Binnenland

CDA-minister wil vaart maken met verbod op politieke partijen die ‘democratie ontwrichten’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Minister Hanke Bruins Slot (CDA) is bezig met het maken van een op politieke partijen toegesneden partijverbod. Politieke partijen kunnen verboden worden als zij ‘de democratische rechtsstaat omver willen werpen’ en aan ‘democratische ontwrichting doen’, zei de minister in Buitenhof.

Bruins Slot wilde geen voorbeelden noemen. “Laten we vooral niet naar aanleiding van een aantal uitspraken van een aantal Kamerleden daarover het debat voeren, maar een politieke partij die zegt dat de Tweede Kamer afgeschaft moet worden, we hebben geen meerderheidsbesluitvorming meer nodig – daar is natuurlijk een verbod voor nodig.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ik wil tempo maken

Voor de kerst wil ze het in consultatie brengen en daarna moet het zo snel mogelijk naar de Tweede Kamer. “Ik wil tempo maken,” zei de CDA-minister. “Volgend jaar moeten we echt met elkaar het debat daarover voeren.”

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols vraagt zich af: “Moeten partijen die dit voorstel steunen dan niet gelijk een verbod krijgen? Iemand?”

Nog voor de komende verkiezingen

“Mooie praatjes,” reageert journalist Joost Niemoller. “Media en kartelpolitiek lopen warm om FVD nog voor de komende verkiezingen te verbieden. Geert Wilders is de volgende.”

Eerder verbood de Oekraïense president Zelenski 11 politieke partijen. In Duitsland werden in 1933 alle politieke partijen verboden, behalve de NSDAP van Adolf Hitler.

4.8 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

299 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Locke
Locke
1 jaar geleden

Waar komt die spin weer vandaan gekropen.

AvAp
AvAp
1 jaar geleden

Hahaha , democratie ! Fascisten zijn het .

Turtel
Turtel
1 jaar geleden

Het wordt steeds gekker!!

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

Kennelijk wordt het erg warm onder de voeten???? Eerlijk gezegd stelt die hele Tweede Kamer geen moer meer voor, er hangen veel marionetten aan de touwtjes van het WEF, welke politieke naam ze ook voeren. Ik denk dat het eerlijke geluid niet te snoeren valt, dus:”ze doen hun best maar”!

Back to top button
299
0
We lezen graag je reactie!x