Wetenschap

Leven mogelijk veel ouder dan de aarde

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat leven mogelijk ouder is dan de aarde en van buiten ons zonnestelsel afkomstig is.

Twee genetici hebben de Wet van Moore toegepast op de mate waarin het leven op aarde steeds complexer wordt. Uit hun berekeningen blijkt dat leven lang voor de aarde moet zijn ontstaan.

De Wet van Moore stelt dat het aantal transistors in een geïntegreerde schakeling door de technologische vooruitgang elke twee jaar verdubbelt. De voorspelling werd in 1965 gedaan door Gordon Moore, één van de oprichters van chipfabrikant Intel. De wet gold nog tot 2011, maar deskundigen houden er rekening mee dat de vooruitgang binnenkort langzamer zal gaan verlopen.

Bouwstenen

Alexei Sharov van het Nationaal Instituut voor Veroudering in Baltimore en Richard Gordon van het Gulf Specimen Marine Laboratory in Florida namen de Wet van Moore, vervingen de transistors door nucleotiden – de bouwstenen voor DNA en RNA – en de schakeling door genetisch materiaal.

Ze berekenden dat leven zo’n 10 miljard geleden moet zijn ontstaan. Ter vergelijking wordt de ouderdom van de aarde op ongeveer 4,6 miljard jaar geschat.

Panspermie

Is het niet alleen wiskundig, maar ook fysiek mogelijk dat leven voor de aarde is ontstaan? Sharov en Gordon zeggen van wel. Micro-organismen of nucleotiden uit oudere delen van het sterrenstelsel kunnen de aarde hebben bereikt door mee te liften met kometen of planetoïden. Dit wordt ook wel panspermie genoemd.

De wetenschappers benadrukken dat ze hiermee niet bewijzen dat leven ouder is dan de aarde. Noem het een gedachte-experiment of een essay in plaats van een theorie, aldus Sharov.

Lees het gehele onderzoek hier terug.

Bron: Technewsdaily.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dr. Why
dr. Why
10 jaren geleden

er zijn 2 fouten die direct opvallen:

1/ er is geen reden om aan te nemen dat de wet van Moore zomaar kan toegepast worden op biologische systemen.

2/ het leven wordt niet alsmaar complexer. Dino’s waren biologisch even complex als wij. De aarde heeft overigens minimum 5 periodes gekend van massa-extinctie. Leven tussen die periodes is altijd complex geweest, of er zijn altijd complexe levensvormen geweest.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Als ze aan de buitenkant van ISS aardse bacterieën hebben geplaatst en na 550 dagen de resultaten waren dat er nog enkele leefden, en terug op aarde zelfs nog in staat waren zich voort te planten,zo kan dat ook met de mens gegaan zijn.Ware het niet dat ik eerder geloof, dat wij vergeten zijn, dat we al mens waren toen we hier op aarde kwamen, en wel omdat de planeet die we verlieten, onbewoonbaar dreigde te worden.Zeg maar zo,n situatie als we heden zien.Nog 60 jaar verder gaan zo?? En we zijn er allemaal niet meer.Straling gifgassen etc.Het doet ons vroeg of laat de DAS OM.TIME FOR A BIG CHANGE!!!

ik
ik
10 jaren geleden

Nee echt waar ,ongelofelijk hoelang heeft dat onderzoek geduurd en gekost,bel de volgende keer dan eerst even mij op, dan pas ik de Wet van Minder toe, die werkt schijnbaar ook ,en nog beter ook.

Hoe veel mensen hier denken dat de aarde nog plat is??????,en dat wij de enige planeet in de ruimte zijn , en altijd geweest zijn!???
Hoeveel mensen denken nog dat een regering het beste met je voor heeft.

moeten wij hier steeds lezen hoe achterlijk de rest van het volk is,is het de bedoeling dat ik me steeds moet irriteren aan mensen die nog niet beter weten.

Ik wil graag lezen hoe mensen zo als wij verder komen, ik zelf kan niks met dit soort onzin , SORRY voor MIJN Persoonlijke mening

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
10 jaren geleden

Wie was er nou eerder de kip of het ei?

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x