Homepagina » Buitenland » “Syrië heeft opnames van gesprekken tussen Amerikaanse leger en terreurgroep IS”
"Syrië heeft opnames van gesprekken tussen Amerikaanse leger en terreurgroep IS"

“Syrië heeft opnames van gesprekken tussen Amerikaanse leger en terreurgroep IS”

Het Syrische inlichtingenapparaat beschikt over opnames van gesprekken tussen terroristen van Islamitische Staat (IS) en het Amerikaanse leger vlak voor de luchtaanvallen die Washington op 17 september uitvoerde op regeringstroepen nabij Deir ez-Zor. Dat heeft de Syrische parlementsvoorzitter gezegd.

“Het Syrische leger heeft voorafgaand aan de luchtaanvallen op Deir ez-Zor een gesprek onderschept tussen de Amerikanen en IS,” citeerde de Libanese nieuwszender al-Mayadeen Hadiya Khalaf Abbas (foto).

Coördineerde

Op 17 september bestookten Amerikaanse vliegtuigen Syrische overheidstroepen. Volgens het Pentagon ging het om een vergissing en waren de aanvallen gericht tegen militanten.

De Syrische parlementsvoorzitter zei tijdens haar bezoek aan Iran echter dat het Amerikaanse leger na de luchtaanvallen het offensief van de terroristen tegen het Syrische leger coördineerde.

Politieke routekaart

Groot-Brittannië, Australië en Denemarken hebben inmiddels bevestigd dat hun gevechtsvliegtuigen betrokken waren bij de luchtaanvallen. De politica voegde toe dat later meer details zullen worden vrijgegeven.

Ondertussen heeft de Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Muallem gezegd dat de Syrische regering bereid is tot de vorming van een regering van nationale eenheid. Volgens hem heeft de regering in Damascus een politieke routekaart die kan helpen een einde te maken aan de al vijf jaar slepende bloedige burgeroorlog.Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Wordt de audio ook nog vrijgegeven of moet deze nog gemaakt worden…

  7 likes
  • Waarschijnlijk wel want het regime in Syrië papagaait de Russen na. Die laatste partij is niet vies van manipulatie, of het nu is door het in de wereld brengen van onzinnige verhalen of door het ondermijnen van ons wereldbeeld via sites zoals Sputniknews of RT. Zeer ongeloofwaardig en deze partijen hebben er ook een belang bij om ons in het westen onzeker te maken over de intenties van onze bondgenoten.

   De VS vertrouw ik niet heel erg maar regimes zoals dat van de Russen, Chinezen en Iran!? Dat zijn allen dictatoriale staten die het ‘vrije’ Westen maar al te graag kapot zien gaan. Interessante tijden.

   4 likes
   • Martijn1205

    Het “vrije westen” maakt zichzelf kapot onder aanvoering van terreurgroep VS.
    Zit je nou te slapen of niet? Je volgt duidelijke de westerse propagandakanonnen.
    Ik zou mijn geld niet inzetten op de VS, de VN en de vazalstaten, wantje hoeft alleen maar te kijken wat er in de wereld is gebeurd sinds 9/11. En dat allemaal onder aanvoering van de bemoeizieke terreurgroep VS.

    37 likes
    • Ik lach mij rot om jouw ontzettend goeie woordkeuze… ?
     Geloof gerust zo’n islamitisch manneke uit een bananenrepubliek boven een volk dat al jaren een bondgenoot is. Lekker dom nakakelen wat de alternatieve media brengen is ook geen blijk van behoorlijk inzicht. (net zoals blind volgen van de reguliere media niet echt slim is)

     5 likes
     • Martijn 1205

      Jij hebt natuurlijk alle kennis in pacht, over wat er allemaal in de wereld gebeurd. Gefeliciteerd wereldkundige!!
      Maar je hebt mij en waarschijnlijk ook anderen, goed duidelijk gemaakt dat er niets van begrijpt. Assad heeft nooit gifgas gebruikt en als je dat nou een goed had onderzocht dan had je nu geweten wie daar wel achter zitten. Als Rusland niet had ingegrepen in Syrië, had de VS gewoon weer lekker verder kunnen gaan met het uitbreiden van hun macht de wereld te controleren.
      Rusland gebruikt zijn hersenen om de VS te schaken om die macht in te perken. En beste vriend, Rusland weet heel goed wat ze doen en neem van mij aan dat zij nu de grootste wereldmacht zijn. Dat blijkt zelfs uit onderzoeken van de Nato/Navo. Een oorlog die het westen mogelijk veroorzaakt zullen ze op alle fronten verliezen.

      10 likes
     • Beste Michel zo zijn er altijd wel filmpjes/websites te vinden die een ander geluid laten horen. Veel van de anti-westerse verhalen vinden de oorsprong echter in partijen zoals de Russen of andere zieke radicalen die slechts één doel hebben….en dat is het vergiftigen van ons beeld over het Westen.

      Het enige dat ik van mensen vraag is om dezelfde kritische houding te hebben naar de alternatieve media, als de (terecht) kritische houding naar de alternatieve media. Anders loop je toch risico om de ene leugen voor de andere in te ruilen? Zo moeilijk is dit toch niet!?

      En Caesar Lion Cachet, zit jou soms een klein poepie dwars? Wil je er in real life even met mij over praten soms? ([email protected]) Soms helpt het om even face to face tegen iemand te kunnen praten over denkbeelden/meningen. Ik bedoel het niet boos maar je komt met zo weinig zinnige inhoud om op te reageren. Frans heeft er zo weinig mee te maken en je komt er niet intelligenter door over.

      7 likes
     • Hoi Martijn..

      En kijk ook even naar die manipulerende partij die MH17 uit de lucht heeft geschoten.

      https://www.youtube.com/watch?v=2nI_6dvw17U

      6 likes
     • p.s. MH17 inguiry heeft op youtube meerdere items gepubliceerd die een heel ander licht werpen op de zaak.
      Ze presenteren talloze fundamentele zaken die het onmogelijk maken dat een andere partij dan Oekraine dit vliegtuig uit de lucht geschoten zou kunnen hebben.

      5 likes
     • LS…

      Hoe is het met de Franse les en heb je al een paar boeken gekocht !?

      1 likes
    • De VN is de politieke arm van de Rothschilds, Het Amerikaanse leger /NATO is de militaire arm 😉

     Kijk maar eens WIE de VN heeft opgericht.

     https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=United+Nations+Rothschild

     En wie de NATO in zijn greep heeft
     https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=United+States+Military+Rothschild

     https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Nato+Rothschild

     WANNEER WORDEN WE EINDELIJK EENS WAKKER!!

     14 likes
     • Zo is het! gewoon even de feiten checken!
      Very simple. En on top of that….

      Van wie is de grond waar het UN gebouw op staat?!!?!
      Ahhh gut…… De Rockefellers!!! Wat leuk!
      Ze doen vast ook allerlei huishoudelijke klusjes binnen.
      Deze toeschiettelijke onbaadzuchtige congierge familie

      Wakey wakey!

      11 likes
    • groot gelijk heb je

     8 likes
     • Ik bedoelde natuurlijk in mijn eerdere bericht, wees net zo kritisch naar de alternatieve media als ook naar de reguliere media. 🙂

      2 likes
    • Beste Loki, het interessante is dat jij blijkbaar zelf denkt alle wereldkundige waarheid in pacht te hebben.

     Ik ben ook totaal niet onder de indruk van je inferieure pogingen om mij jouw flauwekul hier te propageren als een soort waarheid. De bronnen die jij zelf gebruikt zijn soms zeer dubieus en waarom zijn die bronnen dan in eens wel waarheidsgetrouw??? Welke garantie heb je daarvoor??

     Het enig juiste antwoord daarop kan zijn, geen enkele garantie! Net zoals ik onvoldoende garantie heb op waarheidsgetrouwe berichtgeving van de reguliere media.

     Jouw waarheid is het enige dat telt en al het andere moet onderdrukt worden? Dat doet mij denken aan andere mensen en andere tijden.
     Het haast religieuze fanatisme waarmee je de zogenaamde waarheid poogt te verkondigen is niet minder eng dan de stijl die moslim extremisten er op nahouden of mensen uit een andere periode in de Europese geschiedenis.

     Maar als het moet…keep it comming, dan blijf ik wel degene die enige objectiviteit zal proberen te blijven herhalen.

     6 likes
    • LS…

     Dus toch gewoon een psychopaat !

     1 likes
   • “…de Russen, Chinezen en Iran!? Dat zijn allen dictatoriale staten die het ‘vrije’ Westen maar al te graag kapot zien gaan.”

    Goh, dan ben ik ook een ‘dictatoriale staat’, want ik schaam me al een behoorlijke tijd heel diep over ons ‘vrije’ Westen! En prijs de dag dat ‘onze’ Satanische bendeleiders (na een proces voor een volkstribunaal) aan een stuk touw bungelen!

    14 likes
    • Altijd verstandig om geweld met geweld te beantwoorden. Uitstekende keuze mijn waarde Armonicus….

     En als jij je zo schaamt voor het Westen, is het dan misschien eens een idee om te verhuizen naar een van de geweldige staten zoals Rusland/China?? Weet je wat!? Doe maar eens een keer een reisje door een van beide landen en daarna hoor ik graag de bevindingen mbt vrijheid van meningsuiting, vrijheid voor de pers etc etc.

     6 likes
  • Assad is zeker ook een slechte en boze dictator he Roy.

   12 likes
   • “Assad is zeker ook een slechte en boze dictator he Roy. ”

    Mijn mening daarover is in deze niet van belang. Ik vind het apart dat een willekeurig nieuwsbericht zonder daadwerkelijke bron, of in dit geval de bewuste tape, vanuit een land die niet erg bekend staan als zijnde pro Amerika blindelings wordt geloofd en verspreid.. Als het westen of Amerika iets over bijvoorbeeld Rusland schrijft is het bij voorbaat onzin en krijgt de MSM er van langs.. Iets met twee maten meten…

    4 likes
    • Roy

     Heb je nou nog steeds niet in de gaten dat er een hetze is gecreëerd tegen Rusland (en Poetin) omdat hij de elite de rug heeft toegekeerd en geen NWO accepteert. Leer het plaatje eens samen te voegen.

     9 likes
     • “Heb je nou nog steeds niet in de gaten dat er een hetze is gecreëerd tegen Rusland (en Poetin) omdat hij de elite de rug heeft toegekeerd en geen NWO accepteert. Leer het plaatje eens samen te voegen. ”

      Propaganda is van alle tijden en komt van alle kanten…
      Maar gelukkig ben jij wakker en zie jij dat, ahum…

      7 likes
     • Verfrissende aanwezigheid Roy, maar de mensen hier willen maar één ding horen en dat is dat Amerika/het Westen stout is. Nadenken over het belang van degene die een dergelijk bericht in de wereld schopt is iets te hoog gegrepen voor Caesar Lion Cachet, ferrimassi en Loki.

      Het is het soort mensen dat zo snakt naar verandering (op zich heel begrijpelijk), dat zij bereid zijn alles te volgen/geloven dat ook maar enigszins tegen het al bekende is. Het gevolg van dergelijk niet nadenkende gedrag is dat zij het risico lopen iets slechts in te ruilen voor iets dat nog veel slechter is. (Amerika/westen inruilen voor invloed van Poetin en de Chinezen).

      6 likes
     • @martijn,

      Dat haal ik er niet uit. Alle partijen hebben bloed aan de handen. Dat Rusland in dit geval niet de agressor is staat als een paal boven water. Dat de zogenaamde arabische lente een kindje is van westerse overheden ook. De russen hebben genoeg op hun kerfstok maar het destabiliseren van het midden-oosten is er niet 1 van. Het idee dat we partij moeten kiezen is onzin. We moeten kritisch zijn naar iedere partij in dit conflict.

      1 likes
    • Wellicht dat de meesten onderhand meer vertrouwen hebben in de russen dan eigen regering. De hetze tegen Rusland is al zeker 70 jaar aan de gang en het word niet meer geloofd. Van olympisch dopen, cyberaanvallen, terrorisme en een zere teen… het word allemaal in de schoenen van Rusland geschoven. Navo rukt al 70 jaar op en heeft nu offensieve raketsystemen aan de grens geplaatst, maar nee Putin is zogenaamd de agressor. Als de amerikanen weer eens een land vernietigen zonder bewijs is er geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog we doen vrolijk mee. Er word zeker met twee maten gemeten. We staan aan de verkeerde kant van het conflict en krijgen alleen maar propaganda voorgeschoteld.

     12 likes
   • Nee geen boze dictator, gewoon een leider die af en toe wat gifgas op zijn rebellerende bevolking flikkert. Verder is het een schatje ?

    6 likes
    • Dat was een valse vlag door de zogenaamde “rebellen”. Precies op de dag dat de vn een observatie missie in het veld had.. Putin en Assad zijn echt wel slimmer dan dat. Die fabel is lang geleden al gesneuveld. Er zijn sterke aanwijzingen dat de turken het gas geleverd hebben. De “rebellen” hebben nota bene zelf filmpjes van de gifgas aanval op youtube gezet…

     https://www.youtube.com/watch?v=qtDDfMQtB6c

     Misschien iets verder kijken dan de neus lang is.

     26 likes
    • LS…

     Zo ventje ! Je fijne vrienden zijn weer bezig… Ben je nu zo dom of zit je nog op de lagere school. (Zonder Franse les…)

     1 likes
   • Inderdaad, Amerika en het westen hebben Isis opgericht en bewapend.
    Na Irak en Lybie was Syrië aan de beurt.
    Het gevolg van dit alles was dat de situatie op dramatische wijze werd verergerd,honderdduizenden doden en een enorme asielstroom richting het westen.
    Alleen Assad weet zich nog staande te houden dankzij Russische hulp.
    En helaas zijn er nog steeds heel gehersenspoelde volksstammen die dit nog niet doorhebben.

    25 likes
  • Ga eens een keer praten met een Syriër zal je ogen openen. De waarheid zit wel iets anders in elkaar dan dat de MSM ons voor wil spiegelen.

   6 likes
   • En dat heb jij gedaan? En dan bedoel ik dus echt iemand in het oorlogsgebied he, niet één van de gelukszoekers hier…

    Of ben je gewoon zo’n meelopende naïeveling, die alles gelooft wat de criticasters op het Westen zeggen? Ik vermoed het laatste, aangezien jij dus ECHT niet in het oorlogsgebied bent geweest…

    Daar ga je met je gebash op de MSM…

    2 likes
 2. Blijkbaar zit Martijn echt te slapen ja ;-). Martijn kijk anders even naar dit filmpje van Middelkoop: https://www.youtube.com/watch?v=HcNVC44rFTc

  5 likes
  • Willem Middelkoop heeft zo hier en daar best interessante informatie. Zijn specialisatie zit hem meer in de financiële wereld en hoe ziek die in elkaar steekt. Ik heb ook met veel leesplezier meerdere boeken van zijn hand gelezen, het geeft inzicht in een wereld waar gebakken lucht en hebzucht standaard is.

   Kijk dat er verder complotten zijn dat geloof ik wel, dit fenomeen zie ik zelfs in het bedrijf waar ik werk. Een complot kan eenvoudig samenwerking zijn om een doel wel, of juist niet te bereiken.

   Het gaat mij er alleen om dat wij in de alternatieve hoek niet gaan doen alsof alleen het Westen/Amerika slecht is. De Russen, Chinezen zijn nog veel slechter….en dat is daarmee nog geen excuus voor het walgelijke gedrag van politici in het westen. Alleen sommige mensen hier wekken de indruk met alle liefde Poetin en zijn horde barbaren te willen binnen halen als vervanging voor al het westerse. Daarom zijn de bewoners van Hong Kong ook niet blij na de overname van de stadstaat door (teruggeven aan) China.

   Tja dan kun jij het hebben over slapen…volgens mij slapen de mensen juist die blindelings een andere bron van informatie geloven, puur omdat deze tegen het ‘stoute westen’ is.

   2 likes
  • Geweldig interview….

   Met name rond de 5e minuut….
   Communisme en Bolsjewisme zijn HETZELFDE!!!

   En WIE heeft dit nog geen 5 jaar daarvoor bestreden om het Christendom in Europa te beschermen? Juist… De meest gedemoniseerde man in de geschiedenis van de mensheid!

   http://www.communismbythebackdoor.tv
   http://thegreateststorynevertold.tv/Video_Files/640x360Mp4/TGSNTtvPart07.mp4

   0 likes
 3. Mahalo Allemaal,

  Hoe je het ook wend of keert dit hele verhaal staat in de bijbel genoemd.
  Letop, ik ben geen predikant echter wel gelovig opgevoed en daarom heb ik tot mijn 16e een hele hoop in de bijbel gelezen. Al gauw besefte ik dat er iets totaal niet klopte van de wereld waarin ik opgroeide.
  Daarom ben ik 20jaar geleden mijn eigen onderzoek gestart en ben op zaken gestuit die voor vele mensen alleen in sciencefiction te vinden is.
  Alles wat er zich afspeelt op deze planeet staat in de boeken. Ja ook in de Koran en andere geloven. Zelfs de Hopi hebben het erover in hun voorspellingen.
  Echter, het enige boek wat de “eindtijd” zo nauwkeurig omschrijft is de bijbel.
  “Als Magog (Rusland) in Constantinopel staat trek dan uw sabbat kleding aan”
  Putin was 1 maand geleden in Turkije. jawel…..
  Nu ligt zo’n beetje de halve planeet op de stoep bij Syrie en proberen de VS en Bondgenoten Rusland uit haar tent te lokken.
  Er staat overigens ook genoemd dat Magog met haken in zijn bek in de eindstrijd getrokken zal worden.
  Rusland gaat straks geen keus krijgen dan zich in de strijd te mengen. Zo is het.
  Om maar niet te spreken over CERN, quantum physica en computing, antimaterie en wat dat allemaal nog gaat betekenen.

  Daarnaast kwam ik er vandaag achter dat er in 2010 een syntetische bacterie is gemaakt door een mafkees J Craig Venter die zonodig de “olie moest opruimen” AHUM!!!!!
  Wel nu, die bacterie,”Synthia” genaamd, deed dat ook even.
  Maar is nu gemuteerd en eet Vlees, Glas Staal the works.
  De titanic zal er over 10 jaar niet meer liggen op de zeebodem.(look it up en iedereen doet alsof zn neus bloed…..ohhh echt!?!? een nieuwe levensvorm!?! naahhhh hoe kan dat nou?!? )

  Dit word al heel lang voor jullie verzwegen, niemand heeft het erover.
  De slachtoffers die al gevallen zijn, ja doden, worden verbrand en de families hebben geen idee wat nou de oorzaak geweest is.
  Deze bacterie is resistent voor antibiotica en zal binnen afzienbare tijd ook zijn intrede doen in de Europeese chain. Ongetwijfeld zal er vast een heel fijn vaccin klaar leggen!
  (welkom in het transhumanistische tijdperk! )

  Deze meneer heeft trouwens ook het nieuwe griepvaccin ontwikkeld met deze “technologie” waarbij het DNA van scratch af opgebouwd word met een paar fundamentele bouwstenen.
  Het DNA word dan zo geprogrameerd dat de entiteit bepaalde eigenschappen bezit.
  Kennelijk hadden ze niet helemaal goed nagedacht bij de straling van Fukushima!?! Of wel!?

  Anyhow……

  Er zijn oplossingen beschikbaar die deze bacerie kan behandelen net als kanker en andere ziekten.
  Dus om de Ordo ab chao van onze grote vrienden tevoorkomen.
  Breng me in contact met een vermogend medemens die de ballen heeft om iets voor de wereld te betekenen……….

  Michel

  [email protected]

  7 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...