Mens en Dier

Renske Leijten ongenadig fel: ‘Daar heeft de AIVD helemaal geen reet mee te schaften!’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Tijdens het debat over het AIVD-rapport over ‘anti-institutioneel extremisme’ kregen FVD-voorman Baudet en Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) bijval uit onverwachte hoek.

“Welke extreme opvattingen wie dan ook heeft, het is niet aan een geheime dienst om die te betitelen als staatsgevaarlijk of niet,” zei SP-Kamerlid Renske Leijten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De AIVD spreekt van ‘anti-institutioneel extremisten’ die ervan overtuigd zijn dat een elite ‘mensen wil onderdrukken, tot slaaf wil maken of wil vermoorden’. Leijten wees erop dat er situaties zijn waarin mensen onderdrukt zijn, waarin de ergste dingen zijn gebeurd in gezinnen, waarvan zelfs de rechters hebben gezegd: we hebben hier niet goed gehandeld, waarin er reflectie is geweest van de Raad van State en waarin de overheid op dit moment faalt om dat recht te zetten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het gaat om wat ik doe

Het is volgens haar niet aan de AIVD om te bepalen wat wel of niet kan. “Als mensen gaan bedreigen, als mensen zorgen dat het onveilig is, dan hoor je er bovenop te zitten, hoor je dat op te sporen en voor de rechter te brengen, die daar dan wat aan doet.”

Zo’n AIVD-rapport heeft volgens Leijten juist een averechts effect. “Er wordt specifiek aandacht gevestigd op mensen die iets denken. Denken is vrij in onze samenleving. Het doen kan de grens overgaan. En dan hoor je de rechtsstaat te hebben die beschermt, opspoort en noem maar op.”

“Weet je wat ik allemaal denk? Daar heeft de AIVD geen reet mee te schaften! Het gaat om wat ik doe,” zei Leijten.

Totalitaire gedachtenpolitie-praktijken

Ze wees erop dat de AIVD de rol pakt van actor in de polarisatie en vindt dat de dienst een ‘zeer verkeerde’ strategie heeft gekozen.

Stefan Noordhoek zette een fragment van het debat op social media en schrijft erbij: “Renske Leijten legt de totalitaire gedachtenpolitie-praktijken van onze overheid en haar gehele diensten genadeloos bloot. Stoer wijf.”

Psychiater Esther van Fenema voegt toe: “Fantastisch. Leijten slaat de spijker volledig op z’n kop! Volstrekt eens als psychiater: je mag alles denken of voelen, het gaat erom wat je uiteindelijk doet. Begrenzen is noodzakelijk als er aantoonbaar gevaar is, anders werkt het op dit punt eerder averechts!”

4.8 246 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
9 maanden geleden

De AIVD moet de coalitie natrekken en zeker rutte, Kaag, Hoekstra, Maxima en Alex.
En misschien nog wel meer.

hoogtijd
hoogtijd
9 maanden geleden

Goed zo Renske. Ik mag jouw felheid tijdens de debatten. De SP komt nog voor de mensen op. De mensen zijn en worden onderdrukt en worden slaaf gemaakt. Dat is de waarheid. De AIVD kan dit wel ontkennen, maar alle weffers ontkennen de wefagenda. Ook AIVD is wef.

Kees
Kees
9 maanden geleden

Fijn dat Renske het duidelijk stelt.

En deze week gaan ze dan FVD verbieden….

De bewaking gaat door. Censuur en vervolging van iedereen die kritiek heeft op de regering zal doorgaan. Overheidsinspanningen om andersdenkenden als extremisten en terroristen te bestempelen gaan door.

Tenzij het volk opstaat….nooit is het wat dat betreft te laat.

King of light
King of light
9 maanden geleden

Het is een feit dat de Rijksoverheid onder valse voorwendselen een MENS onderdrukt en tot Slaaf maakt middels een Persoon.
Als dat geen karaktermoord dan weet ik het niet meer.

En dat doen ze binnen een half uurtje na aangifte van je mensenkind.

Back to top button
145
0
We lezen graag je reactie!x