Buitenland

President Poetin op G20-top: “We weten dat jullie de Islamitische Staat financieren”

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de terreurorganisatie IS fondsen krijgt uit 40 landen, onder wie een aantal leden van de G20. Hij deed deze uitspraak op de G20-top in Turkije.

Poetin zegt ook dat de strijd tegen IS voorrang moet krijgen op de vraag naar politieke verandering in Syrië. Volgens de president moeten de 40 landen meer doen om de financiering van IS tegen te gaan en moet er ook voorkomen worden dat IS inkomsten haalt uit de verkoop van olie.

Oliehandel

De aanslagen in Parijs tonen volgens Poetin aan dat Rusland het bij het rechte eind heeft als het op de Syrische kwestie aankomt. “Er moet een internationale coalitie tegen IS komen,” zei hij. Indirect riep hij Frankrijk ook op om niet langer het onmiddellijke vertrek van de Syrische president Bashar al-Assad te eisen.

Rusland liet op de top ook satellietbeelden en luchtfoto’s zien van de omvang van de oliehandel van de Islamitische Staat. Op de foto’s waren onder meer konvooien voertuigen te zien die zich uitstrekten over tientallen kilometers.

Samenwerking

Poetin gaf aan dat de Syrische oppositie bereid is om een operatie tegen IS op te zetten, als Rusland luchtsteun levert. Als dat gebeurt zullen het regeringsleger van Assad en de oppositie tegen een gemeenschappelijke vijand vechten, aldus de Russische president.

Hij zei dat de Verenigde Staten zich bereid hebben getoond om op bepaalde gebieden samen te werken met Rusland. Poetin zei dat Rusland de steun van de VS, Saoedi-Arabië en Iran nodig heeft in de strijd tegen terrorisme.

[Standaard via Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x