Binnenland

Rechter ontploft en loopt boos weg tijdens rechtszaak tegen Willem Engel: ‘Wat een bizarre wanvertoning’

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Maandag is bij de rechtbank in Rotterdam een taakstraf van 180 uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk geëist tegen Willem Engel voor ‘opruiing’. De advocaat van Engel noemde de eis buitenproportioneel.

Volgens de officier van justitie spoorde hij zijn volgers aan strafbare feiten te plegen of aanvaardde hij bewust de kans daarop. Vorig jaar riep Engel op ‘in liefde te komen’ als mensen naar een demonstratie op het Malieveld wilden gaan. Hij riep daarmee op tot een strafbaar feit omdat de demonstratie verboden was, zei de officier.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Misschien wel heel binnenkort

“Ik ben echt verbaasd dat ik me hiertegen moet verweren,” zei Engel in de rechtbank. “Deze zaak had nooit voor mogen komen, dat is evident.”

Tijdens de rechtszaak gebeurde er iets opmerkelijks. Engel zei dat hij af en toe een aantekening maakt. De rechter vroeg: “Voor later?” De Viruswaarheid-voorman: “Misschien wel heel binnenkort.” Vervolgens liep de rechter boos weg.

Enorm zwaktebod

“Dit vind ik niet gezellig,” reageerde de rechter. Engel stelde dat de onafhankelijkheid van de rechtbank ter discussie staat. “Dat vind ik echt onheus,” brieste de rechter. “Ik vind dat beneden alle peil. Serieus. Dat had ik niet van u verwacht.”

Het voorval maakt veel los. “Nog nooit vertoond dit,” zegt jurist Sietske Bergsma. FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, van huis uit jurist, schrijft: “Wat een bizarre wanvertoning. Engel is rustig en wil de onafhankelijkheid van de rechtspraak ter discussie stellen, wat zijn goed recht is. Dat de rechter dat niet ‘gezellig’ vindt, is zijn probleem. Had hij maar ijscoman moeten worden. Woedend weglopen is een enorm zwaktebod.”

4.9 222 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

206 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Noorderling
Noorderling
1 jaar geleden

Dat krijg je met van die geïnfiltreerde D666 rechters 😉

Lannie
Lannie
1 jaar geleden

Ijscoman 🤣
Ja idd

felle
felle
1 jaar geleden

D66 babys kunnen nu eenmaal geen weerwoord hebben, valt mee dat de rechter niet huilend op de grond is gaan liggen om met zijn armen en benen te gaan trappelen…

Mar
Mar
1 jaar geleden

kunnen nergens tegen die linkse rakkers , alleen tegen de linkse waarheid, ze dulden ook geen tegenspraak

Back to top button
206
0
We lezen graag je reactie!x