Optochten en borden met teksten als ‘stop nu’ en ‘het klopt niet’ maken geen enkele indruk op onze overheid. Het is juist ondermijnend van wat je probeert te doen. Dat zei hoofdredacteur van het blad Gezond Verstand Karel van Wolferen onlangs tijdens de conferentie Bevrijding van bedrog. Beelden van de bijeenkomst circuleren momenteel op social media.
“Het is een soort gesprek dat je met de overheid aangaat en dat moet je niet doen,” benadrukte Van Wolferen. “Die overheid van ons, dat kabinet-Rutte, dat zijn uitvoerders van opdrachten. Dat zijn hulpdiensten.”
Dit. Je kan niet onderhandelen op basis van een leugen. pic.twitter.com/1AjsXji5iw
— Sietske Bergsma (@SBergsma) March 12, 2023
(Video verwijderd? Klik hier...)
Uitgemaakte zaak
Het was vanaf het begin een uitgemaakte zaak: de boeren gaan verliezen. Ze zijn gaan onderhandelen. Je kan niet onderhandelen over iets wat niet bestaat, aldus de emeritus hoogleraar.
“Als je in discussie gaat, erken je dat er een issue is. Nee, er is geen issue!”
Wat is verzet? Optochten op het Museumplein? “Je moet de vijand kennen,” zei Van Wolferen. “Je moet uitvissen wat de vijand is. Het is een misdaadsyndicaat. De financiële opperheren zijn daarin een heel belangrijk element.”
Ga niet onderhandelen
We zien overal omgekeerde vlaggen, maar dat is theater. “Wat er zou moeten zijn gebeurd in de oppositie daartegen was een grote brul die altijd maar weer herhaald zou moeten worden: ga niet onderhandelen!”
En: zeg je lidmaatschap van de LTO op. “De LTO zorgt ervoor dat jullie straks verdwijnen,” waarschuwde Van Wolferen.
Als je de taal van de vijand spreekt – stikstofprobleem, enzovoorts – dan heb je al een stap genomen naar je verlies. Je kan niet winnen als je in termen van de vijand spreekt.
Met alle respect voor Karel Van Wolferen, maar wat is het alternatief dan?
Wijsheid ten top, van Karel. Het verzet zal anders moeten.
Magisch goed! Top van deze erudite man!
Dat klopt. Onderhandelen met de vijand heeft in dit geval totaal geen zin. Laat provincies de eigen weg inslaan, zich afkeren van de Rijksoverheid en zelf een democratisch bestel optuigen.