Binnenland

Partijen spreken zich uit tegen omstreden 2G-systeem: ‘Niet uitstellen, maar gewoon intrekken die wet!’

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet gaat voorlopig niet door met het omstreden 2G-systeem, waarbij alleen mensen die gevaccineerd of hersteld zijn toegang krijgen tot bijvoorbeeld horeca en evenementen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Het kabinet wil de behandeling van de wet uitstellen naar januari volgend jaar.

Diverse partijen vinden dat de 2G-wet er helemaal niet moet komen. “Wat SGP betreft wordt uitstel afstel. 2G (maar ook 3G) is een hoge drempel voor niet-gevaccineerden om mee te doen aan de samenleving en de effectiviteit is niet bewezen. Vrijheden en grondrechten zijn te belangrijk om op zo’n wankele basis zo fors in te perken,” schrijft SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Verstandig

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu voegt toe: “Niet uitstellen, maar gewoon intrekken die wet!” Fractievoorzitter van Denk Farid Azarkan zegt: “Verstandig. Nee tegen 2G.”

“Het kartel wil ‘de Kamer meer tijd geven’ bij het invoeren van de 2G-apartheid. Een truc om de schijn van debat hoog te houden en de gemoederen te bedaren. Alsof ze de EU niet uiteindelijk zullen volgen in hun QR-waanzin. Trap er niet in!” waarschuwt Forum voor Democratie.

Direct mee kappen dus

Ook journalist Annelies Strikkers denkt dat we niet te vroeg moeten juichen. “3G is ook uitsluiten. Ze willen het na het kerstreces allemaal alsnog behandelen. Wellicht in plaats van 2G toch de vaccinatieplicht die De Jonge niet meer zegt uit te sluiten?” vraagt ze.

“Spreek jezelf duidelijker uit, De Jonge. Vertel ons dat 2G er absoluut nooit zal gaan komen. Want in Nederland discrimineren we niet. Als het aan Belang van Nederland ligt, gaat de hele coronapas van tafel. Het is 100 procent schijnveiligheid. Direct mee kappen dus!” aldus de partij van Wybren van Haga.

5 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spike
Spike
2 jaren geleden

Oooohh ja, de partijen spreken zich uit hoofdzakelijk om de boel weer in slaap te sussen en de nazie plannen een week uit te stellen.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
2 jaren geleden

Dat is een momentopname.
Ondertussen heb Ik maar al te goed begrepen dat alles op alles gezet gaat worden om dat 2G systeem door te drukken.
Lukt het nu niet dan wel bij het volgende corrupte kabinet

Ted
Ted
2 jaren geleden

Even een Waldorf & Statler momentje en vervolgens gaat de show gewoon weer verder…

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Ik vind het ronduit ongelofelijk, dat jullie daar in Den Haag geen vuist voor kunnen maken en die hufters gewoon de deur kunnen wijzen. Oprotten met dat tuig, dat is toch niet zo ingewikkeld?
Wellicht zit het ‘m erin, dat sommige partijen, die een grote bek hebben over vrijheid, straks toch weer in de verhaaltjes trappen en er politiek gewin uitslepen.
Kom op, schop die onbekwame kwibussen er toch uit!

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x