Mens en Dier

Rutte maakt zich niet populair: ‘U wilt gewoon escaleren’

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Premier Rutte zegt verheugd te zijn dat de Verenigde Staten op het punt staan akkoord te gaan met het opleiden van Oekraïense piloten voor F-16’s. Rutte schrijft op Twitter: “De details worden de komende weken uitgewerkt.”

Hij voegt toe dat zijn Britse, Deense en Belgische collega’s het nieuws vanuit de VS ‘verwelkomen’. “Oekraïne kan blijven rekenen op de niet-aflatende steun van Nederland en zijn internationale partners,” aldus Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het Nederlandse volk wil deze escalatie niet

Minister Kajsa Ollongren van Defensie voegt toe dat samen met ‘onze naaste bondgenoten’ Denemarken, België en het Verenigd Koninkrijk wordt gewerkt aan de voorwaarden. “We staan klaar om Oekraïne hierin te steunen.”

Premier Rutte krijgt op social media veel kritiek. Zo zegt mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix: “Wat zou het mooi zijn om hier een referendum over te houden, als het niet was afgeschaft door jullie. Het Nederlandse volk wil deze escalatie niet.”

En dus koopt Rutte F-16’s voor Oekraïne

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger haakt hierop in: “U wilt gewoon escaleren. Komt omdat u geen kinderen heeft. Maar niet vluchten als het gebeurt, want u met onder anderen Guy Verhofstadt zijn verantwoordelijk dan.”

Volgens buitenlandse media, waaronder Le Monde, werkt Rutte met de Britten aan een plan om gezamenlijk F-16’s te kopen voor Oekraïne. “Het kabinet heeft een tekort van vier tot zes miljard euro. Minister Kaag zoekt naar oplossingen om de gaten te dichten. En dus koopt Rutte F-16’s voor Oekraïne,” reageert journalist Eric van de Beek.

4.8 176 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hugo
Hugo
1 jaar geleden

We moeten die criminele waanzinnige in de regering en parlement Rutte/Kaag Hoekstra, VVD,D66 en CDA afzetten, arresteren en opsluiten zij zijn landverraders en zeulen ons in een oorlog die wij niet willen.

johan
johan
1 jaar geleden

Zoek het filmpje eens op, rtl nieuws 2014 over het associatie verdrag.
Wat een pinokkio

Monique
Monique
1 jaar geleden

Heel erg dit. Iemand zonder geweten die geen kinderen heeft. Een aantal decennia geleden was er ook een mijnheer met een rare snor en die had geen kinderen en geen geweten. Hoe liep dat ook alweer af?

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

Referendum zou leuk zijn, ware het niet dat uitslagen ervan al jaren terzijde worden geschoven. Nederland stemde tegen de Europese grondwet, tegen de euro, tegen toetreding van de Oekraïne en zie wat er in de loop van jaren mee is gebeurd. Rutte en co verkwanselt Nederland en haar bevolking, en wij hebben weet het nakijken…..

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x