Great ResetBuitenland

Top 10 engste en meest dystopische dingen gepusht door het World Economic Forum

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Volgens ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers is het een praatclubje, maar als je de gastenlijsten erbij pakt van het World Economic Forum kun je niet anders dan concluderen dat de organisatie een enorme invloed heeft.

De massamedia beweren dat de Davos-elite vergadert over ‘ongelijkheid, klimaatverandering en internationale samenwerking’, maar de onderwerpen die besproken worden bij het WEF gaan veel verder dan ‘ongelijkheid’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Door de jaren heen hebben mensen bij het WEF hoogst verontrustende dingen gezegd, waar de media met geen woord over hebben gerept. Dit zijn de meest dystopische dingen die het WEF heeft gepusht.

#10 Het binnendringen van kabinetten

In 2017 gaf Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, een lezing bij de Harvard Kennedy School. Tegenover moderator David Gergen deed hij enkele opmerkelijke uitspraken.

Hij merkte op dat leiders als toenmalig bondskanselier Merkel en zelfs Vladimir Poetin stuk voor stuk Young Global Leaders van het World Economic Forum zijn geweest. “Waar we heel trots op zijn, is dat we met de jonge generatie – premier Trudeau, de president van Argentinië, enzovoorts – de kabinetten binnendringen,” zei Schwab.

(Video verwijderd? Klik hier...)

#9 Hersenspoeling door middel van geluidsgolven

In 2018 werd bij het WEF besproken hoe je mensen kunt hersenspoelen met behulp van geluidsgolven. De technologie kan worden gebruikt om parkinson en alzheimer te behandelen, maar ook om je verslaafd te maken en je te doden, schrijft het WEF op haar website. En dus ook om iemand te hersenspoelen.

De conclusie van het artikel: om misbruik te voorkomen zou de technologie gereguleerd moeten worden door organisaties zoals het WEF. Komt dat even goed uit: sommige bedrijven die deze technologie ontwikkelen werken samen met het WEF.

#8 Pillen die microchips bevatten

Tijdens een bijeenkomst van het World Economic Forum in januari 2018 deed Pfizer-baas Albert Bourla opmerkelijke uitspraken over technologische ontwikkelingen in de zorg.

Iemand uit het publiek vroeg hoe technologie kan worden gebruikt om er zeker van te zijn dat een patiënt een medicijn neemt. Bourla verwees naar een door de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA goedgekeurde pil met een digitale sensor die registreert of het medicijn is ingenomen.

“Het is in feite een biologische chip die in de pil zit. Als je de pil hebt ingenomen, wordt er een signaal verstuurd dat je de pil hebt genomen,” zei Bourla.

(Video verwijderd? Klik hier...)

#7 Het prijzen van lockdowns

Lockdowns zorgden ervoor dat ondernemers failliet gingen, dat mensen hun baan kwijtraakten, dat jongeren depressief werden en dat ouderen vereenzaamden, maar dat is volgens het World Economic Forum allemaal bijzaak. Lockdowns verbeteren steden wereldwijd, stelt het WEF in een filmpje dat het inmiddels heeft verwijderd.

Door de lockdowns is er in tientallen jaren niet zo weinig seismisch geluid geweest als nu, is het in sommige steden de helft stiller geworden en konden wetenschappers lichte aardbevingen registreren die ze normaal gesproken gemist zouden hebben, zodat ze zwaardere aardbevingen in de toekomst beter kunnen voorspellen.

Daarnaast zagen wetenschappers een recordafname van de luchtvervuiling. Zo daalde de CO2-uitstoot met zeven procent. Maar, zo waarschuwt het WEF, dat is niet genoeg om klimaatverandering af te remmen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

#6 Neem een kijkje in de toekomst

Het World Economic Forum heeft een filmpje gemaakt waarin een dystopisch toekomstbeeld wordt geschetst. Nu we steeds meer thuiswerken, kunnen kantoren anders worden ingericht. Ze kunnen worden gebruikt als showroom voor klanten, als onderzoekslab of plek om collega’s te ontmoeten.

Daarnaast worden er steeds meer ‘spookkeukens’ geopend. Dat zijn restaurants die uitsluitend koken voor afhaal- en bezorgdiensten. Die kunnen volgens het WEF veranderen in ‘cloudmarkten’, diensten die voedselproducten van verschillende merken bij je bezorgen.

Nog een manier waarop de pandemie ons leven op de lange termijn kan veranderen: je kunt worden geïdentificeerd op basis van je hartslag. Gezichtsherkenningssystemen worden belemmerd door mondkapjes, maar ‘je hartslag is net zo uniek als je gezicht’. De NASA heeft een systeem ontworpen dat je aan de hand van je hartslag kan identificeren met behulp van een laser.

#5 Great Reset

Het WEF ziet de coronapandemie als een ‘kans’ om de hele maatschappij te herstructureren. De organisatie heeft er een propagandafilmpje over gemaakt, waarin zelfs ‘complottheorieën’ geridiculiseerd worden en het einde van kapitalisme wordt aangekondigd.

#4 Herijking van mensenrechten

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum heeft één van de sprekers gepleit voor een ‘herijking’ van de vrijheid van meningsuiting om ‘internetgeweld’ en de ‘toenemende polarisatie’ aan te pakken.

“Overal neemt de polarisatie toe en alles voelt binair terwijl dat niet zo hoeft te zijn,” zei de Australische commissaris voor internetveiligheid Julie Inman Grant.

“Ik denk dus dat we moeten nadenken over een herijking van een hele reeks mensenrechten […], van de vrijheid van meningsuiting tot de vrijheid om vrij te zijn van internetgeweld. Of het recht op databescherming en het recht op kinderwaardigheid,” vervolgde Inman Grant.

(Video verwijderd? Klik hier...)

#3 Het volgen van je kleding

De mode-industrie is verantwoordelijk voor een tiende van de wereldwijde CO2-uitstoot. Oude kleding wordt niet opnieuw gebruikt, maar weggegooid. Gelukkig heeft het World Economic Forum dé oplossing: een digitaal paspoort voor je kleding.

Het bedrijf Eon wil ieder nieuw kledingstuk van een digitaal geboortecertificaat voorzien waarmee het altijd en overal kan worden gevolgd. Zo’n certificaat is gelinkt aan een virtuele replica van het echte product en een digitaal paspoort. Is dat niet handig?

Bijvoorbeeld: een jurk wordt op een avond gedragen door een celebrity, vervolgens verkocht of verhuurd, et cetera. Al deze gegevens verschijnen in het digitale paspoort. De kledingstukken worden voorzien van een QR-code of een RFID-chip. Dit moet onderdeel gaan worden van de ‘circulaire economie’, waar Frans Timmermans het zo vaak over heeft.

Eon wil samen met Microsoft miljarden kledingstukken ‘online’ brengen voor het jaar 2025.

#2 Smartphones zitten tegen 2030 in je lijf

Nokia-baas Pekka Lundmark kreeg op het World Economic Forum de vraag wanneer we volgens hem massaal zullen overstappen op een face glass, een draagbare computer in de vorm van een bril, en edge computing, wat inhoudt dat informatie aan de rand (edge) van het netwerk wordt verwerkt.

“Om te beginnen denk ik dat dit zeker gaat gebeuren,” antwoordde Lundmark. Hij zei dat we rond 2030 zullen overstappen op 6G. “Tegen die tijd zal de smartphone zoals we die nu kennen niet langer de meest gebruikte interface zijn. Veel van die dingen worden dan rechtstreeks in ons lichaam ingebouwd.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

#1 Je zult niets bezitten en gelukkig zijn

Het WEF kwam de afgelopen tijd geregeld onder vuur te liggen vanwege berichten en filmpjes die de organisatie op social media had geplaatst. Daarin stond bijvoorbeeld: ‘Welkom in 2030. Ik bezit niets, heb geen privacy en het leven is nog nooit zo goed geweest’.

De Deense politica Ida Auken wees erop dat er momenteel een grote verschuiving plaatsvindt van producten naar diensten. “Waarom zou je een mobiele telefoon willen bezitten als je er ook één kunt leasen?” vroeg ze. “En waarom zou je ook niet je koelkast, wasmachine of vaatwasser leasen? Waarom zou je die willen bezitten?”

Eervolle vermelding: tracker die CO2-voetafdruk bijhoudt

Voorzitter van de Alibaba Group J. Michael Evans sprak op het World Economic Forum over de ontwikkeling van een tracker die je CO2-voetafdruk bijhoudt. Wat je eet, wat je koopt, hoe je reist, alles wordt ermee geregistreerd.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Tot slot

Het WEF wil overheden binnendringen door middel van Global Leaders, je lichaam binnendringen met behulp van pillen, microchips en vaccins. Het wil ook je geest binnendringen met geluidsgolven, censuur en propaganda. Het wil bepalen wat jij denkt, waar je naartoe gaat, wat je zegt, wat je eet en wat je draagt.

Wat kunnen we doen om de invloed van het WEF terug te dringen? Op politici stemmen die niets met het WEF te maken willen hebben. Daarnaast: alle bedrijven boycotten die samenwerken met het WEF. Dan bezitten zij niets en zij we allemaal gelukkig.

[Zero Hedge via Vigilant Citizen]

4.8 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 jaren geleden

Geen pillen slikken, de spuit weigeren, de smartphone uit je leven bannen en enkel vertrouwen op je eigen gezond verstand, dan gaan ze het al een heleboel lastiger hebben om ons eronder te krijgen.

Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Goh dat zou mooi zijn als wij met z’n allen niks kopen bij die collaborateurs. Maar helaas zeggen de mensen ik wil het nu.

ron
ron
2 jaren geleden

Het WEF kan zoveel willen.
Er is maar 2 mensen die in de weg staan.
1 Trump die de deep state heeft ontmaskerd
2 Putin met de oorlog in Ukraine.

Nathalie Rotchild heeft al gezegd als Puin de oorlog wint is het einde van de deep state en WEF.

Peter
Peter
2 jaren geleden

Jammer dat er nog zoveel mensen totaal onwetend rondlopen,

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x