Binnenland

CDA-minister wil vaart maken met verbod op politieke partijen die ‘democratie ontwrichten’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Minister Hanke Bruins Slot (CDA) is bezig met het maken van een op politieke partijen toegesneden partijverbod. Politieke partijen kunnen verboden worden als zij ‘de democratische rechtsstaat omver willen werpen’ en aan ‘democratische ontwrichting doen’, zei de minister in Buitenhof.

Bruins Slot wilde geen voorbeelden noemen. “Laten we vooral niet naar aanleiding van een aantal uitspraken van een aantal Kamerleden daarover het debat voeren, maar een politieke partij die zegt dat de Tweede Kamer afgeschaft moet worden, we hebben geen meerderheidsbesluitvorming meer nodig – daar is natuurlijk een verbod voor nodig.”

Ik wil tempo maken

Voor de kerst wil ze het in consultatie brengen en daarna moet het zo snel mogelijk naar de Tweede Kamer. “Ik wil tempo maken,” zei de CDA-minister. “Volgend jaar moeten we echt met elkaar het debat daarover voeren.”

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols vraagt zich af: “Moeten partijen die dit voorstel steunen dan niet gelijk een verbod krijgen? Iemand?”

Nog voor de komende verkiezingen

“Mooie praatjes,” reageert journalist Joost Niemoller. “Media en kartelpolitiek lopen warm om FVD nog voor de komende verkiezingen te verbieden. Geert Wilders is de volgende.”

Eerder verbood de Oekraïense president Zelenski 11 politieke partijen. In Duitsland werden in 1933 alle politieke partijen verboden, behalve de NSDAP van Adolf Hitler.

4.8 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
298 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Locke
Locke
4 maanden geleden

Waar komt die spin weer vandaan gekropen.

AvAp
AvAp
4 maanden geleden

Hahaha , democratie ! Fascisten zijn het .

Turtel
Turtel
4 maanden geleden

Het wordt steeds gekker!!

Eleonora
Eleonora
4 maanden geleden

Kennelijk wordt het erg warm onder de voeten???? Eerlijk gezegd stelt die hele Tweede Kamer geen moer meer voor, er hangen veel marionetten aan de touwtjes van het WEF, welke politieke naam ze ook voeren. Ik denk dat het eerlijke geluid niet te snoeren valt, dus:”ze doen hun best maar”!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

298
0
We lezen graag je reactie!x