Homepagina » Gezondheid » Effectiviteit kinkhoestvaccin in twijfel getrokken
Effectiviteit kinkhoestvaccin in twijfel getrokken

Effectiviteit kinkhoestvaccin in twijfel getrokken

Wetenschappers zetten vraagtekens bij de manier waarop de Verenigde Staten beschermen tegen kinkhoest. In 2010 was daar nog een uitbraak van de ziekte.

De effectiviteit van het huidige DKTP-vaccin, ontwikkeld tegen difterie, kinkhoest, tetanus en poliomyelitis, neemt in de vijf jaar na de vijfde prik bij kinderen zeer snel af, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Kaiser Permanente Vaccine Study Center in Californië en gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

Pertussis

Ook de uitbraak van kinkhoest in Californië in 2010 is meegenomen in het onderzoek. Meer dan 8000 mensen raakten toen besmet met kinkhoest. De ziekte is ook bekend als pertussis.

In de Verenigde Staten raadt de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) aan dat kinderen vijf prikken krijgen tegen kinkhoest, te beginnen wanneer ze twee maanden oud zijn. De laatste spuit krijgen ze wanneer ze tussen vier en zes jaar oud zijn.

Het betreft hier het eerste grootschalige onderzoek onder ingeënte kinderen die na hun geboorte een DKTP-vaccin hebben gekregen. De wetenschappers brachten in kaart hoe de effectiviteit van het vaccin na de vijfde prik afneemt.

Herzien

“Uit onze bevindingen blijkt dat controlemaatregelen voor kinkhoest mogelijk moeten worden herzien,” zei hoofdonderzoeker Nicola Klein. Haar team vergeleek 277 kinderen van vier tot 12 jaar oud met kinkhoest met 3318 kinderen zonder pertussis.

De onderzoekers ontdekten dat bescherming tegen kinkhoest na de vijfde prik ieder jaar met 40 procent afneemt. De bescherming die na vijf jaar overblijft is bijna geheel afhankelijk van de effectiviteit van de vijfde dosis van het DKTP-vaccin, aldus Klein.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mevrouw S.
mevrouw S.
8 jaren geleden

En weer meer waardevolle informatie over de vele en vele nutteloze vaccinaties! Ja, ja, deze info blijft boven water komen, hoe wij zijn misleid en hoe onze goedheid is misbruikt om de hebberige figuren hun zakken te laten vullen. Groet, S.

Vonzie
Vonzie
8 jaren geleden

[quote name=”mevrouw S.”]En weer meer waardevolle informatie over de vele en vele nutteloze vaccinaties! Ja, ja, deze info blijft boven water komen, hoe wij zijn misleid en hoe onze goedheid is misbruikt om de hebberige figuren hun zakken te laten vullen. Groet, S.[/quote]
Ik ben anders behoorlijk blij dat ziektes zoals bv de pokken , polio etc..behoorlijk uitgeroeid zijn in de Westerese landen, hoor!

Pe68
Pe68
8 jaren geleden

Gaat deze kinkhoest misschien op drukwerken rond die door de brievenbus komen?
Heb een nee,nee sticker op de bus maar laatst toch een krant en extra reklame door de bus gehad. Na het oppakken kreeg ik vrij direct drukpapierstof in mijn keel, dit leide tot een stevigehoestbui.
Direct in een plasticzak gestopt en geur en hoest zijn weer verdwenen.

Zomaar een idee, het viel me op door het lezen van dit artiekel.

mevrouw S.
mevrouw S.
8 jaren geleden

[quote name=”Vonzie”][quote name=”mevrouw S.”]En weer meer waardevolle informatie over de vele en vele nutteloze vaccinaties! Ja, ja, deze info blijft boven water komen, hoe wij zijn misleid en hoe onze goedheid is misbruikt om de hebberige figuren hun zakken te laten vullen. Groet, S.[/quote]
Ik ben anders behoorlijk blij dat ziektes zoals bv de pokken , polio etc..behoorlijk uitgeroeid zijn in de Westerese landen, hoor![/quote]
Ik ook, maar het vaccineren draaft door! En is inmiddels een behoorlijke miljardenhandel geworden.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

zweden

Mondkapjesvrij Zweden dicht bij NUL dagelijkse coronadoden

Mondkapjesvrij Zweden nadert nul coronadoden per dag. ...

arts

Nieuw-Zeelandse arts over uitrol coronavaccin: ‘Dit is onethisch en krankzinnig’

Het is ongepast en onethisch om de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x