Buitenland

‘Levensgevaarlijk hoe D66 fantaseert over escalatie van geweld en olie op het vuur gooit’

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Gisteren werd bekend dat in NAVO-lidstaat Polen één of twee raketten waren ingeslagen. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma was er als de kippen bij om de schuld in de schoenen van Poetin te schuiven. “Twee Russische raketten kwamen neer in Polen, twee doden,” schreef hij op Twitter, terwijl er nog vrijwel niets bekend was over het voorval.

Uit de eerste onderzoeken is nu gebleken dat de raket die neerkwam in Polen is afgevuurd door Oekraïne. Volgens persbureau AP gaat het om luchtafweergeschut dat bedoeld was om een Russische raket neer te halen.

Sjoerdsma krijgt een stortvloed aan kritiek over zich heen. “Wat zullen de oorlogshitsers teleurgesteld zijn nu het geen Russische raketten blijken te zijn. Heel D66 baalt,” schrijft Jan Roos.

Excuses

“Het waren de verouderde luchtafweerraketten van Oekraïne zelf die in Polen terechtkwamen. Bied je even je excuses aan voor je domme geblaat, slome Sjoerd?” vraagt neuroloog Jan Bonte.

Journalist Joost Niemoller merkt op: “Ik kan goed bedenken waarom Zelenski wil dat er een Russische raket landt in Polen. Maar niet waarom Poetin dat zou willen.”

De D66’er doet alsof er niets is gebeurd en schrijft woensdag: “Vandaag staat in het teken van onderzoek en reactie: wat is er precies neergekomen op Polen met twee doden tot gevolg en waarvandaan?”

Olie op het vuur

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren trekt fel van leer. “Als vandaag in het teken staat van ‘onderzoek en reactie’, waarom heb je dan gisteren al je conclusie getrokken en gereageerd?” vraagt Van Meijeren. “Levensgevaarlijk hoe D66 fantaseert over escalatie van geweld, een grote kernmacht ongefundeerd beschuldigt en opnieuw olie op het vuur gooit.”

Ondertussen zegt premier Rutte dat ‘dit niet gebeurd zou zijn zonder de verschrikkelijke Russische raketaanvallen op Oekraïne’.


4.8 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fr4nk
Fr4nk
1 jaar geleden

Jezuschristus, D66 zou per direct verboden moeten worden…..

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Smeerlapperij van de ergste soort. D66 zou moeten verboden worden om nog plaats te nemen in het pluche!

Chero
Chero
1 jaar geleden

Dan is het toch duidelijk zou ik zeggen hoe de MH 17 neer is gehaald, wat niet waar is.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ik ga steeds meer twijfelen aan de verstandelijke vermogens van al die D66 oorloghitsers. Met Sloerdsma voorop en die dwaas van Paternotte er achter aan. wat een armoe van deze partij die zich volksvertegenwoordigers noemen….hersenloze hufters zijn het. Als een partij verboden zou moeten worden is het wel D66.

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x