Bewustzijn

Neurochirurg na BDE: bewustzijn bestaat buiten het brein

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een sceptische wetenschapper die jarenlang de werking van het brein bestudeerde en verhalen van patiënten over een hemels rijk verwierp, ving tijdens een bijna-doodervaring zelf een glimp op van het leven na de dood.

Dr. Eben Alexander was 15 jaar als neurochirurg verbonden aan Harvard toen hij in 2008 werd besmet met bacteriële meningitis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij lag zeven dagen lang in coma, maar hoewel hij gedurende die periode niet bij bewustzijn was verbleef hij naar eigen zeggen op een plaats vol vlinders en muziek, wat ertoe leidde dat hij zijn wetenschappelijke standpunt over menselijk bewustzijn drastisch moest bijstellen.

Paradigmaverschuiving

Hij zei dat hij aankwam op een plaats met veel wolken. Hij hoorde iemand zingen en ontmoette een mooie vrouw met blauwe ogen.

Dr. Alexander omschrijft zijn paradigmaverschuiving van een wetenschappelijke benadering van het brein naar het spirituele rijk van het bewustzijn in een lijvig artikel in Newsweek. Binnenkort komt zijn boek Proof of Heaven uit.

“Als neurochirurg geloofde ik niet in bijna-doodervaringen,” schrijft hij in het stuk. Eerder had hij altijd wel een goede wetenschappelijke verklaring voor de reizen buiten het lichaam die sommige van zijn patiënten zouden hebben gemaakt.

Grotere dimensie

“Er is geen wetenschappelijke verklaring voor het feit dat mijn bewustzijn, mijn innerlijke zelf, gezond en wel was, terwijl mijn lichaam in coma lag,” zei Alexander. “Terwijl de zenuwcellen van mijn cortex niet actief waren, reisde mijn bewustzijn naar een grotere dimensie van het universum.”

Hij zei dat hij een ‘plek vol roze en witte wolken binnenging’, vol met vlinders en engelachtige wezens die ‘anders waren dan alles wat zich op deze planeet bevindt. Ze waren hogerontwikkeld. Het waren hogere vormen’.

De wetenschapper wijdt zijn leven nu aan het ‘onderzoeken van de ware aard van bewustzijn en het feit dat we veel, veel meer zijn dan ons fysieke brein’. “Tijdens mijn reis ontdekte ik dat er iemand is die ons onvoorwaardelijk liefheeft en accepteert en veel grootser en glorieuzer is dan de God waarover ik heb geleerd,” concludeerde Alexander.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ik werd geopereeerd in 2003 en lag dus onder narcose.Toen ik bijkwam waren mijn eerste woorden: Waarom hebben jullie een cirkel, een vierkant, en een kruisje boven op een T L balk geplaatst????Antwoord verpeging??Oooh bent u er zo eentje??En toen viel ik weer weg.Later hebben we dat nog besproken, toen ik de volgende dag weer wat bij kennis was.De woorden van de verpeegster??Zo nu en dan horen we verhalen van patiënten die ze niet hadden kunnen weten, maar wel wisten te vertellen. Zoals een ongeluk die vlak ter hoogte van de operatiezaal was gebeurd.Dus conclusie??Deze mijnheer spreekt waarheden.

Aaltje
Aaltje
11 jaren geleden

Prachtig! Laats met een vriendin een discussie over gehad of dit verschijnsel wel echt bestaat. Zelf ben ik van mening dat het bewustzijn van een mens juist meer is dan hersenen. De wetenschappelijke onderzoeken van Pim van Lommel worden door andere wetenschappers afgedaan als pseudo-wetenschap. Hier gelukkig een wetenschapper die ook weer getuigt van dit soort ervaringen. Dick Swaab beweert dat een mens zijn hersenen is. Hij zit er goed naast. De hersenen zijn enkel het instrument voor het denken en het aansturen van je lichaam.

investigator
investigator
11 jaren geleden

Men zal hier nooit echt bewijs voor kunnen verzamelen. Wel hoop ik natuurlijk dat het waar wat deze mensen zeggen, wie wil dat nou niet. Ik hoop dan ook wel dat er ook minder leuke plekken zijn dan voor sommige mensen.

Mek
Mek
11 jaren geleden

Er valt geen conclusie te trekken zolang je geen fysiek bewijs hebt…sorry, maar dat is de enige manier waarop we kunnen waarnemen en zaken bevestigen.
Een andere perceptie hebben we niet.
We kunnen hallucinaties hebben, we kunnen dingen echt meemaken. Droom- en waaktoestand kunnen zelfs simultaan optreden. Feit blijft dat we vastzitten aan onze perceptie, zo ook wat deze man vertelt. Wat je vaak hoort zijn anekdotes, urban stories, of kopieën daarvan. Soms gaan we zelfs onze eigen verzinsels geloven in de meest extreme gevallen. Ik kan alleen zeggen dat het bewustzijn zoals we dat normaliter kennnen niets anders is dan een noodzakelijke brug tussen het fysieke lichaam en de wereld die het voedsel levert. Dat er ongewone waarnemingen kunnen zijn ben ik van overtuigd, maar de duiding er van blijft gissen.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x