Binnenland

Rechter ontploft en loopt boos weg tijdens rechtszaak tegen Willem Engel: ‘Wat een bizarre wanvertoning’

Help door dit met kennissen op je social media te delen!

Maandag is bij de rechtbank in Rotterdam een taakstraf van 180 uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk geëist tegen Willem Engel voor ‘opruiing’. De advocaat van Engel noemde de eis buitenproportioneel.

Volgens de officier van justitie spoorde hij zijn volgers aan strafbare feiten te plegen of aanvaardde hij bewust de kans daarop. Vorig jaar riep Engel op ‘in liefde te komen’ als mensen naar een demonstratie op het Malieveld wilden gaan. Hij riep daarmee op tot een strafbaar feit omdat de demonstratie verboden was, zei de officier.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Misschien wel heel binnenkort

“Ik ben echt verbaasd dat ik me hiertegen moet verweren,” zei Engel in de rechtbank. “Deze zaak had nooit voor mogen komen, dat is evident.”

Tijdens de rechtszaak gebeurde er iets opmerkelijks. Engel zei dat hij af en toe een aantekening maakt. De rechter vroeg: “Voor later?” De Viruswaarheid-voorman: “Misschien wel heel binnenkort.” Vervolgens liep de rechter boos weg.

Enorm zwaktebod

“Dit vind ik niet gezellig,” reageerde de rechter. Engel stelde dat de onafhankelijkheid van de rechtbank ter discussie staat. “Dat vind ik echt onheus,” brieste de rechter. “Ik vind dat beneden alle peil. Serieus. Dat had ik niet van u verwacht.”

Het voorval maakt veel los. “Nog nooit vertoond dit,” zegt jurist Sietske Bergsma. FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, van huis uit jurist, schrijft: “Wat een bizarre wanvertoning. Engel is rustig en wil de onafhankelijkheid van de rechtspraak ter discussie stellen, wat zijn goed recht is. Dat de rechter dat niet ‘gezellig’ vindt, is zijn probleem. Had hij maar ijscoman moeten worden. Woedend weglopen is een enorm zwaktebod.”

4.9 221 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
208 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Noorderling
Noorderling
16 dagen geleden

Dat krijg je met van die geïnfiltreerde D666 rechters 😉

Lannie
Lannie
16 dagen geleden

Ijscoman 🤣
Ja idd

felle
felle
16 dagen geleden

D66 babys kunnen nu eenmaal geen weerwoord hebben, valt mee dat de rechter niet huilend op de grond is gaan liggen om met zijn armen en benen te gaan trappelen…

pipo
pipo
16 dagen geleden

weglopen is toegeven !..zwak rechterke !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

208
0
We lezen graag je reactie!x