Innovatie

Power to the People

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er vindt momenteel een revolutie in het klein plaats. We transformeren van consument naar producent en alles wordt kleinschalig en lokaal.

Na de industriële en de digitale revolutie komt nu het revolutionaire antwoord op de wereld van de multinationals.

Steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen op hun dak of kopen een windmolen om minder afhankelijk te worden van grote energieleveranciers. De woonwijk verandert langzamerhand in een energiemaatschappij.

Empathie

Het overschot wordt verkocht zodat de hele buurt winst maakt, zoals nu al op het Deense eiland Samsø gebeurt. Er kan echter nog veel meer worden gedecentraliseerd. Mensen kunnen ook de zorg of verzekeringen in eigen hand nemen om zo de mogelijke overgang naar een socialer systeem te faciliteren en af te stappen van het doorgeslagen multinationale kapitalisme.

Ook in het verzekeringswezen, zorg en voeding ontstaan overal initiatieven van burgers die de recessie aangrijpen voor het lokaal ontwikkelen van sociale netwerken. Niet gedreven door hebzucht, maar door empathie.

Utopie

Denk aan een wereld zonder klantenservice, een wereld waarin mensen geld verdienen, maar niet ten koste van anderen. Een wereld die bijdraagt aan een beter milieu, waarin vertrouwen en solidariteit heerst.

Volgens enkele pioniers op het gebied van energie is dit beslist geen utopie. Tegenlicht volgt in Power to the People de voorhoede van een nieuw tijdperk. De uitzending is maandag 8 oktober om 21.00 uur te bekijken op Nederland 2.

Bron: VPRO.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rakker
Rakker
9 jaren geleden

Als je zonnepanelen op je dak hebt staan moet je belasting betalen over de terug geleverde energie aan het net. Als je dan je wasmachine aanzet en meer energie verbruikt dan je panelen leveren dan moet je ook belasting betalen over de energie die je afneemt van het net.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

De krant van vandaag meld wel mooi dat in België er belasting betaald moet gaan worden, voor mensen die zonnecellen op hun dak hebben.Mijn vraag aan die gast die dat verzonnen heeft, is moet dat ook voor dakpannen??Dus de elite wil de touwtjes in handen houden, maar in België is het machinegeweer gauw gekocht.Want je zou zo iemand toch voor zijn knar willen knallen??Het speelt ons lieve heertje over de zon, het water, en als je het benauwd hebt, moet je zelfs nog voor zuurstof betalen.Ik waarschuw de belasting dienst KOM niet aan mijn deur.IK BIJT EN SCHUD GELIJKTIJDIG.Woensdag te koop bij de slager, want dan is het gehaktdag!~!Ik agressief??Ja gemaakt!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]De krant van vandaag meld wel mooi dat in België er belasting betaald moet gaan worden, voor mensen die zonnecellen op hun dak hebben.Mijn vraag aan die gast die dat verzonnen heeft, is moet dat ook voor dakpannen??Dus de elite wil de touwtjes in handen houden, maar in België is het machinegeweer gauw gekocht.Want je zou zo iemand toch voor zijn knar willen knallen??Het speelt ons lieve heertje over de zon, het water, en als je het benauwd hebt, moet je zelfs nog voor zuurstof betalen.Ik waarschuw de belasting dienst KOM niet aan mijn deur.IK BIJT EN SCHUD GELIJKTIJDIG.Woensdag te koop bij de slager, want dan is het gehaktdag!~!Ik agressief??Ja gemaakt!![/quote]
Plak deze link maar eens in uw werkbalk http://www.telegraaf.nl/buitenland/13046638/__Belasting_op_zonnepanelen__.html

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Agressief kan ik niet meer zijn.Het heeft plaats gemaakt voor verdriet…. Michael Jackson Earth song: http://www.youtube.com/watch?v=vKbth9d8du4&feature=related

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x