Universum

Bermudadriehoek van de ruimte onthult geheimen

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een gebied boven het aardoppervlak dat astronauten hoofdbrekens bezorgt. Computers crashen er en satellieten slaan op tilt. Onderzoekers zijn bezig deze Bermudadriehoek van de ruimte, die zich op enkele honderden kilometers boven Brazilië bevindt, in kaart te brengen.

Het gebied waar de binnenste van de Van Allen-gordels, twee gordels van geladen deeltjes rond de aarde, onze planeet het dichtst nadert, wordt de Zuid-Atlantische Anomalie genoemd. Deze anomalie is van grote betekenis voor satellieten en andere ruimtevaartuigen die op een paar honderd kilometer boven het aardoppervlak om onze planeet draaien, omdat ze in de anomalie gedurende enkele minuten lang worden blootgesteld aan verhoogde straling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het internationale ruimtestation ISS moest vanwege dit probleem extra worden beschermd en ruimtetelescoop Hubble maakt tijdens het passeren van deze Bermudadriehoek geen opnames. Astronauten aan boord van spaceshuttles merkten dat hun laptops soms crashten als ze door de anomalie werden gevoerd.

Wetenschappers van het Nationaal Instituut voor Astrofysica in Bologna willen meer inzicht krijgen in de Bermudadriehoek van de ruimte. Dat gaan ze doen door data van een oude satelliet die er vaak doorheen vloog, BeppoSAX, uitgebreid te bestuderen.

Uit de data blijkt dat het stralingsniveau in het onderste gedeelte van de anomalie veel beperkter is dan in de hogere lagen. Vijf jaar geleden werd een soortgelijk beeld zichtbaar, toen de gegevens van een andere satelliet werden geanalyseerd. Met de informatie kunnen ruimtevaartorganisaties hun apparatuur beter beschermen tegen de Bermudadriehoek van de ruimte.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Hoe kunnen ruimtevaartorganisaties hun apparatuur beter beschermen tegen de Bermudadriehoek van de ruimte?

Roeland
Roeland
9 jaren geleden

Op het plaatje zien we niet de Bermuda driehoek…

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x