws op de kleurenfoto´s van NASA is een duidelijke blauwe lucht te zien wat inhoudt dat er een atmosfeer is en dus ook een lucht! Dat was jaren geleden nieuws, nu weet zo´n beetje iedereen het wel!

  0 likes
 17. [quote name=”Awe”]Wat bijna iedereen heeft gemist is dat North Korea als vierde land een man in de ruimte heeft geschoten. Volgens de leider van North Korea doen de andere ruimtevaart organisaties er het zwijgen toe om zo North Korea in een slecht daglicht te zetten. Oordeel zelf maar!
  http://www.awe130.com/index.php/2-uncategorised/239-north-korea-first-man-in-space%5B/quote%5D
  Ja want wat men in Noord Korea het land alwaar een balpen een luxe product is, propageert, nemen we gelijk als waarheid aan. Het loand dat donker is in de avond omdat men niet voldoende enrgie heeft, alwaar het volk leeft op voedsel rantsoen, het land dat elk beetje wapentuig moet importeren, dat land heeft zonder geld een uitgebreid ruimteproject, sorry dat ik even in de hoek ga liggen en niet meer bij ga komen van het lachen. Het enige dat Noord-Korea produceert is armoe honger en angst naar de eigen bevolking toe!

  India ok maar het communistische Noord-Korea, sorry maar laten we het wel serieus houden.

  0 likes
 18. [quote name=”pleiadian”][quote name=”mevrouw S.”]Ik ben geen techneut, kan iemand me vertellen hoe het komt dat ‘Mars’ zo rond loopt. Als je zo’n foto neemt op aarde, dan zou dat niet zo rond lopen. Dan zou je door de grootte van de aarde een horizon zien, maar geen rondte. En is dat ding op de voorgrond is dat dan de camera? Hoe komt die dan op de foto? Nou ja, het zal allemaal wel goed zijn, maar ik heb zo mijn twijfels en het gevoel dat we op het verkeerde spoor worden gezet.[/quote]

  De ronding heeft te maken met de hoek van de lens. Een groothoeklens zal alles bol laten lijken. Zie bijvoorbeeld http://www.digitalfotografie.nl/images/tips/groothoek/groothoek4.jpg

  Curiosity heeft diverse camera’s. Het kan dus dat de ene camera de andere fotografeert.[/quote]

  Mars is ook een stuk kleiner dan de aarde. De ronding van mars zal men dus eerder waarnemen.

  0 likes
 19. [quote name=”m.b”]Wie weet is het aards ? Curiosity rijdt daar immers ook rond.[/quote]

  Haha, ja zoiets dacht ik ook. Wie weet is het zo’ n miljardair die een eigen trip naar Mars betaald heeft en het robotje op afstand mag gaan gadeslaan? Want ja… verschil moet er nu eenmaal zijn, niet waar? Of misschien is het dat zootje ongeregeld uit Den Haag wel, voor een tussendoor reisje, tussen hun zogenaamde ideenbus, wat zij zelf werk noemen door, om even aan die doffe ellende en afgang van onze maatschappij door, te kunnen ontsnappen? Misschien hebben ze daar op Mars wel hun eigen Rijksgebouwen inmiddels staan. En ligt Rutte overheerlijk aan de rand van een krater te zonnen. Want de zon schijnt daar ook te zijn, heb ik begrepen. Je moet dan wel een soort duikpak aan hebben, dus dat bruinen zal ook niet helemaal goed gaan 🙂

  0 likes
 20. [quote name=”gerard96″]…een spoor lijkt achter te laten in de lucht. Hoezo? is daar dan lucht? Dat is pas nieuws!!![/quote]

  Nou ijle lucht dan… vooruit 🙂

  0 likes
 21. Wanneer is deze foto gemaakt? dat vind ik hier nergens terug. Als het rond september/oktober was dan kan het misschien de ISON komeet zijn (?)

  0 likes
 22. [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Awe”]Wat bijna iedereen heeft gemist is dat North Korea als vierde land een man in de ruimte heeft geschoten. Volgens de leider van North Korea doen de andere ruimtevaart organisaties er het zwijgen toe om zo North Korea in een slecht daglicht te zetten. Oordeel zelf maar!
  http://www.awe130.com/index.php/2-uncategorised/239-north-korea-first-man-in-space%5B/quote%5D
  Ja want wat men in Noord Korea het land alwaar een balpen een luxe product is, propageert, nemen we gelijk als waarheid aan. Het loand dat donker is in de avond omdat men niet voldoende enrgie heeft, alwaar het volk leeft op voedsel rantsoen, het land dat elk beetje wapentuig moet importeren, dat land heeft zonder geld een uitgebreid ruimteproject, sorry dat ik even in de hoek ga liggen en niet meer bij ga komen van het lachen. Het enige dat Noord-Korea produceert is armoe honger en angst naar de eigen bevolking toe!

  India ok maar het communistische Noord-Korea, sorry maar laten we het wel serieus houden.[/quote]
  Ok, een hoop blablabla en niemand die even de moeite nam om op de link te klikken?? “North Korea won the space race to the SUN.” Een satirisch bericht dus. Eerst lezen, dan blaten.

  0 likes
 23. [quote name=”Raymond”][quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Awe”]Wat bijna iedereen heeft gemist is dat North Korea als vierde land een man in de ruimte heeft geschoten. Volgens de leider van North Korea doen de andere ruimtevaart organisaties er het zwijgen toe om zo North Korea in een slecht daglicht te zetten. Oordeel zelf maar!
  http://www.awe130.com/index.php/2-uncategorised/239-north-korea-first-man-in-space%5B/quote%5D
  Ja want wat men in Noord Korea het land alwaar een balpen een luxe product is, propageert, nemen we gelijk als waarheid aan. Het loand dat donker is in de avond omdat men niet voldoende enrgie heeft, alwaar het volk leeft op voedsel rantsoen, het land dat elk beetje wapentuig moet importeren, dat land heeft zonder geld een uitgebreid ruimteproject, sorry dat ik even in de hoek ga liggen en niet meer bij ga komen van het lachen. Het enige dat Noord-Korea produceert is armoe honger en angst naar de eigen bevolking toe!

  India ok maar het communistische Noord-Korea, sorry maar laten we het wel serieus houden.[/quote]
  Ok, een hoop blablabla en niemand die even de moeite nam om op de link te klikken?? “North Korea won the space race to the SUN.” Een satirisch bericht dus. Eerst lezen, dan blaten.[/quote]
  Klopt, maar waar we AWE nog niet op hebben kunnen betrappen is satire, vandaar wellicht de verwarring. AWE zelf houdt nog een slag om de arm en houdt het er op dat Noord-Korea “een man in de ruimte heeft geschoten”.

  Of de hele site van AWE is satire, dat zou pas een stunt zijn!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronamaatregelen

Hoogleraar legt uit waarom onze coronamaatregelen echt levensgevaarlijk zijn

De coronamaatregelen kosten meer levens dan ze ...

wereldgezondheidsorganisatie

Hef de Wereldgezondheidsorganisatie op. Het ware gezicht van WHO-baas Tedros

Op 10 januari liet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.