Wetenschap

Einstein had het fout: ‘Spookachtige actie op afstand’ is echt

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paren identieke deeltjes die naar verschillende locaties worden gestuurd, blijven toch op een ‘spookachtige’ manier met elkaar verbonden. Dat hebben onderzoekers van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) aangetoond.

Opnieuw is bewijs geleverd voor het bestaan van kwantumverstrengeling, iets wat Einstein niet voor waar wilde aannemen. Na het zogeheten Bell-experiment te hebben uitgevoerd bevestigde de conclusie van de wetenschappers wat de kwantumtheorie voorspelt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Verstrengelde deeltjes blijven met elkaar verbonden, ook al bevinden ze zich op grote afstand van elkaar. In theorie zal een verandering in de toestand van het ene deeltje invloed hebben op het andere deeltje, ook al bevinden ze zich aan beide uiteinden van het heelal. Dat is in strijd is met de relativiteitstheorie.

Einstein kon dit niet accepteren en suggereerde dat de deeltjes zich niet op twee plaatsen tegelijk bevinden, maar op een ‘echte’ locatie die mensen niet kunnen zien. “Onze resultaten sluiten aan op hetgeen de kwantummechanica voorspelt over spookachtige actie rond verstrengelde deeltjes,” zei Krister Shalm van NIST.

De kans dat de resultaten niet kloppen is volgens de onderzoekers 1 op 170 miljoen. Een team van de Universiteit van Wenen in Oostenrijk heeft hetzelfde experiment uitgevoerd en kwam met soortgelijke resultaten.

[NIST]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x