Buitenland

Regering Obama, de trouwe handlanger van Islamitische Staat

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zelfs de mensen die de recente geopolitieke gebeurtenissen niet van dichtbij hebben gevolgd, beginnen zich hardop af te vragen waarom de zogenoemde oorlog tegen terrorisme na al die miljardeninvesteringen nog geen zichtbare resultaten oplevert.

Zowel de Spaanse nieuwssite Publico als de Financial Times merken op dat radicale militanten nieuwe wapens, geld en voorraden blijven ontvangen. Dat heeft ervoor gezorgd dat terreurgroep IS kan blijven terugslaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De wapens en het geld zijn afkomstig uit landen als Saoedi-Arabië en Qatar, belangrijke Amerikaanse bondgenoten. Het Pentagon en de CIA hebben de afgelopen jaren vrachtwagenladingen vol wapens naar Syrië gebracht. Hoewel men zei dat de wapens bedoeld waren voor ‘gematigde rebellen’, vallen ze steeds weer in de handen van radicale militanten.

Dovemansoren

Washington is hier volledig van op de hoogte, zeggen westerse waarnemers. Begin dit jaar publiceerden journalisten van de Franse krant Le Monde de resultaten van hun eigen onderzoek naar de rol van de Amerikanen in Syrië.

Ze merkten op dat bronnen binnen de Syrische oppositie zeiden dat de Amerikanen al in 2014 zijn gewaarschuwd voor de opkomst van IS en het Al-Nusra Front. Die waarschuwing bleek aan dovemansoren gericht.

De regering Obama wist precies wat de gevolgen zouden zijn, maar bleef de zogenaamde ‘Syrische oppositie’ financieren, trainen en bewapenen, schrijft CounterPunch, toevoegende dat die oppositie voor het grootste deel bestond uit soennitische jihadisten.

Blijft verspreiden

Michael McCaul, voorzitter van de Homeland Security Committee, gaf de Amerikaanse regering de schuld van het gefaalde Midden-Oostenbeleid. In een interview met ABC benadrukte hij dat de architect van dit beleid, Hillary Clinton, verantwoordelijk is voor de opkomst en creatie van IS.

Oud-burgemeester van New York Rudolph Giuliani zei tegenover Fox News dat Clinton verantwoordelijk is voor de opkomst van IS. Hij zei dat Clinton kan worden gezien als één van de oprichters van de terreurgroep.

Het valt ook de Washington Post op dat het terrorisme zich blijft verspreiden dankzij de regering Obama. Het wordt tijd dat de regering gaat onthullen waar al die miljarden, die bestemd waren voor de zogenaamde oorlog tegen terrorisme, naartoe zijn gegaan, besluit analist en Midden-Oostendeskundige Jean Périer.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
7 jaren geleden

ik ben al op m’n hoede als ik een broodje shoarma bestel.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Men schijnt in Amerika nog steeds te denken dat mensen dat niet door hebben. Het is inmiddels echter een publiek geheim geworden wat Poetin in een paar maanden tijd op pijnlijke wijze bloot legde. Als hij nog even zijn gang had mogen gaan was IS met wortel en tak uitgeroeid. Maar dat strookt niet met de belangen van de cabal. IS is niet voor niets uit de grond gestampt op kosten van de belastingbetaler en mede-slachtoffers van de daaruit voortvloeiende terreur. Ben benieuwd hoe lang ze hier nog mee weg komen.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Osho, Maitreya, etc. staan de VS wel te vermoorden en een IS kunnen ze niet eens aan; de VS is corrupt daardoor.

Richard
Richard
7 jaren geleden

Ach, arme mensen!
Ik zag een vrouw huilen om haar kind in Libië, een man in Irak, helemaal van de kaart omdat zijn zoontje van 3 was gedood. Ellende. Hun bloed is zo rood als dat van ons, hun pijn is ook de pijn die wij voelen. Ik zag hen huilen en hoorde hen spreken, en ik dacht, ‘”Ook zij willen, net als ik, eten, drinken en een dak boven hun hoofd. Zij willen net als ons, hun kinderen gelukkig zien opgroeien. Toekomst en vrede en voorspoed zien voor hun kinderen. Ik moet er niet aan denken dat ik mijn zoontje bloedend in mijn armen zal houden! Ik zou, net als zij nu doen, sterven van verdriet! En dat is wat er gebeurd met hen die achterblijven. Al die onvoorstelbare pijn! Dat gaat hen, en ook ons, nog generaties achtervolgen als wij ons door onze ‘leiders’ tegen elkaar laten uitspelen.
Maar ik heb vertrouwen in de goedheid van de mens, Wij zijn niet haatdragend, maar beschermen huis en haard. En zo geloof ik niet dat de gewone mensen aldaar, die gewone baantjes hebben en misschien een winkel of andere zaak bestieren, hier heen willen komen om ons de kelen af te willen snijden. Zij koesteren, net zo min als ik tegen hen, geen haat tegen ons. Gewone mensen willen niet vechten met elkaar. Dat is overal, ongeacht afkomst of religie zo. Dat is de natuurlijke aard van de mens. Konden wij daar maar eens beter naar luisteren. Dat zou heel veel leed schelen denk ik.
Ik pink menig traantje weg bij de gedachte aan al die arme mensen die bommen en kogels moeten vangen omdat de elite de wereld als een schaakbord ervaart waarop er lukraak met stukken geschoven kan worden naar het hen dunkt. Ik spreek hier niet van schande, maar van de zwaarste misdaad tegen de mensheid ooit begaan! Vanaf het begin van de vorige eeuw tot nu, het prille begin van deze nieuwe eeuw, heeft er meer bloed gevloeid dan ooit te voren. Geweld op deze schaal is in de hele geschreven geschiedenis nog nooit voorgekomen. Te danken aan eerst de mechanisering, en recent de digitalisering van de oorlogsmachine.
En het is die pijn, het onvoorstelbare leed ons al eeuwen door de elite aangedaan, die ons er telkens weer toe brengt het leed te vergroten. Het toverwoord is WRAAK! En dat alles te ere en vermaak van die kleine 1%!
Wanneer zien wij eindelijk eens wie onze echte vijand is.
Hebben wij dan echt een Jezus of Maitreya nodig om onze illusie-bril eindelijk eens af te zetten en daadwerkelijk het lef te hebben om voor echte vrijheid te kiezen?

Ach, Ik kijk uit naar de dag dat de 1% elite zich genoodzaakt voelt zich in haar ondergrondse schuilkelders te verschansen. Gelijkt een dikke laag gewapend beton erop en er een vette autobahn aanleggen. Kunnen ze wegrotten onder de grond zodra hun voedsel op is.
Opgeruimd staat netjes.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x