Homepagina » Financieel » Government Sachs: “Witte Huis valt in handen van zakenbank Goldman Sachs”
Government Sachs: "Witte Huis valt in handen van Goldman Sachs"

Government Sachs: “Witte Huis valt in handen van zakenbank Goldman Sachs”

Goldman Sachs is goed vertegenwoordigd in het regeringsteam van aankomend president Donald Trump.

In het nieuwe team zitten inmiddels al drie bankiers van de Amerikaanse zakenbank.

Trump benoemde Steve Bannon, voormalig manager van Goldman Sachs, tot zijn strateeg en persoonlijk adviseur.

Steven Mnuchin, die zijn loopbaan begon als investeerder bij de zakenbank, wordt de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën.

Mr. Wall Street

Deze keuze is pikant omdat Trump in zijn campagne steeds fel uithaalde naar de algemeen directeur van Goldman Sachs. Die zag hij als de personificatie van de elite die het volk ‘heeft bestolen’.

Trump wil bovendien Gary Cohn, een bestuurder van de bank, in zijn team hebben.

Opgemerkt wordt dat bankiers van Goldman Sachs een vertrouwd gezicht zijn in het Witte Huis sinds Franklin Roosevelt in de jaren dertig Sidney Weinberg aantrok.

Weinberg, die de bijnaam Mr. Wall Street had, diende ook als adviseur onder Harry Truman, Dwight Eisenhower en Lyndon Johnson.

Government Sachs

Aangezien Goldman Sachs steeds meer krachten leverde aan de Amerikaanse regering, begon men de zakenbank ook wel Government Sachs te noemen.

Zo diende Robert Rubin als minister van Financiën onder president Clinton. Voordat hij deze functie vervulde, werkte hij 26 jaar voor Goldman Sachs, waar hij opklom tot bestuurslid.

Hank Paulson was onder George W. Bush minister van Financiën. Hij was vroeger voorzitter en algemeen directeur van de bank.

Financiële crisis

De impact van de bank op de politiek blijft niet beperkt tot de VS. Mark Carney, gouverneur van de Britse centrale bank, begon zijn carrière bij Goldman Sachs.

José Manuel Barroso, van 2004 tot 2014 voorzitter van de Europese Commissie, maakte onlangs de overstap naar de bank.

De zakenbank wordt gezien als één van veroorzakers van de financiële crisis in 2008.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • tavi schreef:

  En al die “poorly educated people” (zoals Trump zijn eigen achterband beschreef, die geloofden echt dat Trump een trendbreuk zou zijn, en geen deel zou uitmaken van de “global elite”! Hij heeft ze toch maar mooi een rad voor de ogen kunnen draaien, en ze voor hem laten stemmen.

  NU staat al cast: Er zal nog nooit een Amerikaanse regering zijn met zoveel miljoenairs als de regerign van Trump.

  2 likes
  • ferrimassi schreef:

   Niet iedereen met geld is fout… Laten we eerst afwachten totdat hij daadwerkelijk in het witte huis zit.

   5 likes
   • tavi schreef:

    Klopt dat niet iedereen met geld fout is. Maar wat denk je dat die regering van miljonairs gaat doen voor de “poorly educated people” die voor hem stemden?

    Wat zijn zijn plannen? Belastingverlaging, maar enkel voor de rijken! En de Obamacare algemene gezondheidszorg terugschroeven! Alhoewel Trump dat al voor de verkiezing had gezegd, kreeg dat onvoldoende aandacht in de kranten en op het nieuws, en op de verschillende (alternatieve) media. Daar werd er liever aandacht besteed aan domme uitspraken als “Hillary for prison” of telkens weer de journalisten uitschelden, of een Muur bouwen en laten betalen door de Mexicanen.

    3 likes
    • ferrimassi schreef:

     Alsof lager opgeleiden geen legitieme mening hebben. Als je naar de amerikaanse universiteiten kijkt zie je duidelijk dat er geen debat meer plaats vind. Deze monotone indoctrinatiecentra propageren alleen nog maar globalisme en een bizar soort liberatietheologie, waarin vooral de blanke amerikaanse onderklasse het moet ontgelden. Na 8 jaar lang voor racist en xenofoob uitgemaakt te zijn door de democraten en media zijn deze “lageropgeleiden” het zat. Deze mensen worden buiten proportioneel getroffen door massa-immigratie. En Obama-care heeft van hun fulltime baan een parttime gemaakt. Het eigen risico is onderhand zo groot dat je haast wel eerst dood moet gaan voordat je verzekering aangesproken word. Ook worden de premiums jaar op jaar bijna verdubbeld. Dat men geen goed word over heeft voor journalisten is ook wel te begrijpen. De media legt op trump een vergrootglas en laat obama/hillary wegkomen met corruptie. Ik heb trump nog geen journalist zien uitschelden trouwens.

     0 likes
     • tavi schreef:

      Ik schreef toch niet dat lager-opgeleiden geen mening mogen hebben?
      Het punt dat ik wou maken is dat zij van mening waren dat Trump de beste kandidaat is om president te zijn. Maar als je het verkiezingsprogramma en de beweringen van Trump echt analyseert, dan stel je vast dat Trump eigenlijk geen concrete plannen heeft om voor de lager-opgeleide/minder gegoede lagen van de bevolking iets te doen. Hij zal enkel belasting verlagen voor de rijken. Hij zal de algemene ziekteverzekering afschaffen, zodat weerom alleen de rijken een ziekteverzekering kunnen veroorloven. Hij beweerde wel veel jobs te creëren, maar heeft nooit concreet uitgelegd hoe hij dat zou doen, dus dat is gewoon een holle bewering. Dus niets voor de lager-opgeleiden of de “gewone man” Joe Sixpack

      Maar als je het dan toch hebt over de mening van de lager-opgeleiden: denk je dan dat die mening goed onderbouwd is? Of denk je dat ze over vier jaar er spijt van zullen hebben dat ze ooit voor Trump hebben gekozen, wanneer ze vaststellen dat er niets voor hen is verbetert?

      0 likes
     • ferrimassi schreef:

      Ik denk dat ze bij iedere kandidaat spijt krijgen eerlijk gezegd. Maar zie trump wel als de beste keuze. Alleen al de migratie beperken is een zege voor de onderste laag van de bevolking. Ook wil hij protectionisme weer in de praktijk brengen. Dat is al heel wat mocht hij het waar maken. Dat hij geen concrete plannen heeft is simpelweg niet waar. Wat er van terecht gaat komen is een betere vraag. Medische kosten worden onbeheersbaar als je die socialiseert. Dat gaat in dit land ook nog wel escaleren. De vs heeft simpelweg teveel schulden om zorg te kunnen subsidiëren. En daar heeft men nog de instelling dat je je eigen broek moet ophouden. Dat is ons land vreemd. Ik wacht nog even af voordat ik hem afbrand.

      0 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Het hele Trump versus Hillary toneelstuk had natuurlijk een hoog entertainment gehalte maar de werkelijkheid is bloedserieus en uiterst grimmig. Trump is een product van de Rothschild Khazarian Maffia en Hillary de hoer van die zelfde club… Lood om oud ijzer… De macht achter de aanstelling, heeft niets te maken met verkiezing, heeft bepaald wie het poppetje mag zijn. Einde verhaal ! Samenvattend: We zijn allemaal de l*l ! Excusez les mots !

   3 likes
 • Lechim schreef:

  Deze ex Goldman Sachs medewerkers weten precies hoe de geldstromen lopen.
  De VN en ook de pizza branche zal er aan moeten geloven.

  7 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Oude wijn in nieuwe zakken !
  Ik heb er nu al koppijn van !

  6 likes
  • frans schreef:

   Je kunt hier ook zeggen dat niets is wat het lijkt.
   Trump kiest alles en ieder zelf?
   Trump wordt nu misbruikt door een ieder ieder tot de meest verschrikkelijkste banken horen?
   Trump lokt al deze miljardairs in de val?
   Trump levert ze uit aan de rechter?
   Trump brengt ze ten val ? (het Witte huis?)
   Oude wijn in oude zakken? Het gist niet meer tot iets nieuws!!
   En Weg is je koppijn!

   0 likes
 • ferrimassi schreef:

  Net als iedere andere president sinds Reagan. Ik wacht nog even met conclusies trekken totdat de man daadwerkelijk ingezworen is. Als hij niet levert dan weet iedereen waar de klepel hangt en zullen weer een x aantal mensen zelf na gaan denken. Feit is dat Trump de msm compleet gesloopt heeft en dat alleen is al heel wat waard. Ik heb wel het idee dat hij zijn eigen beslissingen maakt in tegenstelling tot onze eigen mark “unilever” rutte. Wellicht zijn er ook mensen die voor goldman hebben gewerkt en zien dat dit systeem niet houdbaar is. Deze mensen hebben ook kinderen en willen ook een toekomst dunkt me.

  2 likes
  • tavi schreef:

   “Feit is dat Trump de msm compleet gesloopt heeft en dat alleen is al heel wat waard.”
   Feit is dat Trump de massa heeft doen geloven dat de msm onbetrouwbaar is. Maar in realiteit heeft hij die msm gewoon heel slim bespeeld, samen met zijn vrienden van Breitbart, e.d. (die hij nu postjes is aan het geven voor bewezen diensten).

   Denk vooral niet dat Trump buiten het “establisment” staat, en dat hij een frisse wind zal doen waaien in Washington of in de media-wereld. Als jij moet wachten “met conclusies trekken totdat de man daadwerkelijk ingezworen is”, dan heb jij duidelijk nog niet voldoende nagedacht over wat hij zegt, hoe hij zichzelf al zo vaak heeft tegengesproken, hoe vaak hij vlakaf heeft gelogen, hoe hij bepaalde kanalen bespeeld, enz. Het klonk vaak overtuigend, totdat je eventjes ging graven over wat hij zei, en wat er over hem gerapporteerd werd. Denken dat hij juist was en de msm verkeerd, is gewoon een teken dat je het nog niet doorhebt.

   1 likes
   • ferrimassi schreef:

    Ik zeg niet dat hij buiten het establishment staat. Breitbart is een welkom tegengeluid vind ik. De man is niet perfect en zal ook zeker zijn gebreken hebben. Iedere politici liegt dat het gedrukt staat. De msm zat duidelijk in kamp hillary en er was duidelijk een plan hem onderuit te halen. Hij heeft veel onderwerpen aangesneden die anders geen inzet zouden zijn van de verkiezingen. We zullen af moeten wachten wat er van terecht komt. Dat we met trump een confrontatie met de russen hebben vermeden is het alleen al meer dan waard.

    1 likes
    • tavi schreef:

     “Iedere politici liegt dat het gedrukt staat.”
     Ik denk dat jij te lang op Breitbart hebt gezeten. Zo ga je de populistische toer op, en ga je veralgemenen naar “iedere politici…”. Maar het is natuurlijk wel heel gemakkelijk om met zo’n hokjesdenken zo een mening te vormen

     “De msm zat duidelijk in kamp hillary”
     JA, maar daar was een reden voor: iedereen die degelijk kan nadenken heeft door dat Trump een ongeleid projectiel is. Hij beledigde er op los, proclameerde vage maar populistische plannen, verkondigde de ene leugen na de andere,… Met een beetje gezond verstand kom je dan tot de conclusie (zoals zelfs Republiceinse senatoren deden) dat hij niet een geschikte kandidaat is om president te zijn. EN denk vooral niet dat ze dankzij Trump “een confrontatie met de russen hebben vermeden”. Dat is gewoon een teken dat je niet veel van politiek afweet.

     0 likes
     • ferrimassi schreef:

      Populisme, nog zon holle kreet. Iedere politici liegt tijdens campagnes.
      Wat deze verkiezingen duidelijk hebben gemaakt is dat er maar 1 partij is. Dezelfde senatoren die obama geen stro breed in de weg hebben gelegd? Het midden oosten is nu een puinhoop dankzij de zittende kliek en daar hoort hillary ook bij. Zij heeft samen met Obama 3 landen compleet in de as gelegd. Confrontatie met rusland is op zijn minst uitgesteld en hopelijk van de baan. Hillary zou iran en Syrië aanvallen dat heeft ze meerdere keren geroepen.

      https://www.youtube.com/watch?v=Lu72p4p8cGI

      Dat mens is levensgevaarlijk.

      1 likes
     • tavi schreef:

      ” Iedere politici liegt tijdens campagnes.”
      Dat is ook nou net een populistische uitspraak, om dan te ‘concluderen’ dat je geen vertrouwen mag hebben in politici…

      Iedereen liegt wel eens. Maar Trump liegt beduidend meer dan andere politici, en dat wordt dan nog aanvaard door zijn achterban.
      70% van de beweringen van Trump waren “mostly false”/”false”/”pants-on-fire-false”. Voor Clnton was dat slechts 25%.
      http://www.politifact.com/personalities/donald-trump/
      http://www.politifact.com/personalities/hillary-clinton/

      Dus ik zou maar niet te veel vertrouwen op een youtube filmpje dat tijdens de campagne gelanceerd wordt door Trump-aanhangers in een poging om Clinton te “framen”!

      1 likes
  • EdoHamm schreef:

   @ ferrimassi ‘Wellicht zijn er ook mensen die voor goldman hebben gewerkt en zien dat dit systeem niet houdbaar is. Deze mensen hebben ook kinderen en willen ook een toekomst dunkt me’. Het is meer dan naief om zo te denken. De mensen die hij heeft aangesteld zijn Zionisten, die dan ook voor de volle 100% die agenda dienen. De agenda van de Khazaarse Maffia.

   0 likes
   • ferrimassi schreef:

    Dat zal zo zijn, met Hillary zouden we nog 4 jaar het huis van saud hebben gehad.. Nog meer arabische lente’s, oorlog met Rusland en Iran. Nog meer dode europeanen door massa-immigratie en terrorisme. Amerika lijkt op een burgeroorlog af te stevenen, het land is compleet verdeeld. De vraag is wil men dat of niet. Is dat in het belang van de zogenaamde elite. Deze mensen zullen toch wel snappen dat ze zichzelf op het schavot aan het plaatsen zijn?

    0 likes
 • Quranist schreef:

  Elke politicus werkt samen met Goldman Sachs, ook al is het Donald Trump. Veranderd de financiële systeem nadat hij is gekomen als president? ZEKER NIET!

  3 likes
 • EdoHamm schreef:

  Het Witte Huis is allang in de handen van zakenbank Goldman Sachs.
  De president en zijn kliek zijn marionetjes van deze zakenbank.

  3 likes
 • exegese schreef:

  Ik blijf zwijgen ,horen, zien en vurig hopen dat de toekomst rooskleurig zal zijn. Hoe moeilijk het ook is.

  2 likes
 • War on Error schreef:

  Kinderlijk naïef werkelijk te denken als dat in de VS de President veel invloed heeft op het bestuur van wat het nauwkeurigst beschreven kan worden als fascistische technocratie.
  Hillary, of Trump – maakt op de uitkomst geen verschil.
  ‘Het Systeem’ – zoals het staatbestel in de VS in geopolitieke analyses wordt genoemd – blijft onveranderd op ram(p)koers liggen. – > ONEWORLD, of de UNSSR.

  De Komeetachtige opkomst van de man van 12 ambachten, 13 ongelukken – al zijn ondernemingen liepen uit op een sof, dan wel faillissement – vertoont veel gelijkenis met Duitsland 1933.
  Ook een totaal plan, oplossing voor alle problemen zgn., zelfde ijdelheid, uiterlijk uit de filmstudio’s – vgl. Wilders; kuif, vinger-/handgebaar, woorden de ruimte in spúgen, tuiten mond.

  Duidelijk aangeleerde kunstjes. Alle medewerking van het mediakartel. (de beerput van zijn verleden, ze lieten de deksel erop n.b.!!)
  Uit zijn eigen mediabedrijf, was het de geknipte toneelspeler met veel TV-infotainment ervaring. ‘reality-TV’; natuurlijk puur nep; alleen het gevoel van echt wekken bij het stemvee.
  En alle steun van de grootbankiers. o.a. Schacht, Warburg, Harriman-Bush, JP Morgan.

  Vergis je niet; de massa’s zijn succesvol gemobiliseerd mbv. Social Media, Twitter in dit geval.
  Op Tahrir-Sqair en Maidan mobiliseerden de NED, State Department, Witte Huis, fascistische ngo’s en denktanks de massa’s met Facebook.
  Erdogan gebruikte Apple’s Facetime.

  Die methoden gaan volgend jaar vermoedelijk ook ingezet worden bij de verkiezingen in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Al de Volksvertegenwoordiging deze fascistische coup niet belet, zijn we gezien.

  Vindt u zijn (bruuske) manier van doen oké in een democratisch bestel?
  Het ziet er gewoon niet goed uit, niet dan?

  0 likes
  • Kees Loodtviool schreef:

   Gedeeltelijk waar, maar vergeet niet dat Clinton op oorlog uit was met Rusland. Dat gevaar is nu geweken. Bovendien is het voorlopig afgelopen met het politiek correcte beleid, wat ons zoveel ellende heeft gebracht.

   2 likes
  • an argie schreef:

   Kinderlijk naïef werkelijk te denken als dat in de VS de President veel invloed heeft op het bestuur van wat het nauwkeurigst beschreven kan worden als fascistische technocratie.

   Niet helemaal waar. Op het moment dat Trump president is kan hij gebruik maken van zgn. “Executive Order”.
   Deze zijn MANDATORY!

   Wijlen President probeerde via deze weg de FED buitenspel te zetten middels executive order 11110,
   (www.wanttoknow.nl/…/john-kennedy-liet-ons-order-11110-na-wauw/), hetgeen leidde tot zijn moord.

   Wanneer en óf Trump een masker afdoet… We zullen moeten wachten tot hij in het ambt van president zit.
   Pas dan gaan dit soort zaken gelden. Op dit moment kan hij nog niets, aangezien hij nog geen president is.

   0 likes
 • Freba schreef:

  If you can’t beat THEM; enjoy THEM. (Them=DE Banken) Inderdaad zijn er veel gelijkenissen met de 30-tiger jaren in Duitsland. Ook toen werden er verdragen gesloten met omringende landen in het kader van de “vrede”. Iedereen wist dat er spoedig oorlog zou komen. In 1937 was zelfs de (Nieuwbouw) ondergrondse Commandoruimte in Londen operationeel!!!!???? Hoezo zaken worden niet gepland. In vredestijden heb je namelijk niet de vooral christelijken Haviken nodig. Gelukkig hebben wij Jaap de Hoop in Bange Dagen Scheffer nog in huis, die er alles aan doet zodat het Oekraïnedebat in NL in de prullenbak kan. Uiterst gevaarlijke man. Voor dat soort posten zoekt men altijd -normaal volgzame mannetjes – uit. Geef ze status en doen alles wat je wilt. (aan dat profiel voldeed het merendeel van de kampbeulen in WWII) De grote jongens/manipulators blijven zo op de achtergrond. Niets nieuws onder horizon.

  0 likes
 • Henk Bosvliet schreef:

  Zoveel keuze heeft Trump niet… bijna iedereen heeft hem zwart gemaakt.

  1 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Jan Rap en zijn Moer. Jan kan dan wel verstand van zaken hebben maar hoeft als minister niet te doen wat zijn Moer voorschrijft

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  Volgens Amerikaanse you tube filmpjes valt de dollar rond de 12/13/14de december. In ieder geval voordat Trump echt geïnstalleerd is.
  Zorgelijk bericht Nederland: Paar dagen geleden vermelde het ED dat de gemeente Eindhoven nog miljoenen moet betalen aan de belastingdienst ivm constructies werk/leer banen enz. Vandaag meldt de krant dat de gemeente miljoenen tekort komt door uitkeringen en zorg.
  Dus ergens is er geld verdiend, hoeveel was dat dan, waar is dat geld gebleven, of komen ze echt geld tekort door leegtrek constructie? Dat dit gedoe zo gekomen is, is natuurlijk door de regels van de EU(concurrentie) en tevens het bezuinigingsbeleid van onze zittende overheid. Feit blijft dat de groep burgers die steun en hulp nodig hebben en de zorgmedewerkers(gemeente) hier de dupe van (kunnen) worden. bv. geen inkomen meer.

  0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  >