Wetenschap

Einstein had het fout: ‘Spookachtige actie op afstand’ is echt

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paren identieke deeltjes die naar verschillende locaties worden gestuurd, blijven toch op een ‘spookachtige’ manier met elkaar verbonden. Dat hebben onderzoekers van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) aangetoond.

Opnieuw is bewijs geleverd voor het bestaan van kwantumverstrengeling, iets wat Einstein niet voor waar wilde aannemen. Na het zogeheten Bell-experiment te hebben uitgevoerd bevestigde de conclusie van de wetenschappers wat de kwantumtheorie voorspelt.

Verstrengelde deeltjes blijven met elkaar verbonden, ook al bevinden ze zich op grote afstand van elkaar. In theorie zal een verandering in de toestand van het ene deeltje invloed hebben op het andere deeltje, ook al bevinden ze zich aan beide uiteinden van het heelal. Dat is in strijd is met de relativiteitstheorie.

Einstein kon dit niet accepteren en suggereerde dat de deeltjes zich niet op twee plaatsen tegelijk bevinden, maar op een ‘echte’ locatie die mensen niet kunnen zien. “Onze resultaten sluiten aan op hetgeen de kwantummechanica voorspelt over spookachtige actie rond verstrengelde deeltjes,” zei Krister Shalm van NIST.

De kans dat de resultaten niet kloppen is volgens de onderzoekers 1 op 170 miljoen. Een team van de Universiteit van Wenen in Oostenrijk heeft hetzelfde experiment uitgevoerd en kwam met soortgelijke resultaten.

[NIST]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x