Gezondheid

Overgewicht is BIG BUSINESS – Het geheim waar Big Diet al 76 jaar over zwijgt

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als mensen te dik zijn is een dieet het eerste waar ze aan denken. Dit komt doordat algemeen aangenomen wordt dat je dik wordt van te veel of verkeerd eten. Maar is dat ook zo?

Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek, onder leiding van dr. Luc Evenepoel, die langdurig betrokken was bij het opstellen van een wetenschappelijk vermageringsprogramma, bleek heel iets anders.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Gebleken is dat gezond afvallen grotendeels tussen onze oren zit en dus een mentale kwestie is. Voor de twijfelaars onder ons is het nu duidelijk: afvallen met behulp van een verandering ‘tussen de oren’, werkt écht!

“Je kan het allemaal niet geloven wat er allemaal verkocht wordt als wondermiddel om ‘gezond af te slanken’ zegt dr. Evenepoel. “Vergeet alle vermageringspillen, afslankcrèmes, lotions en ongezonde en nutteloze crashdiëten.”

Volgens Evenepoel is gezond afslanken zonder crashdiëten voor iedereen mogelijk, zelfs zonder dieet. Verder zegt hij dat je met elk dieet in korte tijd meer of minder af kunt vallen. Maar wanneer je stopt, en je dus terugkeert naar ‘normaal’ (= in je oude eetpatroon terugvalt) vliegen die verloren kilo’s lichaamsgewicht er zo weer aan. Het grootste probleem is dus niet gezond afslanken, maar slank blijven.

Een andere expert op het gebied van overgewicht, afvallen en het menselijk brein is Michel Lejeune van Trancewerk. Hij heeft evenals dr. Evenepoel veel ervaring met mensen die willen afvallen en bevestigt dat overgewicht en afvallen grotendeels tussen de oren zit.

Minnesota Starvation Experiment

Van 19 november 1944 tot 20 december 1945 deed men in Amerika een experiment, om de mentale en lichamelijke effecten te bestuderen van langdurige ondervoeding door een dieet. De vrijwilligers die meededen aan dit experiment zaten intern en werden 24 uur per dag in de gaten gehouden.

De uitkomst was schokkend. Alle deelnemers kregen tijdens en na het strenge dieet last van obsessieve gedachten over eten en voedsel. Ze hadden allemaal last van een enorme terugval, dat tegenwoordig het jojo-effect genoemd wordt. Er waren zelfs deelnemers die blijvende mentale schade hadden opgelopen.

Een dieet creëert geestelijke en lichamelijke schade

De conclusie was duidelijk: ondervoeding door een dieet creëert zowel geestelijke als lichamelijke schade.

Dus 76 jaar geleden wist men al dat een dieet NOOIT een blijvend slank resultaat op kon leveren. Hoogstens tijdelijk, waarna het overgewicht (en meer) weer terugkomt. En met die kennis in het achterhoofd ontstond er langzaam maar zeker een industrie die zich ontwikkelde tot Big Diet, de hedendaagse afslankindustrie.

Sindsdien zijn er duizenden manieren, methoden, producten en diëten bedacht die altijd, per definitie, tijdelijk werken. Duizenden afslankboeken met recepten en afslankmethoden werden verzonnen, geschreven en gepromoot. Het ene klonk nog exotischer dan het andere. En allemaal hebben ze één ding gemeen: ze werken tijdelijk en zodra je ermee stopt krijg je last van het jojo-effect, ook al beloven ze heel iets anders.

De reden dat dit gebeurt is dat een dieet de achterliggende oorsprong van het overgewicht nooit aanpakt. Elk dieet, ongeacht welk dieet het is, is een vorm van symptoombestrijding.

Waar kennen we dit verdienmodel toch van?

Wanneer je kijkt naar het verdienmodel dat Big Diet toepast, is dat hetzelfde als Big Pharma. Ze bieden tijdelijke oplossingen die het probleem NOOIT blijvend oplossen. Daarnaast houden ze op geen enkele wijze rekening met de gezondheid van mensen.

Inmiddels verdient Big Diet een slordige 80 miljard dollar per jaar aan overgewicht. Overgewicht is dan ook big business! Daarom wil deze industrie niet dat jij snel, gemakkelijk en blijvend van je overgewicht afkomt. Want als iedereen dit weet, lopen zij het risico hun 80 miljard dollar per jaar te verliezen.

Hoe dan wel?

Zoals het Minnesota experiment aantoonde is overgewicht een mentale kwestie. Je zult op mentaal gebied een kleine verandering moeten realiseren, waarna je vanzelf gaat afvallen en je streefgewicht bereikt. Je doet dit dus zonder dieet of meer te moeten bewegen. En het afslankresultaat dat je op die manier bereikt is blijvend.

De mentale verandering die je hiervoor zult moeten realiseren bevindt zich op een dieper gelegen, onbewust niveau. Je kunt dit dus niet doen door bijvoorbeeld anders te gaan denken. Het is meer een kwestie van herprogrammering van een klein deel van je onderbewustzijn.

Michel Lejeune van Trancewerk is gespecialiseerd op dit gebied en heeft al meer dan tienduizend mensen geholpen om definitief af te rekenen met hun overgewicht. En nu geeft hij een gratis online cursus.

Na deze gratis 1,5 uur durende cursus:

  • Begrijp je waar jouw overgewicht werkelijk vandaan gekomen is
    (hint: het is niet te veel eten of te weinig bewegen)
  • Weet je eindelijk waarom afvallen met een dieet zo moeilijk is
  • Snap je wat je moet doen om voorspelbaar elke week 1-3 pond af te vallen
    (en dat dus zonder dieet, honger of meer te moeten bewegen)
  • Heb je nooit meer last van het jojo-effect
  • Weet je hoe je praktisch vanzelf je streefgewicht kunt bereiken en behouden

Ben je zelf te zwaar of ken je iemand anders die te zwaar is, meld je dan nu aan voor deze gratis online workshop en deel dit artikel nu op Social Media.

Of kijk op www.hypnoslank.com

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button