Binnenland

Onze tweede geheime dienst waarschuwt voor gevaar van ‘extreemrechtse’ humor: ‘Brr, eng zeg’

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

‘Extreemrechtse’ memes zijn nauwelijks strafbaar en ook online contentbeheer is moeilijk, waarschuwt terreurbestrijder NCTV.

Volgens de NCTV dragen ze bij aan de normalisering van ‘extreemrechts’ gedachtegoed en dienen ze als mogelijke inspiratie voor geweld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Deze ‘extreemrechtse’ humor kan het functioneren van de democratische rechtsorde en de nationale veiligheid ondermijnen, stelt de terreurbestrijder.

De clown

Een meme is overigens ‘een idee, uiting of mening gevat in een tekst of in visueel materiaal zoals een foto, video of gif-bestand al dan niet voorzien van tekst of geluid’.

Denk aan Pepe the Frog, de hond Doge, het kale mannetje Wojak. Ook de clown is volgens de NCTV een bekend animatiefiguur in ‘extreemrechtse’ memes.

‘Vaak zijn memes grappig en onschuldig, maar ze dienen ook als instrument om een extreemrechtse boodschap op een laagdrempelige manier te verspreiden zodat deze niet altijd als dusdanig wordt herkend’, klaagt de NCTV, die hier een rapport van 29 kantjes over heeft geschreven, getiteld ‘Memes als online wapen’.

Eng zeg

Verder zegt de geheime dienst: ‘Vermakelijke extreemrechtse memes lijken onschuldig, maar de boodschap in de meme is dat vaak niet’.

“Brr, eng zeg. Gelukkig hebben we een waakzame overheid. Laten we die maar heel veel bevoegdheden geven alle informatie te scannen voor ons. Oh, jee, dit was natuurlijk zo’n extreemrechtse meme,” grapt emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

Hoogleraar Andreas Kinneging vraagt zich hardop af: “Onze tweede geheime dienst wijst ons op het gevaar van extreemrechtse humor. Waarom niet ook van extreemlinkse humor? Of hebben die mensen misschien geen humor?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C Nagel
C Nagel
29 dagen geleden

Onder hun neus wordt een C.O.U.P uit gevoerd en dat zien ze niet, horen bij WEF.

Anne
Anne
29 dagen geleden

Extreem Linkse mensen hebben geen humor. Altijd boos of serieus

roro 237
roro 237
29 dagen geleden

Extreem rechtse humor komt van de Bandera Azov neonazi en gevierde komiek Zelensky!

Margie
Margie
29 dagen geleden

Die linkse troep……wat zijn dat zielige jankerds. Ze blijven janken,trappen. Zieluuuuuug. Huilie huilie. Ik kom niet meer bij. 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x