CoronaMens en Dier

‘Schokkend onderzoek’ over Marion Koopmans en RIVM: ‘Er heeft zich een duister machtsspel afgespeeld’

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!

Uit vrijgegeven Wob-documenten komt een onthutsend beeld naar voren over de werkwijze van viroloog Marion Koopmans. Er heeft zich in coronatijd tussen het RIVM en het Erasmus MC een duister machtsspel afgespeeld.

De stukken laten zien dat de relatie met instanties als het RIVM niet altijd even goed is geweest. Uitschelden, intimideren en machtsspelletjes blijken middelen in haar gereedschapskist, ontdekte data-analist Cees van den Bos, die de documenten heeft bestudeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Koopmans was boos op het RIVM en diende een formele klacht in bij het instituut, dat volgens haar de gedragsregels had geschonden ten aanzien van het gebruik van data van het Erasmus MC.

Een onthullende e-mail

De viroloog zette het RIVM bovendien onder druk om haar een prominente positie te geven binnen het project over kiemsurveillance. Coronaminister Hugo de Jonge omschreef het doel van kiemsurveillance in de media regelmatig als ‘zicht op het virus’. Vanuit verschillende laboratoria van ziekenhuizen en teststraten werden monsters ingestuurd naar de referentielaboratoria om analyses te doen.

Kiemsurveillance vormde onder meer de basis voor het advies om kinderen tussen de 12 en 17 jaar oud te injecteren met de mRNA-vaccins.

Koopmans dreigde het RIVM uit een ander lopend traject te gooien als ze geen prominente positie zou krijgen binnen dit project over kiemsurveillance. De doorgaans correcte medewerkers van het RIVM konden hun frustratie moeilijk bedwingen, wat resulteerde in een onthullende e-mail waar Van den Bos op stuitte.

De onderste steen moet boven

Koopmans zou ten overstaan van anderen enkele RIVM-medewerkers de huid vol hebben gescholden en gedreigd hebben met een advocaat.

Naar alle waarschijnlijkheid lobbyde Koopmans achter de schermen bij andere betrokken partijen, met als doel om het RIVM verder onder druk te zetten. Uiteindelijk werd besloten dat het RIVM ‘in de lead’ was voor kiemsurveillance.

“Er heeft zich een machtsspel afgespeeld om de leiding van kiemsurveillance, waarbij onoorbare druk is uitgeoefend voor een machtspositie door het RIVM te bedreigen,” concludeert Van den Bos.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer hoopt dat de uitgescholden en bedreigde RIVM’ers bij de corona-enquête zullen bevestigen dat ‘het nooit ging om ons welzijn, maar om macht, zakelijke belangen en politieke doelen’. “De onderste steen moet boven,” stelt Mittemeijer.

Dit is de ware Marion Koopmans

Voormalig Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) spreekt van een ‘schokkend onderzoek’ over Koopmans en het RIVM. “Het belang van Nederland werd verkwanseld door ruzies, leugens, manipulaties en machtsspelletjes.”

Ook huisarts Els van Veen reageert verbaasd. “De vele petten van Marion Koopmans. Ik vraag me af wat Tijs van den Brink hiervan vindt?” zegt ze.

“Waar Koopmans ook opduikt, haar rol en haar doelen zijn altijd even twijfelachtig. Koopmans bedrijft geen wetenschap. Koopmans bedrijft politiek. Altijd en overal. Of het nu om het onderdrukken van de lableaktheorie gaat, of om het veilig stellen van belangen. Dit is de ware Marion Koopmans,” schrijft neuroloog Jan Bonte.

Lees hier het hele onderzoek.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 258 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
4 maanden geleden

Zo aan het eind van een zéér bewogen jaar komt er steeds meer bagger boven water.

En dat heeft in dit geval dan niets te maken met een hoge waterstand, maar meer met mensen zoals Cees van den Bos, die onverdroten doorgaat met het openbaar maken van wat duistere figuren, zoals Marion Koopmans, het liefste verborgen hadden gehouden.

Zoals ik ernaar kijk, is de geest uit de fles en die geest gaat niet meer terug.

Ik vond Marion Koopmans altijd al heel veel weg hebben van een heks, maar ik denk dat het woordje “heks” nog te eufemistisch is. Zij is meer een kwaadaardige kobold.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk, dat er mensen zijn, die zo manipulatief zijn en zo in en in slecht?

En ik denk ook onwillekeurig aan de vele medewerkers binnen het RIVM, die de afgelopen jaren op een manier moesten werken, die hoogstwaarschijnlijk niet de hunne waren. En als je dan daar tegen protesteerde, dan was een scheldkanonnade je loon. Verschrikkelijk!

Wendy Mittemeijer zegt heel terecht, dat het NOOIT om onze gezondheid heeft gegaan, maar alleen maar om MACHT.

Leuk gezegd, maar wel een open deur. Dat weten wij in feite al bijna VIER JAAR.

Wat moet je hier verder eigenlijk nog van zeggen? Ja…. dat die vuile heks EINDELIJK nu eens voor het gerecht gedaagd zou moeten worden. Maar…. zolang zij nog beschermd wordt door de duistere MACHT zal dat helaas niet gebeuren.

Het enige dat wij kunnen doen, is stand houden en ALLES weigeren wat ons aangeboden of opgedrongen wordt.

dna
dna
4 maanden geleden

jaren later………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

dna
dna
4 maanden geleden

wat is het verschil tussen een professor en een professional?

Petra
Petra
4 maanden geleden

De bijnaam ‘de Heks’ die ze had gekregen blijkt meer juist dan we destijds hadden durven denken.

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x