Gezondheid

Effectiviteit kinkhoestvaccin in twijfel getrokken

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers zetten vraagtekens bij de manier waarop de Verenigde Staten beschermen tegen kinkhoest. In 2010 was daar nog een uitbraak van de ziekte.

De effectiviteit van het huidige DKTP-vaccin, ontwikkeld tegen difterie, kinkhoest, tetanus en poliomyelitis, neemt in de vijf jaar na de vijfde prik bij kinderen zeer snel af, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Kaiser Permanente Vaccine Study Center in Californië en gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

Pertussis

Ook de uitbraak van kinkhoest in Californië in 2010 is meegenomen in het onderzoek. Meer dan 8000 mensen raakten toen besmet met kinkhoest. De ziekte is ook bekend als pertussis.

In de Verenigde Staten raadt de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) aan dat kinderen vijf prikken krijgen tegen kinkhoest, te beginnen wanneer ze twee maanden oud zijn. De laatste spuit krijgen ze wanneer ze tussen vier en zes jaar oud zijn.

Het betreft hier het eerste grootschalige onderzoek onder ingeënte kinderen die na hun geboorte een DKTP-vaccin hebben gekregen. De wetenschappers brachten in kaart hoe de effectiviteit van het vaccin na de vijfde prik afneemt.

Herzien

“Uit onze bevindingen blijkt dat controlemaatregelen voor kinkhoest mogelijk moeten worden herzien,” zei hoofdonderzoeker Nicola Klein. Haar team vergeleek 277 kinderen van vier tot 12 jaar oud met kinkhoest met 3318 kinderen zonder pertussis.

De onderzoekers ontdekten dat bescherming tegen kinkhoest na de vijfde prik ieder jaar met 40 procent afneemt. De bescherming die na vijf jaar overblijft is bijna geheel afhankelijk van de effectiviteit van de vijfde dosis van het DKTP-vaccin, aldus Klein.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mevrouw S.
mevrouw S.
10 jaren geleden

En weer meer waardevolle informatie over de vele en vele nutteloze vaccinaties! Ja, ja, deze info blijft boven water komen, hoe wij zijn misleid en hoe onze goedheid is misbruikt om de hebberige figuren hun zakken te laten vullen. Groet, S.

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

[quote name=”mevrouw S.”]En weer meer waardevolle informatie over de vele en vele nutteloze vaccinaties! Ja, ja, deze info blijft boven water komen, hoe wij zijn misleid en hoe onze goedheid is misbruikt om de hebberige figuren hun zakken te laten vullen. Groet, S.[/quote]
Ik ben anders behoorlijk blij dat ziektes zoals bv de pokken , polio etc..behoorlijk uitgeroeid zijn in de Westerese landen, hoor!

Pe68
Pe68
10 jaren geleden

Gaat deze kinkhoest misschien op drukwerken rond die door de brievenbus komen?
Heb een nee,nee sticker op de bus maar laatst toch een krant en extra reklame door de bus gehad. Na het oppakken kreeg ik vrij direct drukpapierstof in mijn keel, dit leide tot een stevigehoestbui.
Direct in een plasticzak gestopt en geur en hoest zijn weer verdwenen.

Zomaar een idee, het viel me op door het lezen van dit artiekel.

mevrouw S.
mevrouw S.
10 jaren geleden

[quote name=”Vonzie”][quote name=”mevrouw S.”]En weer meer waardevolle informatie over de vele en vele nutteloze vaccinaties! Ja, ja, deze info blijft boven water komen, hoe wij zijn misleid en hoe onze goedheid is misbruikt om de hebberige figuren hun zakken te laten vullen. Groet, S.[/quote]
Ik ben anders behoorlijk blij dat ziektes zoals bv de pokken , polio etc..behoorlijk uitgeroeid zijn in de Westerese landen, hoor![/quote]
Ik ook, maar het vaccineren draaft door! En is inmiddels een behoorlijke miljardenhandel geworden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x