Homepagina » Binnenland » Partijen spreken zich uit tegen omstreden 2G-systeem: ‘Niet uitstellen, maar gewoon intrekken die wet!’
2g
Foto: Web Summit CC BY 2.0

Partijen spreken zich uit tegen omstreden 2G-systeem: ‘Niet uitstellen, maar gewoon intrekken die wet!’

Het kabinet gaat voorlopig niet door met het omstreden 2G-systeem, waarbij alleen mensen die gevaccineerd of hersteld zijn toegang krijgen tot bijvoorbeeld horeca en evenementen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Het kabinet wil de behandeling van de wet uitstellen naar januari volgend jaar.

Diverse partijen vinden dat de 2G-wet er helemaal niet moet komen. “Wat SGP betreft wordt uitstel afstel. 2G (maar ook 3G) is een hoge drempel voor niet-gevaccineerden om mee te doen aan de samenleving en de effectiviteit is niet bewezen. Vrijheden en grondrechten zijn te belangrijk om op zo’n wankele basis zo fors in te perken,” schrijft SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

Verstandig

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu voegt toe: “Niet uitstellen, maar gewoon intrekken die wet!” Fractievoorzitter van Denk Farid Azarkan zegt: “Verstandig. Nee tegen 2G.”

“Het kartel wil ‘de Kamer meer tijd geven’ bij het invoeren van de 2G-apartheid. Een truc om de schijn van debat hoog te houden en de gemoederen te bedaren. Alsof ze de EU niet uiteindelijk zullen volgen in hun QR-waanzin. Trap er niet in!” waarschuwt Forum voor Democratie.

Direct mee kappen dus

Ook journalist Annelies Strikkers denkt dat we niet te vroeg moeten juichen. “3G is ook uitsluiten. Ze willen het na het kerstreces allemaal alsnog behandelen. Wellicht in plaats van 2G toch de vaccinatieplicht die De Jonge niet meer zegt uit te sluiten?” vraagt ze.

“Spreek jezelf duidelijker uit, De Jonge. Vertel ons dat 2G er absoluut nooit zal gaan komen. Want in Nederland discrimineren we niet. Als het aan Belang van Nederland ligt, gaat de hele coronapas van tafel. Het is 100 procent schijnveiligheid. Direct mee kappen dus!” aldus de partij van Wybren van Haga.

5 98 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spike
Spike
1 maand geleden

Oooohh ja, de partijen spreken zich uit hoofdzakelijk om de boel weer in slaap te sussen en de nazie plannen een week uit te stellen.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
1 maand geleden

Dat is een momentopname.
Ondertussen heb Ik maar al te goed begrepen dat alles op alles gezet gaat worden om dat 2G systeem door te drukken.
Lukt het nu niet dan wel bij het volgende corrupte kabinet

Ted
Ted
1 maand geleden

Even een Waldorf & Statler momentje en vervolgens gaat de show gewoon weer verder…

Jeff
Jeff
1 maand geleden

Ik vind het ronduit ongelofelijk, dat jullie daar in Den Haag geen vuist voor kunnen maken en die hufters gewoon de deur kunnen wijzen. Oprotten met dat tuig, dat is toch niet zo ingewikkeld?
Wellicht zit het ‘m erin, dat sommige partijen, die een grote bek hebben over vrijheid, straks toch weer in de verhaaltjes trappen en er politiek gewin uitslepen.
Kom op, schop die onbekwame kwibussen er toch uit!

x

Check Also

kuipers

Kijk: Minister Kuipers ‘loog glashard’ op de coronapersconferentie

Minister Kuipers heeft het al een week ...

controle

Pepijn van Houwelingen doet ontdekking over kwaliteitscontrole Pfizer-vaccins: ‘Goh, dat is interessant!’

Minister Kuipers van Volksgezondheid schrijft in antwoord ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

107
0
We lezen graag je reactie!x