Homepagina » Mens en Dier » Rijk der Chazaren: Missing link in oorsprong Joden gevonden
Rijk der Chazaren: missing link in oorsprong Joden gevonden

Rijk der Chazaren: Missing link in oorsprong Joden gevonden

Veel mensen denken dat de Joden in de zevende eeuw uit het Heilige Land richting Duitsland trokken, ook wel de Rijnlandhypothese genoemd.

Uit nieuw onderzoek van Eran Elhaik van de Johns Hopkins-universiteit blijkt dat Europese Joden vooral afstammelingen zijn van de Chazaren uit de Kaukasus.

De joodse populatie die over de wereld is verspreid, bestaat voor 90 procent uit Europese Joden, vaak Asjkenazische Joden genoemd. Volgens de Rijnlandhypothese kwamen de Asjkenazische Joden voort uit de Joden die in 638 na Christus Palestina waren ontvlucht. In de middeleeuwen reisden 50.000 van hen af naar Rijnland in Duitsland om richting Oost-Europa te trekken, aldus de hypothese.

Iraniërs

Volgens tegenstanders van de theorie is dit demografisch gezien onmogelijk. Het zou namelijk betekenen dat het aantal Oost-Europese Joden tussen de vijftiende en de twintigste eeuw was gestegen van 50.000 naar acht miljoen. Daar zou een uitzonderlijk hoog geboortecijfer voor nodig zijn geweest.

In de nieuwe studie, die is gepubliceerd in het Britse tijdschrift Genome Biology and Evolution, wordt een genetische dataset van 1287 niet-verwante individuen uit joodse en niet-joodse populaties onderzocht.

Elhaik kwam tot de conclusie dat Oost-Europese Joden afstammen van de Chazaren, een verbond van Iraniërs, Turken en stammen uit Mongolië die leefden in wat nu het zuiden van Rusland, het noorden van Georgië en het oosten van Oekraïne is.

Mesopotamië

Een deel van de Chazaren bekeerde tussen de zevende en negende eeuw tot het jodendom. Samen met groepen uit Mesopotamië en Grieks-Romeinse Joden vluchtten deze Joden in de dertiende eeuw naar het oosten van Europa.

De Chazaren bouwden een groot imperium op en trokken Joden aan uit Mesopotamië en het Byzantijnse Rijk. Ze vestigden zich zelfs in Hongarije en Roemenië.

Het Rijk der Chazaren stortte in de dertiende eeuw in elkaar. De Chazaren trokken naar het westen waar ze al snel hoge posities verwierven vanwege hun kennis op het gebied van financiën, economie en politiek.

Vragen

Het genoom van Europese Joden bestaat uit een combinatie van oude volkeren waaronder Chazaren, Grieks-Romeinse Joden en Joden uit Mesopotamië, concludeerde Elhaik. Hij zei verder dat er nog maar weinig bekend is over het Rijk der Chazaren, dat bestond uit Slavische volkeren, Scythen, Iraniërs, Hunnen, Bulgaren, Alanen en Turken.

Jiddisch, de taal die Oost-Europese Joden spreken, begon ooit als een Slavische taal. Elhaik blijft nog wel met een aantal vragen zitten. Hoe groot is het Iraanse aandeel in de oorsprong van de Joden? Waarom verdween het Rijk der Chazaren plotseling? Door wie zijn de Joden verdreven? Waar komen West-Europese Joden vandaan? En wat is er gebeurd met de oude Judeeërs, als er in de zevende eeuw geen massale migratie vanuit Palestina is geweest?

Lees hier meer over het onderzoek.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Wat een taboe is vast te stellen dat de Joden nog steeds de holocaust “benutten” om er profijt van te hebben en andere volken te manipuleren door schuld aan te praten. De holocaust op de joden is de holocaust met de meeste publiciteit. Er zijn echter ook andere holocausts geweest bijvoorbeeld op de Indianen, Aboriginals, Armeniers, slavenhandel met negers enzovoorts. Maar daarover wordt veel minder gesproken en geschreven. De joden slaagden er in om hun holocaust een prominente plek te laten krijgen in het bewustzijn van de mens. Op de lagere school werd me geleerd je joden toch vooral heel zielig te moeten vinden terwijl ik als kind toch niks te maken heb met de holocaust. Mogelijk dat deze opmerking in een antisemitisch hoekje wordt gezet omdat men de waarheid niet wil horen. Joden bekritiseren wordt al snel als antisemitisme afgedaan en dan is de discussie direct afgelopen.

  5 likes
  • wat je zegt is heel juist, de holcaust word gebruikt door onze leiders om het westen kaal te plukken, de joden zijn bedriegers zoals ook de bijbel duidelijk zegt, let op met de leugens van w.o.II hitler was niet de man die zij beweren, de joden worden verafgood en zijn de ergste leugenaars en bankiers der wereld, en ons volk is daarin gelopen.

   4 likes
 2. Deze theorie is mij al tijden bekend, dus helemaal nieuw is het niet. Wellicht dat het door nieuw onderzoek nog eens is bevestigd.

  Probleem met dit soort bevindingen is dat ze vaak worden misbruikt door antisemieten en antizionisten.

  Wat mij betreft maakt het voor de claim op het land niet uit. Of de hedendaagse joden nu wel of niet afstammen van Khazaren, ze maken wat mij betreft geen enkele aanspraak op het gebied dat nu Israel heeft. Niet meer dan jij, ik of een willekeurige Japanner.

  2 likes
 3. Hetzelfde kan gezegd worden van de Palestijnen. Die hebben nog minder in Palestina (land van de joden)gewoond dan de Joden aldaar, dus wat probeert dit artikel aan te tonen?

  0 likes
  • Mentinho Bassaro

   Tot 1948 leefde de grootste Joodse populatie uit de Arabische wereld in het huidige Marokko (toen meer dan 250 duizend mensen). Vondsten en geschriften tonen aan dat ze daar al minstens 3000 jaar hebben gewoond. Ik heb hier een boek over in het Frans, zelf gekocht in Marokko. Misschien had Marokko wel het nieuwe thuisland kunnen worden? Hoewel de zionistische aanpak misschien toch niet zo beschaafd en democratisch kan worden genoemd …

   O.a. in Essaouira bevindt zich een goed onderhouden, Joodse begraafplaats en ik heb daar met een Joodse winkelier gesproken die uitlegde hoe Joden en niet-Joden vroeger in Marokko vrij onproblematisch samenleefden, muziek maakten en elkaars feesten bezochten. In een hotel aldaar hangen oude zwart-wit foto’s van muzikanten, Joods en niet-Joods, die op het eerste gezicht nauwelijks van elkaar te onderscheiden waren qua uiterlijke verschijning.

   In Amsterdam heb je een “Israëlisch” restaurant, nabij het Haarlemmermeerstation, waarvan de eigenaar een Joodse Marokkaan is, een erg open en hartelijke man en heel gastvrij. Je moet er wel tegen kunnen, als je daar gaat eten (heerlijk overigens), dat je kunt worden weggekeken door wat meer xenofobe aanwezigen aldaar …

   Moroccan Jews mourn the passing of King Hassan II
   by GIL SEDAN, Jewish Telegraphic Agency

   JERUSALEM, Friday, July 30, 1999 — Tens of thousands of Israelis are mourning the death of Morocco’s King Hassan II, a man they considered “their” king, leaving them homesick for the land their families left.

   Young Israelis of Moroccan origin placed the Moroccan flag on top of their cars, while others displayed huge posters in their homes of the king, who died last Friday of a heart attack at the age of 70.

   The Moroccan Jewish community in Israel declared a seven-day period of mourning for the king.

   Publicly, the Jews adore the king without qualification. They are fond of repeating a story about his father, Mohammed V, who refused to turn lists of his Jewish subjects over to the Nazis, saying that there was no difference between one Moroccan and another.

   1 likes
   • het jammerste van alles is, dat de joden of judeeérs worden gezien als de enige stam van israél, terwijl er twaalf stammen zijn, dus de joden zijn niet de enige stam

    1 likes
 4. [quote name=”Aardebewoner”]Wat een taboe is vast te stellen dat de Joden nog steeds de holocaust “benutten” om er profijt van te hebben en andere volken te manipuleren door schuld aan te praten. De holocaust op de joden is de holocaust met de meeste publiciteit. Er zijn echter ook andere holocausts geweest bijvoorbeeld op de Indianen, Aboriginals, Armeniers, slavenhandel met negers enzovoorts. Maar daarover wordt veel minder gesproken en geschreven. De joden slaagden er in om hun holocaust een prominente plek te laten krijgen in het bewustzijn van de mens. Op de lagere school werd me geleerd je joden toch vooral heel zielig te moeten vinden terwijl ik als kind toch niks te maken heb met de holocaust. Mogelijk dat deze opmerking in een antisemitisch hoekje wordt gezet omdat men de waarheid niet wil horen. Joden bekritiseren wordt al snel als antisemitisme afgedaan en dan is de discussie direct afgelopen.[/quote]

  Helemaal mee eens!

  1 likes
 5. @Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?

  1 likes
 6. Is inderdaad al lang bekend.

  Zie de boeken van o.a. Shlomo Sand, Arthur Koestler en Douglas Reed (Controversy of Zion)

  1 likes
 7. [quote name=”Aardebewoner”]Wat een taboe is vast te stellen dat de Joden nog steeds de holocaust “benutten” om er profijt van te hebben en andere volken te manipuleren door schuld aan te praten. De holocaust op de joden is de holocaust met de meeste publiciteit. Er zijn echter ook andere holocausts geweest bijvoorbeeld op de Indianen, Aboriginals, Armeniers, slavenhandel met negers enzovoorts. Maar daarover wordt veel minder gesproken en geschreven. De joden slaagden er in om hun holocaust een prominente plek te laten krijgen in het bewustzijn van de mens. Op de lagere school werd me geleerd je joden toch vooral heel zielig te moeten vinden terwijl ik als kind toch niks te maken heb met de holocaust. Mogelijk dat deze opmerking in een antisemitisch hoekje wordt gezet omdat men de waarheid niet wil horen. Joden bekritiseren wordt al snel als antisemitisme afgedaan en dan is de discussie direct afgelopen.[/quote]

  Waarschijnlijk om mensen zoals hier:
  http://s1.postimage.org/b4198hxnj/image.jpg

  De mond te snoeren.

  0 likes
 8. [quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Wie zijn billen heeft gebrand moet op de blaren zitten!
  Jij weet toch wel welke kleur de inwoners van Afrika hebben?
  Ik zal je een beetje helpen, ze zijn niet blank.
  En daarna mag je je in de geschiedenis van Afrika verdiepen, misschien dat je het dan zelf snapt.

  Niet dat het vermoorden van een bepaald ras goed te keuren is, maar jij draait wel heel erg door met onnozelheid.

  0 likes
 9. [quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Die genocide op blanken in Zuid Afrika is net zo beroerd als welke genocide dan ook. Ik maak geen verschil tussen welke kleur dan ook.

  0 likes
 10. kort gezegt de khazaren zijn de wal street zionisten die geen joden zijn van de 12 stammen, maar wel zeggen het uitverkoren volk te zijn. je mag er niks van zeggen want dan ben je tegen de zielige joden die vervolgt zijn, maar dat zijn zij niet zij hebben het nu juist gedaan, 90 % van israel zijn khazaren. DUH

  0 likes
 11. @ikzelfzelf: Ik schrik van jou reactie, het is ronduit verwerpelijk wat jij daar schrijft. De blanken in Zuid-Afrika zijn daar al van in de 16de eeuw en ze hebben hun eigen vrijstaat. Die is van hen, die hebben ze ook wettelijk gekocht. Zij namen ook het voortouw in handen om Zuid-Afrika te bevrijden van de Engelsen. Dankzij mensen als jij zal er altijd oorlog in deze wereld zijn. Leer eerst je haat te overwinnen en behandel andere rassen als jou gelijke. En als je op vakantie gaat in Zuid-Afrika denk dan niet één moment dat ze jou zullen sparen, het maakt niet uit dat je voor hen in de bres springt of niet. Voor een deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking moet ook jij dood want je bent blank.

  0 likes
 12. [quote name=”ikzelfzelf”][quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Wie zijn billen heeft gebrand moet op de blaren zitten!
  Jij weet toch wel welke kleur de inwoners van Afrika hebben?
  Ik zal je een beetje helpen, ze zijn niet blank.
  En daarna mag je je in de geschiedenis van Afrika verdiepen, misschien dat je het dan zelf snapt.

  Niet dat het vermoorden van een bepaald ras goed te keuren is, maar jij draait wel heel erg door met onnozelheid.[/quote]

  Mede door de globalisering is het niet meer zo dat er bijvoorbeeld in Europa alleen maar blanken wonen. Daarom is het zo dat de uitdaging is dat allerlei mensen met allerlei kleurtjes maar moeten leren elkaar te accepteren. Of dat nu in zuid Afrika is of hier in Europa of de VS waar ook allerlei kleurtjes in de mensheid er zijn. We zijn hier allemaal mensen van wat voor kleur dan ook. Accepteer elkaar en hoe wat voor kleurtje dan ook waar dan ook ooit is gekomen is een zaak van het verleden. Die blanken daar in Zuid Afrika bijvoorbeeld wonen er al generaties (net als de blanken in de VS of Australie). Het zou zo mooi wezen om het verleden met rust te laten en elkaar te accepteren als mens. Haal geen ouwe koeien uit de sloot. Dit geeft voeding aan allerlei oude verdeel en heerstactieken waarmee machthebbers (ook achter de schermen) graag bezig zijn.

  0 likes
 13. [quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Je leest of intrepeteert niet goed wat aardebewoner stelt of… je hebt mogelijk een kort semietisch lontje…;-)

  0 likes
 14. Het is opvallend dat kleine kinderen een hoge onderlinge acceptatie kennen. Ze spelen met elkaar, delen met elkaar, ze zijn zeer vergevingsgezind, ze zijn onderlinge onhebbelijkheden weer snel vergeten.
  Hoe anders doen tieners en volwassenen.
  Ergens tijdens ons ouder worden leren we onszelf anders te gedragen. En die weg terug is o zo moeilijk.

  0 likes
 15. [quote name=”Yoyood”][quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Je leest of intrepeteert niet goed wat aardebewoner stelt of… je hebt mogelijk een kort semietisch lontje…;-)[/quote]

  Oude koeien uit de sloot halen is onzin. We leven in het hier en nu. In het verleden zijn er nogal wat volkerenmoorden geweest. Jammer maar waar

  0 likes
 16. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”ikzelfzelf”][quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Wie zijn billen heeft gebrand moet op de blaren zitten!
  Jij weet toch wel welke kleur de inwoners van Afrika hebben?
  Ik zal je een beetje helpen, ze zijn niet blank.
  En daarna mag je je in de geschiedenis van Afrika verdiepen, misschien dat je het dan zelf snapt.

  Niet dat het vermoorden van een bepaald ras goed te keuren is, maar jij draait wel heel erg door met onnozelheid.[/quote]

  Mede door de globalisering is het niet meer zo dat er bijvoorbeeld in Europa alleen maar blanken wonen. Daarom is het zo dat de uitdaging is dat allerlei mensen met allerlei kleurtjes maar moeten leren elkaar te accepteren. Of dat nu in zuid Afrika is of hier in Europa of de VS waar ook allerlei kleurtjes in de mensheid er zijn. We zijn hier allemaal mensen van wat voor kleur dan ook. Accepteer elkaar en hoe wat voor kleurtje dan ook waar dan ook ooit is gekomen is een zaak van het verleden. Die blanken daar in Zuid Afrika bijvoorbeeld wonen er al generaties (net als de blanken in de VS of Australie). Het zou zo mooi wezen om het verleden met rust te laten en elkaar te accepteren als mens. Haal geen ouwe koeien uit de sloot. Dit geeft voeding aan allerlei oude verdeel en heerstactieken waarmee machthebbers (ook achter de schermen) graag bezig zijn.[/quote]
  Alle kleuren zijn mensen net als u. Accepteer dat in vrede. Shalom !

  0 likes
 17. [quote name=”Wesley”]Deze theorie is mij al tijden bekend, dus helemaal nieuw is het niet. Wellicht dat het door nieuw onderzoek nog eens is bevestigd.

  Probleem met dit soort bevindingen is dat ze vaak worden misbruikt door antisemieten en antizionisten.

  Wat mij betreft maakt het voor de claim op het land niet uit. Of de hedendaagse joden nu wel of niet afstammen van Khazaren, ze maken wat mij betreft geen enkele aanspraak op het gebied dat nu Israel heeft. Niet meer dan jij, ik of een willekeurige Japanner.[/quote]
  Klopt wesley, waar ze nu wonen was een oude engelse kolonie, na de tweede wereld oorlog gegeven.Waren ze niet zo oorlogziek tegen de Palestijnen geweest, had ik het ze gegunt.Nu niet meer!!Ooit werden ze onderdrukt, nu zijn ze zelf een onderdrukker.

  0 likes
 18. Dit is toch niet iets nieuws, las ik al een jaar geleden in een boek, geloof dat het van Bushby was of William Bramley.
  Er waren Katharen die een geloof hadden en procecution wilden ontvluchten en hebben zich toen bekeerd tot het Joodse geloof maar zijn niet van Joodse afkomst en zijn dus ook geen Joden maar nep Joden, waarschijnlijk zijn dus de meeste Joden die nu nog in Europa leven gewoon nepjoden want ze hebben niks met de Joden als volk te maken (genetisch) ze hebben alleen hun geloof. Niburu doet alsof dit pas ontdekt is, tis allang bekend.

  0 likes
 19. @ T R Hunter”

  Ik ben opgegroeid tussen joden en mijn oma was joods (wat is uiteindelijk joods?). Nooit heb ik deze mensen horen zaniken over vervolging, holocaust of afkomst. Ik zie vooral de joden met macht als nep joden, joden van judas en verraders van hun (eigen??) volk.

  Macht over het geldsysteem en waar ze hun macht over iedereen kunnen of willen krijgen zitten ze verweven tussen en op iedere belangrijke positie en in alles trekken ze van bovenaf in de piramide aan de touwtjes. (Brussel, Washington, ECB, FED, MSM).

  Constant gewapend met de holocaust en de hele zieligheidsindustrie tot aan het kruisigen van mensen als antisemiet in de aanslag proberen deze nep joden kritische geluiden en zuiver denkende mensen op afstand te houden. Ik zie deze lui dan ook als het as van het kwaad. Ze voeren regie over oorlogen en over de crisis, maken dat wij vijanden worden met voor ons onbekende en onbelangrijke landen en ze hebben ons, domme en goedgelovige schapen, letterlijk bij de ballen.

  Net als inbrekers die, zonder dat men het weet, een bank weten te kraken, zo hebben zij overal hun tentakels waarmee ze het mondiale systeem weten te kraken om deze onder controle te krijgen. Ze doen dit net als bankkrakers met zo’n geraffineerde precisie en tegelijkertijd op zo’n doorzichtige en hondsbrutale manier dat je er normaal gesproken ergens ook nog respect voor zou kunnen opbrengen ware het niet dat ze ontelbaar veel mensenlevens hebben verwoest en zo verdomd veel bloed aan de handen hebben.
  Het zijn lafaards die een diep gewortelde posttraumatische angst hebben voor een leven zonder geld of rijkdom en vanuit het geniep en het duister werken.
  Haatzaaiers, geldwolven en oorlogshitsers en dat zijn niet de mensen die ik ken of zie als oprechte en zuivere joden, maar als totale nep! Hun macht is jammer genoeg nog steeds groeiende en zou wel eens in een alles vernietigende oorlog kunnen of zelfs moeten eindigen.

  0 likes
 20. [quote name=”Yoyood”][quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Je leest of intrepeteert niet goed wat aardebewoner stelt of… je hebt mogelijk een kort semietisch lontje…;-)[/quote]
  Het is niet wat aardbewoner zegt, het is wat hij niet zegt en trouwens ik ben christen. In zijn antwoord op mijn reactie zegt hij nu wel dat ook de moord op de blanken moet worden veroordeeld. Dat is wel een stap in de goede richting.

  0 likes
 21. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Yoyood”][quote name=”Ivo Marien”]@Aardbewoner Wist jij dat er ook een genocide bezig is in Zuid-Afrika tegen de blanke bevolking. Er zijn al om en bij de 8.000 blanken, meestal op gruwelijk wijze vermoord door een racistische zwarte bevolking. Mag ik jou vragen wat jij daarvan vind? Zou de media dat volgens jou mogen vermelden of geloof jij dat daar niets van waar is (het typische linkse ontkenningsprincipe) Vind jij dat we daarvoor op straat moeten komen met borden ‘stop de genocide tegen de blanke bevolking’ zoals ze dat tegen Apartheid deden?[/quote]

  Je leest of intrepeteert niet goed wat aardebewoner stelt of… je hebt mogelijk een kort semietisch lontje…;-)[/quote]

  Oude koeien uit de sloot halen is onzin. We leven in het hier en nu. In het verleden zijn er nogal wat volkerenmoorden geweest. Jammer maar waar[/quote]
  Klopt Yoyood, dat is inderdaad juist wat je schrijft. Helaas is de volkerenmoord op de blanke bevolking van Zuid-Afrika nu nog bezig en opgewaardeerd nu naar 6 op de genocideschaal, alleen horen we het niet op de media.

  0 likes
 22. De Judeeers hebben zich over heel Noord Afrika en Arabië verspreidt, ook naar Portugal en Spanje toen, want Judeeers hadden zelden problemen met hun broeders de Arabieren. Kijk maar in Iran, een welvarende zeer gerespecteerde Joodse gemeenschap. Ook bleven er veel gewoon in Palestina wonen. het waren voor de bezetting daar zowel Moslim, Christelijke en ook Joodse Palestijnen.Zij deelden het heilig land zonder problemen. Nu leven de Semitische joden als tweede rang burgers in Israël, dus onder de duim van de Chazaren Zionisten. Chazar is de Ster van David en de Thora (Thora is Zora,(th=z) betekent wet in het oud Turks)De ster komt nergens voor in het oud testament. En de Semitische joden otw Judeers hebben de Talmoed als wet en de Menora als symbool.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Nederland zegt massaal NEE tegen coronavaccin: 80 procent laat zich NIET inenten

Als er een coronavaccin is, willen 6 ...

pieter omtzigt

‘Pieter Omtzigt lag te ver voor. Dus verklaart het CDA-bestuur de stemming ongeldig’

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van het ...