Homepagina » Binnenland » Pieter Omtzigt duikt in ‘zeer forse’ oversterfte: ‘Verdient nader onderzoek’
omtzigt
Foto: Pieter Omtzigt (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Pieter Omtzigt duikt in ‘zeer forse’ oversterfte: ‘Verdient nader onderzoek’

In de laatste week van november overleden naar schatting 4100 mensen. Dat zijn er maar liefst 1100 meer dan verwacht. In elke week van november was er oversterfte. In totaal overleden ongeveer 3500 mensen meer dan verwacht voor deze maand.

In Limburg was de oversterfte relatief het hoogst. Hier overleden ruim de helft meer mensen dan gebruikelijk. Met name bij mensen van 65 jaar en ouder waren opvallend veel sterfgevallen te betreuren.

Meer dan 50 bussen vol mensen

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft de stoute schoenen aangetrokken en is in de ‘zeer forse’ oversterfte gedoken. In een blog, getiteld ‘Oversterfte verdient nader onderzoek’, schrijft hij dat er in november meer dan 50 bussen vol mensen meer zijn overleden dan normaal verwacht mag worden.

Oftewel, meer dan 100 doden en 100 rouwende families per dag in Nederland meer dan normaal. Volgens Omtzigt is het van groot belang om te weten wat de oorzaak is van al deze overlijdens. “De oversterfte is enorm,” zei hij in de Tweede Kamer.

Het RIVM registreerde in november 912 coronadoden. Zelfs als er sprake is van onderrapportage blijft er op dit moment nog steeds een substantieel deel over van de niet verklaarde oversterfte, schrijft Omtzigt.

Vaccins

Als mogelijke oorzaak noemt het Kamerlid de berg aan uitgestelde zorg, maar hij vindt dat ook moet worden onderzocht in welke mate vaccins kunnen leiden tot een verhoogde mortaliteit. Hij wijst erop dat hoogstwaarschijnlijk niet alle bijwerkingen zijn gemeld. “Juist hier is onderzoek op zijn plaats.”

Het Pfizer-vaccin is een nieuw vaccin en dat vereist nauwgezette monitoring en onderzoek van de gemelde bijwerkingen, waaronder de 559 bij Lareb gemelde overlijdensgevallen (voor alle vaccins), aldus Omtzigt.

Motie

Hij heeft een motie ingediend die vraagt om academisch onderzoek naar de oversterfte. De motie is aangenomen.

Het Kamerlid krijgt veel steun. Zo zegt ziekenhuisbaas Maurice van den Bosch: “Goed dat Pieter Omtzigt oproept tot onderzoek naar deze oversterfte. Ook voor de medische beroepsgroep zijn deze uitkomsten buitengewoon belangrijk.”

4.8 127 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
edwin
edwin
1 maand geleden

Peter Omtzigt deugt niet net zoals zijn broer die bij het WEF zit

ADAM
ADAM
1 maand geleden

Maurice vd Bosch geeft ook vast voorzet voorzichtig met conclusies met oversterfte vaccin: in New Zeeland weinig oversterfte maar hoge vax graad.

Bart
Bart
1 maand geleden

Goh….kamer, olifant

Bran
Bran
1 maand geleden

nu ook de “fatsoenlijke mensen” dit soort vragen gaan stellen wordt het steeds lastiger om om de hete brei heen te draaien. Baudet, Engel, Jensen kun je nog wegzetten als complot-gekkie. Dat zullen de media niet zo snel doen bij Omtzigt.

x

Check Also

verpleegkundige

Verpleegkundige slaat alarm: ‘De mortuaria overstromen en dit is slechts het begin’

Er worden zoveel lijken binnengebracht in mortuaria ...

controle

Pepijn van Houwelingen doet ontdekking over kwaliteitscontrole Pfizer-vaccins: ‘Goh, dat is interessant!’

Minister Kuipers van Volksgezondheid schrijft in antwoord ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

161
0
We lezen graag je reactie!x