Buitenland

Petitie roept op: geen Nederlandse militairen naar Oekraïne

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!

Steeds meer westerse leiders overwegen het sturen van troepen naar Oekraïne. Na de Franse president Macron zegt nu ook de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim dat het sturen van Nederlandse militairen niet is uitgesloten en tot de mogelijkheden behoort.

We moeten dit koste wat kost voorkomen, stelt Forum voor Democratie. “We mogen nooit toestaan dat Nederlandse militairen worden uitgezonden om te vechten en te sterven in een onwinbare oorlog tegen Rusland.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De partij heeft een petitie gelanceerd die je hier kunt ondertekenen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel wrang

In het Westen wordt de escalatie opgevoerd, er wordt in oorlogstaal gesproken, constateert FVD-voorman Thierry Baudet. Dat is ongelooflijk slecht voor ons allemaal en vreselijk voor onze economie, zegt hij.

“Het is heel wrang: wij geven huizen aan Oekraïense dienstweigeraars die hier asiel krijgen en onze eigen mensen moeten straks daar naartoe voor die vreselijke, uitzichtloze, zinloze en onwinbare oorlog.”

Een verklaring voor dit bizarre gedrag is dat ze wel weten dat in november een nieuwe Amerikaanse president gekozen zal worden die niet door wil gaan met deze krankzinnige oorlog, aldus Baudet.

Hashtag #ikganiet trending

Het zou kunnen dat ze proberen te escaleren, zozeer, dat ook een nieuwe president er niet zomaar meer uit kan.

“Laat je massaal horen,” roept Baudet op. “We moeten dit noodlot voor onze jongens en meisjes koste wat kost voorkomen.”

De hashtag #ikganiet is trending op X met dank aan rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Ik zeg hierbij alvast: ik ga niet. Ik weiger te vechten in een oorlog die niet de onze is.”

Groot gevaar

Ze werd vervolgens aangevallen door CDA-Kamerlid en oorlogshitser Derk Boswijk: “In jou (sic) geval zou ik eerder de Russische wetgeving in de gaten houden.”

Blommestijn diende hem van repliek: “Deze man voelde zich al geïntimideerd door een bejaarde aan z’n deur, maar vindt het nu een goed idee dat onze jongens en meisjes gaan vechten in Oekraïne. Zou hij zelf ook durven?”

Huisarts Els van Veen zal alles doen wat in haar vermogen ligt om haar kinderen hiervoor te beschermen. “U mag uw eigen kinderen naar het front sturen,” zegt ze tegen Eichelsheim. “Ik verafschuw uw oorlogshonger. U brengt Nederland en Europa in groot gevaar, door aan te sturen op een confrontatie met Rusland. No way dat ik mijn zonen naar Oekraïne laat gaan.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 maand geleden

Zullen we afspreken dat niemand meedoet met die klootzakken!!!

Mar
Mar
1 maand geleden

volgens de nederlandse stratego generaals is nederland er klaar voor en zullen die russen wel eens morres leren ,wat een idioten voor je het weet bombardeert Poetin rotterdam tot een hele kleine binnenhaven, europa laat zich weer eens voor het karretje van de yanken spannen

Christien
Christien
1 maand geleden

Inderdaad geen enkel mens als kannonenvoer

Hugo
Hugo
1 maand geleden

De waanzinnigen regeren. Voor mij zijn Rutte, olenkreng en de rest van dat gepeupel oorlogsmisdadigers. Tribunalen voor die NSBers.

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x