BinnenlandCorona

‘Fake news’ van Nieuwsuur over coronadode in Kerkrade: ‘We hebben een smoking gun gevonden’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de wijk Heilust in Kerkrade is de vaccinatiegraad laag. Nieuwsuur bracht een bezoek aan de wijk en interviewde daar een huisarts, Donna Lenders, die vertelde dat ze ‘net nog de GGD heeft gebeld om door te geven dat één van haar patiënten is overleden aan corona’.

Het was volgens de huisarts een ongevaccineerde vrouw van 39, die ‘nog geleefd zou hebben als ze zich had laten vaccineren’. Na de uitzending ontstond er veel commotie. Veel mensen zetten vraagtekens bij het item van Nieuwsuur.

Journalist Annelies Strikkers verdiepte zich samen met BLCKBX in de zaak en wist de identiteit van de vrouw te achterhalen. “We hebben een smoking gun gevonden.” De 39-jarige vrouw is niet overleden aan corona, huisarts Donna Lenders is niet aanwezig geweest bij de lijkschouw, ze was niet de huisarts van deze overleden vrouw en er is geen obductie op het lichaam gepleegd, schrijft Strikkers.

De nabestaanden zijn woest

Ze zegt verder dat Nieuwsuur-journalist Hein Jansen weet dat het grootste deel van de overledenen onderliggend lijden heeft, maar dit niet vermeldt in het item.

“Nieuwsuur heeft de nabestaanden genegeerd toen ze mailden met een verzoek tot rectificatie,” stelt Strikkers. “De nabestaanden zijn woest.”

Ze merkt op dat de overleden vrouw na de ontstane commotie en na overleg tussen de GGD en Lenders als coronadode in de statistieken is opgenomen. “Lenders loog over het overlijden en de constatering dat ze nog geleefd had met het vaccin.”

Juridische stappen

Strikkers vindt dat Nieuwsuur een grote correctie moet doen in haar eerstvolgende uitzending. Eén nabestaande heeft aangegeven juridische stappen te overwegen, laat ze weten.

Ze zegt ook zeer benieuwd te zijn wat de inspectie vindt van huisarts Lenders en haar feitenvrije uitingen over deze patiënt, die ze nog nooit gezien had.

[BLCKBX]

4.7 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Je moet mentaal zo sterk zijn als dat van een commando wil je in staat zijn om nieuwsuur en andere propagandaprogramma’s te bekijken en te beluisteren.

Boink
Boink
7 maanden geleden

Aanpakken die muts

aehtr
aehtr
7 maanden geleden

de vettere schadevergoeding

Jan
Jan
7 maanden geleden

Ik heb het gezien op blckbx dat zijn de ware onderzoeksjournalisten daar neem ik mijn ped voor af
Die staatsmedia dat is de virus

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

96
0
We lezen graag je reactie!x