Mens en Dier

Kritiek op kersttoespraak: ‘Zolang dit onbesproken blijft, vind ik de koning ongeloofwaardig’

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!

Maandag hield koning Willem-Alexander zijn jaarlijkse kersttoespraak in Paleis Huis ten Bosch. Hij zei dat ‘een harde afrekencultuur onze leefwereld onherbergzaam’ maakt.

“Het intimideren, bedreigen en schofferen van mensen is buiten de orde. Wie daarvoor kiest, verlaagt zichzelf en beschadigt onze gemeenschap,” stelde de koning. “Als we onze energie nu eens zouden besteden aan het samen vinden van oplossingen, dan komen we veel verder.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als de grote wereldproblemen onze krachten te boven gaan, kunnen we in ieder geval wél zorgen dat we in eigen land vreedzaam samenleven en tegenstellingen overbruggen,” vervolgde de koning.

Vervolgens was hij muisstil

Hij zei ook dat Nederland ‘nog steeds één van de allerbeste plekken op de wereld’ is.

Huisarts Els van Veen herinnert Willem-Alexander aan een uitspraak die hij op 4 mei 2020 deed: ‘Maak niet normaal wat niet normaal is’. “En vervolgens was hij muisstil toen miljoenen Nederlanders werden buitengesloten, enkel omdat ze geen QR-code hadden. Zolang dit onbesproken blijft, vind ik de koning ongeloofwaardig als hij het over de rechtsstaat en democratie heeft. Dat geldt voor mij voor iedereen en elke politieke partij die eerder heeft meegedaan aan deze uitsluiting. Een duistere bladzijde in de Nederlandse geschiedenis.”

Wij zijn boos omdat onze overheid niet naar ons luistert

De koning sprak de hoop uit dat dit kerstfeest een moment kan zijn ‘om een nieuwe start te maken’. “Veel mensen voelen zich bang,” zei hij. Emile Ratelband haalt uit: “Neen, beste koning, we zijn niet bang, wij zijn boos omdat onze overheid niet naar ons luistert, maar hun eigen zin doet!”

Het viel veel mensen op dat de traditionele kerstboom ontbrak. Zo ook makelaar Pim Gunzel, die opmerkt dat de koning geen moslims wilde kwetsen door een boom op te zetten, hoewel het NRC schrijft dat we kerst en Jezus aan de Palestijnen te danken hebben. “Knetter!” aldus Gunzel.

Vakantie vieren

Blogger Jan Gajentaan vraagt: “Waar is de kerstboom van oma gebleven?”

Saillant detail: de kersttoespraak van de koning werd eerder opgenomen. FVD-Statenlid Ewald Kegel zegt daarover: “[Hij] hield drie dagen geleden zijn toespraak zodat hij in Argentinië vakantie kon vieren.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 190 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

174 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BankjeMijn man werkt in een ziekenhuis in Den Held
BankjeMijn man werkt in een ziekenhuis in Den Held
4 maanden geleden

Waardeloze kersttoespraak

Steven
Steven
4 maanden geleden

Ieder jaar weer een poppenkast verhaal!

Tiswat
Tiswat
4 maanden geleden

correctie: De koning is sowieso in alle gevallen ongeloofwaardig, wat hij ook doet of zegt…

Jeroen
Jeroen
4 maanden geleden

Zullen we het maar met de mantel der liefde bedekken met de beroemde woorden van Màxima “Hij was een beetje dom”?

Of gaan we eindelijk eens die man gewoon negeren, daar hij het “ambt” dat hij bekleedt alleen maar kon bekleden vanwege zijn mammie, dit nog even los van de “complottheorieën” (yeah right) over de Bilderberggroep waar hij connecties mee zou hebben of het WEF waar zijn vrouw in betrokken is.

Nu kan ik in het bovenstaande artikel geen woorden van de “koning” vinden waar ik ’t in essentie mee oneens kan zijn want bedreigen, schofferen etc is inderdaad “buiten de orde” maar dat de “regering” (lees: Haagsche maffia) zich daaraan schuldig maakt, daar hebben we ’t natuurlijk niet over. Het is weer een ware kunst van het weglaten. Ik schrijf zelf boeken, dus ik weet hoe belangrijk het is om te weten wat je moet weglaten en hoe je daarmee de grootste misleiding de wereld in kunt gooien. Het zou een “persoonlijk rede” moeten zijn, maar ik vraag me toch af of hij hulp heeft gehad (maar die vraag had ik ook al bij de toespraken van zijn mammie).

Back to top button
174
0
We lezen graag je reactie!x